Yang DiSaYAngi

Isnin, 27 Mei 2013

Habit syawal bila tido


syawal lepas minum susu, tak kire tengahari, petang, mlm, ada 1 habit yang dier selaloo sangat buat...

membebel sebelom tido...

selaloo kena bising ngan ibu N abah dier sebab bebelan dier boleh mengejutkan adik dier yg mmg lena di ulit mimpi ni kam...bahana kalo adik dier terjaga..mmg menjerit, 1 umah boleh dengar..mmm..masalah tu....

so selaloo la ibu n abah dier asik la..
"syyyhhhhhh...awal diam..."

tapi dier tetap ngan bebelan dier..apa yang di bebelkan tu...punyer la aku dok PK kan...

rupanyer pasai 

tayo ni...

yang mana ada anak mesti tau citer little bus tayo ni kan...

syawal pon salah sowang peminat fav citer ni...siang malam citer ni je la yang dier nak tgk..dari dolu lagi...tapi stop kejap..pastu ni tgk balik...

punya la ibu dier ni nak tangkap..apa yang di bebelkan tu kan...

rupanyer dier ajuk cakap2 tayo dalam citer ni ...macam contoh dier selaloo bebel..

"tayo..hai...tekekeketetekekekkekejajajjaj..(bahasa syawal..) ok thanks cito(cito ni nama bus express yg beso tu)..."

elok pulok...dok dengar nama tayoo..tetibe kuar pulok bahasa syawal..pastu elok pulok nama cito..alahai anak...

ada jugak kengkadang dier sebut...nomi, hana, gani, rogi, leni..ni semua nama bus, taxi n makanik kat dalam citer tu...mmg itu la yang selaloo dier bebelkan...

agaknyer dier menghafal apa yang dier tgk kot...bijak pulok tu ha...lelama..lelap la mata dier...4,5 jam, baru bangun balik, minum susu, minta bukak tayo balik...


p/s : syawal susah nak bercakap..kalo mood elok, mmg petah dengar dier mengajuk kiter cakap tau...tapi nak cakap sendiri..mmg lambat la

11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

hehe
budak 2

Nad MamaZN berkata...

Takpe
Dh nmpk improvement dah tu
Mesti cute jek dgr dia bercakap

ros_reeza berkata...

Selamat pagi.. hihi.. mesti seronok melayan telatah anak kan..

Zee Suhaini berkata...

syawal advance skit...
kalo dulu2 nak tido bilang anak kambing...hahaha

Ema Johari berkata...

anak ema baru mula minat tgk citer tayo ni...selalu upin ipin jer

Ema Johari berkata...

anak ema baru mula minat tgk citer tayo ni...selalu upin ipin jer

MamaFarah berkata...

hahaha..mesti comel dia tot tet tot tet tu..

IntaNBerliaN berkata...

channel apa ni sue? astro ek??.. xpnh tgk pun

IntaNBerliaN berkata...

channel apa ni sue? astro ek??.. xpnh tgk pun

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

mesti lepas ni dia nak bercakap dengan org lain jugak...

ch@ berkata...

Cerdik la tu, siap leh hafal nama lg.
Auni, usah dikata...nak tido boleh berdrama depan cermin, mak soh tdo dia cakap sesorang, jd princess, jd lipas oggy, jd kambing, kucing, pening kepala aku nak layan dia. Nama watak dlm disney channel tu, mmg dlm kepala dia je. Tergamam emak kjp.