Yang DiSaYAngi

Selasa, 28 Mei 2013

1st time @Starbucks Coffee - Muka bodo


siapa muka bodo.??????????????

siapa..??????????????????
aku la...kakakkakak...

meh sini aku nak citer nape muka aku, muka bodo...sebab 

tengahari ni, aku lunch kat alamanda..mmg niat nak makan nasi berlauk..bukan tak da kat cafe kat opis...tapi member ajak G alamanda, nak alter suar kat PDI, so ok la...

nak di jadikan citer, lunch aku arini, serba tak kena...
order nasi szilling chicken in BBQ sauce (nama sedap tu...) tak serupa nama....setakat nasi kosong, ngan kuah BBQ n ayam 4 ketoi..alahai,. kata tambah telor...tarak pon...mmmmm....
last2 jahat pulok mulut ni berkata2...
"yang ni je kak...???????????"

akak tu bersuara.."nape..?????"

aku kata... " tak da...macam tak menarik je...takpe la, dah buat kan...makan je la, menarik tak menarik, masuk perut jugakkan.."

terdiam akak tu...abg yg beratuq belakang aku pon gelak2 kan....bila aku toleh..
"tak pe la...makan je la...mmmmmmm"
diam dier..aku lak gelakkan dier sebab diam..kakakka...

bila member aku belikan aku barli suam pon tak kena gak...dah minum sampai kering air dalam cawan..bila nak kauk barli, rasa lain macam je...bila kawan suruh kawan aku rasa...
"bak pe masam barli ni sue..???"

terus tolak tepi..kakakkaka..mula la perut ni macam tak selesa, tak kenyang...

so hati ni nak mengenakan opismate yang pose N terlalu teruja ngan starbucks ni, so aku pon jejak la kami membeli minuman kat starbucks ni...

kalo korang tgk muka aku 1st time jejak, serius korang gelak..sebab 1st time, tak tau camne nak order...rupanyer kena order, tanya nak apa...aku minta javachips(fav kawan aku)..
dah tu budak cashier tu tanya...aku sendiri tak paham dier cakap pe...berbelit lidah aku tgk dier cakap...

rapunyer...dier cakap..."cream or no cream, name..."

alahai laju benar cakap..padan belit lidah aku..kakakka...
aku pulok tercakap...
"maap la dik, saya ni 1st time datang, nampak tak muka bodo, 1st time datang..."

member aku belakang dah gelak guling2..akakkaka...
boleh dengar sore kawan aku tu gelak kuat2..kakakkakakak
budak cashier tu dah gelak cover2...tak yah cover sangat la, gelak je, jemah bukan kesah pon...rupanyer minta nama..kakkakak...

serius mmg kelakar wei muka aku time tu...
 ni la dier java chips yang kawan aku giler2 kan sangat tu..mmm..mmg sedap la, padan la dier suke kan...

ni kire 1st N last aku masuk, lepas ni tak masuk kot..bukan tak sedap..mahal 1...lagipon bukan tempat aku suke lepak kot...kang mau kena gelak lagi kot kalo order next time...tu je yang tau sedap..yg lain, tak tau la..kakakkaka...agak mmg kelakar kan...kang kalo order tak kena, mau makan penampa budak cahsier tu lagi../...

lagipon aku on BF kan..kena jaga jugak pemakanan aku kan...mmg dier coffee..tapi lebey pada rasa chocolate...tapi still kena jaga2...aritu boss aku nak belanja time aku pregnant dolu...tp aku tolak, sebab preggy kan...now..ni je la kot...kafien2 ni selagi boleh elak, kiter elak kan, walaupun sedap...

baru teringat yang dah hampir 1 tahun 5 bulan aku tak minum nescafe...dari pregnant aritu kan...tahniah suraya..kakakka...

aku sampai sekarang terbayang2 muka aku, muka sengal alam....


p/s : korang boleh bayang tak muka bodo aku.kakakkakak

14 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

mama tisya berkata...

lawak tul sue..klakar..naper t snap muka sue tu..hahaha...akak pn jrg minum kt starbuck sbb tk biasa menunya...tp tgk org order mcm sedap...slalu pegi coffee bean je

Fiza Rahman berkata...

Ekekeke...tergelak² aku baca nok. Sambil membayangkan muka ko yag comel tu. Sekali sekala boleh lah. Kalau hari2 memang kering poket.

AKu suka beli FRAPUCCINO CARAMEL...sedap.

YaNa Yassin berkata...

Mahal2 pun, ramai kawan YY yang addicted. Wajib pi setiap minggu. Haiyaak :)

AYuNG berkata...

starbucks mmg mahal gila, utk ayaq secawan..hah, hambekkkk harga..

hehe~~

tunggu hat yg free jer la, kot hado...

Nad MamaZN berkata...

Haha! Dapat bayangkan..
Takpe... Klu tak bila lagi nak merasa hihihi

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

huhuhuhu...
tapi jue sampai sekarang tak pandai order..
setiap kali minum..cik abe yg tolong orderkan..maklumlah di org bandar kita org kg...hahahahahaha

Eca Dwinky Asha berkata...

eca bygkan muka akak time tu.hahahaha....

suka gk dgn starbuck ne.tapi tu la mahal....sesekali dpt free bila kwn belanja :)

ch@ berkata...

Hahaa mmg aku x jejakla gamaknya sue. Aku pun lbh kurang ko ja. Blur. Bdk2 opis aku suka mnm, dorg mmg kafein kuat btl, melepak ngn dorg aku yg tingtong nescaffee saja. Stok putus kat opis, kecoh. Aku x pnh mnm stabak ni. Rabak poket. Hahaa.

Falsya berkata...

jemah..ade je air kat situ yg xde caffeine..feveret falsya, ice blended chocolate ngan green tea frapp..dua2 xde caffeine sbb falsya mmg xminum caffeine2 nie..alahaiiiii, tetibe tinginnnnn..

MamaFarah berkata...

hahaha..tetiba nak bayangkan plak muka sue..kih kih.. akak x pernah pun masuk starbuck ni...

IntaNBerliaN berkata...

saya pnh minum sekali je.. tu pun hrp kwn yg bawak.. heheh

jaakechik berkata...

jaa xpenah pergi lagi. coz starbucks kat kelate ni takde..huwaaaaaa!

Alia Laila berkata...

Aduhaii saya tergelak baca entry ni xD

Saya pun tak pernah lagi pergi Starbucks. Dah la saya jenis kalut mak jemah ! Satgi haru la jadinya dengan tak reti mengoder, tak faham bahasa berbelit lidah :B