Yang DiSaYAngi

Isnin, 24 Jun 2013

Bersua Kembali

pagi ni macam ting tong kejap...
kepala fening...selesema, batuk berkahak tak hilang2 lagi..dah lama kot B4 jerebu..mmm...tp batuk dah tak teruk, tp sekali batuk tu..alahai berkahak sudah..mmmm

tapi pagi ni nak bercerita tentang mereka2 ni...

mmg dah deal ngan ZURA nak jumpe..sebab dier nak amik frame yang dier order kat kak ayu, airis waal deco...so dah deal punyer deal..ok...NAD pon nak join..lagi jemah suke kan...bukan selaloo org atau dekan kata lain kawan2 jemah nak datang umah kan...


so en asbeen pon rela hati, terpaksa pon yee gak..kakakkaka...masak soto untuk deme2 ni...
tu pon tak sesedap mana kan..kalo ada lagi rencah2 bagai, lagi best tu...mcm biasa en asbeen selaloo masak kan...tp tu la, al maklum la...pakai apa yang ado kat umah tu jaa...pulus kering meh..mmm..

aku lak masak2 ni lambat sikit untuk tetamu kan...kalo untuk sendiri2 atau family mmg ok la...untuk tetamu ni, mmg confident tu terus je down..mmm...poyo malas masak la tu kan..kakakkakak...bukan mudah en asbeen nak masak kan...so dah dier masak, tugas aku mengemas sajoo walaupun aku tau yg dtg ni nnt kebanyakkan bebudak...ada aku kesah...kemas la balik..akakkakak

mulanya NAD tak dapat attend..so tak pe la...tak lama B4 ZURA sampai dier whatss app kata nak datang..lagi la aku suke kan...


tak lama lepas tu ZURA datang..mmm..suke sangat laga2 pipi kan...

yang penting di mana ada izz di situ ado amni...mmmm...sudah booked kaa....kissing2 sudah..kakakkaka...

yang best tu si syawal konon nak larik dari adik dier kaco main game kat HP aku...di duduknyer celah ketiak pak ajil laki si ZURA  ni...semua bantai gelak tau...aku suke sgt si izz ramah pon macam ibu dier..kakkkkakakak....dengan semua org dier nak tau./...suke sgt,,,

syawal ni lambat sikit nak panas..tp bila semua balik, alahai mencarik la pulokkan...


yang penting papaZN ni kalo stok tak kenakan aku bukan dier la..kakkaka..tu yg riuh umah tu...

ni la gamba yang bertukar milik tu...kikiki...

si izz asik la tgk gamba2 amni ni, pastu senyum2 sendiri, gelak2 sendiri...bila dah jumpe..asik nak bertembung mata..gatai macam ibu gak nooo...kakakkakak...

sgt2 riuh umah petang tu, elok pulok aku panggil akak aku ADAMNIGINA tu tuwun, sebab ada NAD kan..mmg dier nak jumpe, asik la tak kesampaian kan...akhirnyer ke temu jua...

tapi tak lama, itu kakak haa..mau balik , makan kat luar..malas tu nak masak...macam aku gak kalo pulus ado...malas gak.kkakakak...
yang paling bising kat dalam umah tu si akil...1st time aku jumpe dolu, alahai malu sajo...kali datang malunyer sekejap je....tp lebey kepada gayoo hero2 bagai..kakakkaka..bantai gelak aku tgk akil melayan bebudak dalam tu, al maklum la dier paling tua kan..elok pulok dier masuk dalam umah mainan syawal ngan izz ni haa...terangkat sudah..kakakkaka..tinggi kan...yg masuk sebelom ni pon rendang..kakakka...mmg kelakar la akil ni tau...bila penat dier slow down...tak lama dier bunyi balik...


si zakwan ni mmg malu2 sama macam aku jumpe dier sebelom ni...mmg ikut mama dier tau..kalo nayli...yle ikut apak dier..kakakka...riuh kecoh, muncung bibir tu macam nak cium je..



apa pon petang tu aku suke sgt...nak berkemas balik pon mlm tu tak rasa penat sgt pon...suke je...syawal pulok mencarik2 tau...


p/s : nnt kiter ngedate lagi yoo

9 ulasan:

Myra Jay berkata...

Best jumpa rakan blogger + meriah :)

Cantik gambar besar tu.. Memang ada plan nk order dengan Airis deco tu :D

Nurzakiah Hanum berkata...

bestnya

Nad MamaZN berkata...

Aduhhh
Mekaseh byk2 sue
Nanti port kat umh kite plak ek
Hihi
Rasa mcm dh jd taska dh umh sue :)

MamaFarah berkata...

wah bestnya korang dpt jumpe2...

Norlizayati Othman berkata...

Bestnya dpt jumpa2...

Fiza Rahman berkata...

Meriah tu...bestnya.

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

seronoknya...
apa kata kita buat perjumapaan mcm nie...port mana2 rumah buat port luck...huhuhuhu mesti bestkan

fazilzura berkata...

TQ so much ye tuan umah, sianko kene kemas umah yg dh cm di landa tsunami tu ...

wakakkakaak tu le psl , xsmpt arrr nak snap gmbo Izz cuim amni ...

mmg riuh , sibbaik x pecah umah ko weh ... akob aci je jd chef tu , tu yg rajin nk msk .. kalau ko msk nnt kitrg mintak tapau lg susoh ..wakakakaka...

IntaNBerliaN berkata...

wah besarnya gambar.... best pus tgk besar camtu