Yang DiSaYAngi

Isnin, 17 Jun 2013

Juara FUTSAL MESCA 2013 - tahniah


Salam pagi kengkawan...arini rasa penat, sengal badan akibat game futsal weekend aritu, penat pon tak hilang abis lagi..terasa bahangnya futsal ni..

mmg sangat lama dah tak join sukan ni...sebab B4 kawen dah beranak pinak ni, mmg aku rajin join sukan2 ni, futsal, bola jaring, senamrobik bagai, semua la, badminton...tapi sejak ada anak ni terbatas sikit...

tapi alhamdulillah lepas ada izz ni, dah pandai manage waktu bersama ngan tersayang N en asbeen pon pandai manage anak2 N susu izz bila aku tak da..so agak senang sikit la nak join, lagipon dah dapat greenlight dari en asbeen kan..baguih la..sebab en asbeen ni paham akan kelincahan bini dier ni...

2 hari practice...tak tau la mampu ke tak, nak masuk sampai semi final..tapi target kami ni main, janji ado nombor..dah memadai...

kiterorg main kat DE'TONGGA FUTSAL, equiene park, seri kembangan...


pemain midfield N goalie


tengah tunggu jersi yang tak kunjung tiba...dah la jersi lama, tak da peruntukkan, sedih..kikikiki...


besar tu bajunya..adoi...menggelebeh la aku pakai ni



dah macam nak main ragbi dah aku tgk si goalie ni...


the best midfield N the best stricker...

terbaik la kamoo AIN ...
penyumbang gol terbanyak...



 goalie yang makan gaji buta...
asik dok la kat gawang ngan muka rilex..mana taknya..bola tak banyak G kat dier...seronok la ko kan...defend ko pandai jaga...


 B4 start...BPSM vs BPPA...

aku tak masuk lagi time ni...aku lepas tu masuk...

alhamdulillah berpihak pada kami...
BPSM 2  -  BPPA 1

 coach kasi formasi mantap kat kami...mmg penerangan yang terbaik..asal B4 start mmg kena jumpe dier dolu B4 main...dier akan bagi kata2 semangat...



 khusyuk mendengar memasing kan...


 yang baju kuning ni manager kami...mmg amik berat banyak gak ni...


 haaa... ni team laki BPSM...the best player ni...mmg jemah ni kalo main, terbaik la..sap..sap..sup..sap..tau2 dah kat depan gawang..mmg laju dier..dier kalo aku jerit panggil jemah...gelak2 je..sebab dier mmgg suke jemah ngan kami kat opis..kakakakka


 1st game main...dah injured kasut aku..bukan tuan badan...kasut yang injured teruk...mmm...udah bercakap kasut aku tu haa....

nasib la menang 1st game ni...

seb baik ada abg medic tau...kikiki...
 lepas abis 2ND game..nasib la menang kan...ni kasut kasi score penalty tau...

tu pon ganas dorang ni main tau...sampai main tolak2 aku yang kuat melayang ni, sampai jatuh macam gasing daa...bercalar balar siku n lengan aku kena net court futsal tu...


alhamdulillah kami JUARA FUTSAL MESCA bagi kategori WANITA selepas berjaya mengalahkan juara bertahan 3 tahun berturut2...terbaik la...


 sangat2 berbaloi menang wei mengalahkan juara bertahan..siapa sangka mereka yang practice bertahun2 dapat di tewaskan oleh deme2 yang baru 2 hari training...

coach kata...
"ko kan sue boleh tahan masuk court main ganas jugak..."

kena la main ganas..kalo dah pihak lawan pon tau rembat muka je keje..mmg kena la...asik nak main tolak2..main tarik2 baju...mmg tak la ngan suraya kan..mmm..




 di saat2 meraikan kemenangan...


 bangga jaa dapat kalahkan dorang yang mmg bajet dorang takkan kalah...


 yang paling bangga sekali adalah DIA...
coach kami la...si demookk haerie ni,,...
sangat2 baguih dier training kami tau..susah payah dier jaga kami tau...cara nak tackle pihak lawan bagai...

nampak muka dier bangga kami menang...
suke tau bangga kan coach ni...


ni la org kuat kami...

manager, kapten sengal kami ni..kasi goal final aritu... N coach yang dapat kami banggakan...

suke sangat...alhamdulillah...

KEPUTUSAN AKHIR

1ST GAME
BPSM vs BPPA
2 - 1(menang)

2ND GAME
BPSM vs BHG.TAJAAN
1-1 (seri)

SEMI FINAL
BPSM vs BPK (kokurikulum)
1-0 (menang)

FINAL
BPSM vs JNJK(jemaah nazir)
1-0 (JUARA)


P/S : balik umah flat...tapi tetap tak dapat rehat...tanggungjawab menanti kat umah

6 ulasan:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tahniah...ohohohoho
jue pun rasa nak melompak tengok sue menang....

ieyda berkata...

tahniah woo...
w/pun pangkat mak org, tp ko dpt bg komitmen yg super duper best tu...JUARA

Nad MamaZN berkata...

Tahniah sue!!!!
Sangat bangga dgn sue! ;)

Zee Suhaini berkata...

tahniah sue..
berbaloi gi practice 2hari kan..
syawal ngan izz menti bangga ngan ibu dier..ahaha

mama tisya berkata...

tahniah sue...akak lama dh bersara main futsal sejak2 sakit tulang blkng

Shima Salleh berkata...

tahniah
suka tgok gambo gerak2 tuh hihihihi