Yang DiSaYAngi

Rabu, 8 Mei 2013

Puding Roti utk Belated Bufday



isnin aritu aku ada call INA@INTANBERLIAN nk bertanya2 tentang puding roti dier...dah sembang2 kencang...so mmg nk buat selesa pagi..mmg kena bangun awal la kan...

tapi hajat tak kesampaian sebab izz merengek susah nak tido mlm, pns kot...tu yg ruam tu...so mmg rabak mata mlm tu..hajat nk buat puding roti pagi tu pon, tak kesampaian...mmmmm...

so semalam la tgh mlm buat...tu pon izz masih lg merengek lagi...seb baik ada en asbeen,....

so dpt la buat ngan tenang...

 ni sebelom di kukuskan....

tiba masa utk buat sos kastard..mmmmm...
gatai tgn aku...g taruk milo..akakaakkaakak...tu yg kastrad aku warna cekelat..mak aku bising..kata warna kuning lg cantik..kui..kui..kui...


 mmmm..sudah masak n pekat..mmmmmmmmmmmmm...

so dah siap..ni la hasilnyer dah siap hias bagai n masuk peti ais...nikmat weii makan time sejuk, alhamdulillah tak keras...


taraaaaaa...ada chocolate chip, prune n strawberry...

kenyang lunch arini, tak g alamanda pon arini, elok lak member ada order spegeti..yummy..mcm mkn besar lak...teruja kawan  aku,....



p/s : alhamdulillah 1st time buat, tak sia2,....

15 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

uitt sedapnya..kemain lagi meriah stroberi tu..tak sempat nak buang daun dah..hihi

Masya berkata...

mengiurkan.. seyes tak buat puding roti mcm ni... idea brillion ni... ubah suai mcm ni....

Nad MamaZN berkata...

Wowww presentation menarik!
Kukus je ek sue?
Sos kastard die wat cemane?

Myra Jay berkata...

Wahh meriah tul puding roti, nampak sedap ;D

eima berkata...

1st time aku tgk ade staberi ... nnnaaaakkkkkkkkkkkkk

Hijab Valley berkata...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik.. jgn lupa follow jg ye..insyaAllah HV boleh bagi special price.. =)

http://hijab-valley.blogspot.com

IntaNBerliaN berkata...

strawberry tu la yang menggoda jiwa raga tu.. hihii..

sue guna resepi mana? yg saya share tu ke yg lain

bagusla xkeras.. ohya, actually yg saya gtau sue keras tu, sebab dah 2 3 hari duk terperuk dlm peti ais.. mmg keras la kan.. hahhaha..

mana tak jadi camtu nye... saya buat banyak, yg tukang makan saya sorang... hahhaha

Ema Johari berkata...

alamak dah terliur dah ni..

Mooniqueen berkata...

meriahnya bread puding dia...

Mama Adam berkata...

Uish... ada strawberry. Sedapnya!!!

Shima Salleh berkata...

perghhhh siap setoberi tuh!
mengancam!

LYAfrina berkata...

nampak sedap.. tgk pic last tu..leh wak jd kek birthday dah tu

ch@ berkata...

Wah...puding roti dh rupa kek harijadi. Hendak buat jgk la...kena cari resipi nk buat castard tu. Yummy!!!

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya. Nak sikit ☺☺

wan nurul hezrina abd halim berkata...

sedap tol.leleh liuq nengok!