Yang DiSaYAngi

Selasa, 21 Mei 2013

Cameron highlands 2013 - pangkah, tak datang dah pasni

kalo mana yang follow blog aku..mmg tau mana tempat yang Teringin sangat nak pegi

mmg aku teringin sangat2 nak G Cameron highlands ni...last aku G 2002...lama sungguh tu...
alhamdulillah perjalanan bermula pada jam 9.00pagi...lalu kat tapah..sebab en asbeen nak bawak family dier G lata iskandar..pada aku tak da pape pon...tp mmg cantik la tempat ni kan...


dalam perjalanan...lena si adik ni tido...mmm
[enat sangat la tu...belom masuk tapah lagi dik....

si abang pon sama gak, lena ngan angry bird dier tu...


eh dah jaga..kejap je pon tido/...elok sampai lata iskandar dier dah jaga...


teruja ngan barang2 lama kat kedai ni...

korang penah tgk gamba pompuan ni..gamba pompouan ni kan selaloo ada kat bedak nyonya tu...




tak dapat G mana pon..sedey..mmmm...
dapat G pon big red strawberry farm...




 ounya la si ibu ni memaksa anak bergamba kan...



 abah, abang syawal dan adik izz



 syawal tak boleh datang sini dah..mmg pangkah abis2...seba syawal sejak sampai, asik batuk je...batuk asma...walaupun berselubung bagai kan...adik izz pon macam mula nak tersumbat hidung akibat selesema...si abah, tak yah cakap la...stokin , selimut, sweater bagai...sama je...dorang ni mmg tak tahan , seb baik jemah kulit buaya..tahan la kan..kakakkakak..



kiiikiki..suruh en asbeen pon..mmm..mmg tak da la...

so naik kat atas...dapat la makan ni...
 si la percaya ni, semua, jemah yang makan..kakkakakakka....
buruk lantak betoi kan...


 izz pon nak mencuba gak muffin tu...seronok dier sejak2 ada gigi sebatang ni...



 menghijau je kan...

tu je la yang aku G pon..lain tempat tarak//mmm///ada masalah yang tak boleh di elakkan..mana pasar malam, pagi brinchang, mana ladang teh boh center, mana, kampong taman sedia, mana rose center, mana cactus, mana cameron valley, mana bharat..semua tarak..sedey sangat2..yang paling ralat sekali ladang tea boh center..mmmm...

apa kan daya walaupun hati terkilan, tapi kita sebagai hamba mampu merancang, tapi di atas sana, ALLAH yang menentukan...(ayat memjuk hati, walaupun tahu tiada yang pujuk kan..)

lama ni terigin, nak masuk setahun punya teringin, baru dapat, tp lain jadinyer...sadis...

on da way nak balik, 

pegi cameron, syawal muntah seat depan...
balik dari cameron syawal muntah seat belakang..

complete set..mmmm...

tu yang muka selengge tu syawal..mmmm...

nak lalu simpang pulai, takmo, sebab ada yang nak ke lata iskandar lagi..mmmm...


p/s : so CH bye..bye...bukan untuk aku...





18 ulasan:

AYuNG berkata...

p balik ari jer ker?

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

mcm sedih aje bunyi takpe..
lain kali pergi jangan ajak orang lain pergi dengan cik akob dan anak2 jelah

Masya berkata...

alahai mesti terkilankan.. dah sampai sana .. x pg jalan², kalau tdo semalam okk kot .. ni pg blk .. penat pun x hilang... anak kt x blh lalu simpang pulai mesti nak muntah .. sana jalan luas.. lg berdesupp kereta lalu.. lalu tapah elok jer.. segar x muntah.. tu pun bg makan panadol strawberry siap² hihihihi ...

ieyda berkata...

nape lak nie>...
dah suke dgr ko gi CM, tiba2 ko lak mood merudum nie...pe hal beb...??

eima berkata...

ko pergi balik hari ke ni wei ... tak sempat nk syok wei ..aku suka CH sbb tenang je ...pesal ko balik awal sgt gitu ..lalgu spg pulai klu nk elak pening tak pun lalu raub

Nad MamaZN berkata...

Alaaa sedihnya....
Patut la smlm cuti p paradigm mall hihi

Nape ye?
Takpela, ada la tu hikmahnya
Mebi sbb anak2 kecik lg pastu ada asma plak
Takmo sedih2 k
Dh pegi skali ni, dah tau keadaannya cemane
Kalu takpegi langsung, xtau gak kan
Takpe.. In shaa Allah one sweet day itu akan muncul jugak nanti
Cuma kita taktau bile....

Terus teringat papazn jadi pengusaha berjaya tu hihi
Encik akob ada gak gaya pengusaha berjaya
Dah mcm tokey besar pun ada tu kikiki

lizz berkata...

sian syawal muntah...jalan nak ke cameron tu kan mcm ulor kena palu jer...tu yang muntah kot...

ch@ berkata...

kita blm pnh sampai lg ch sue, nnt anak2 dh besar dh imun, boleh pergi lg. perubahan suasana jd tu buat jd terkejut kot. smg smuanya kembali sihat seperti biasa.

Zee Suhaini berkata...

bestnya dapat gi jenjalan..
kalo gi balik ari memang la penat plus tak berbaloi sebab banyak tempat tak sempat nak pergi..
kesian la anak2 tak tahan sejuk..
si izz ni geram tengok..manis je dia punya senyuman..

Myra Jay berkata...

Sabar k, mungkin diorang tak tahan dengan cuaca sejuk..
Mana tau dah besar sikit ok ke...

Nurzakiah Hanum berkata...

singgah ptg
dah lunch ke?

Cute Mum berkata...

sedihnya sue..
nak wat camner anakn abahnya tak tahan sejuk..
kalau uyun dania n sara menang sebab tahan sejuk.. so aima kena ikut jer.. hihi..

fazilzura berkata...

lorrr.. muke berebut tu time g cameron ke.. sabau je lew

now kan musim x ok .. sana sure sah2 ler ramai pelancong .. tah virus2 apo diorg bwk skali ..
phtu cuaca plak lain... mau anak2 xsihat

wan nurul hezrina abd halim berkata...

memanglah kan...sejuk bangat..nurulpun mmglah tak tahan sejuk..takleh duduk lama seminggupun dah kira lama gila..

sue nak kasi mcm mana fm nie?su pjaya kat mana?

aNiM berkata...

la patutla balik lalu tapah lagik. sbb su kata balik nak lalu smpg pulai kan? akak mmg dah bgtau kat abah takmau singgah lata iskandar dah sbb otw pegi tu bebudak dah mandi. ni mesti kes misscomm.

kami pun sedih juga. segala plan macam lari je. 1st day kita tak pegi mana kan? nasib baikla malam tu dpt la pegi beli souvenir sikit.

masa balik tu budget nak pegi boh juga. bharat tu bole je nak sggh otw balik. tapi abah dah takmau naik atas dah. sbb kes berasap kat big red strawberry farm tu. tu yang kita singgah strawberry farm tepi jalan tu ha.

masa gi bharat tu pun akak gi dengan damia je. nabil & abg ngah tido dalam kereta. pheww keciwa juga.

abg ngah cakap lepasni kalau nak pegi kena pegi lama sikit. sebab bawak anak2. tapi damia & nabil takde masalah kot. sebab diorang memang suka sejuk.takpela..kita cuma merancang...

masa balik haritu kita tak jumpa ek. syawal muntah rupanya. akak pun mabuk juga. tensi betul.abg ngah baru nak suruh akak ganti2 drive. tapi tengok akak dah standby plastik nak keluarkan isi perut..kenselll..

jangan sedih2 ye. next time kalau ada rezeki kita plan bebetul. insya Allah..

IntaNBerliaN berkata...

nape muka izz ni ada iras aqilah yer...

Dhiah Ahmad berkata...

sape yg nak g lata iskandar lg???

lepas ni klu nak pergi bawak family sendiri je..
senang cerite..
tak menyusahkan.. tak pening..
tak saket hati...

Falsya berkata...

alahai dak sweet tuh senyum mmg mengancam betul tau..geram je..

alaaaa, sedih je ayat..xpe2 nnt repeat balik okayh..kalau sue nak gie kan gie time panas..kalau gie time ujan mmg sejuk..kalau time panas xyah bersweater pun..hehehe