Yang DiSaYAngi

Isnin, 17 Jun 2013

Kari Ayam Tomato Puree Versi jemah derhaka

mmg dah set hari dari hari sabtu tu, nak beli barang dapur ari ahad pagi kat carrefour..

so semalam hari ahad sempena hari bapa...khas untuk en asbeen..masak penuh kasih sayang tu (sambil pandang HP..kakkakak)

maka tercipta la 
KARI AYAM TOMATO PUREE VERSI JEMAH DERHAKA

dah nape derhaka..dah macam jebat menderhaka..kakakka...

menderhaka la ko...derhaka ngan sifu ni...

org suruh guna tomato puree brand leggo's N santan KARA free colestrol...

aku ni anak murid menderhaka...G guna tomato puree brand kimball N santan ayam brand free colestrol...

ok la tu, janji santan free colestrol..kakakakak....
penat jemah mencari tau, tak jumpe jugak...tomato puree tu kat careefour ni(malas nak sebut aeon big)

 bahannyer..

alamak...lupa nak kasi up kat dalam frame ni kentang la..kakkaka...

aku tambah lagi halba...tgk..derhaka lagi..kakkakak...
jemah suke makan halba tau..sebab halba ni boleh tambah susu ibu tau...takpe..ikhtiar sajoo...

resepi malas la nak up...sama je step aku ngan SIFU NAD aku ni...dah kata copy n paste..hammikkk...

so korang boleh la klik kat link SIFU NAD aku ni tau....

so ni la hasilnya...

 tara...mmmm...B4 masak pon en asbeen masok dapur dah kata..
"sedap tu...baunya.."

tgk tu..sedap tau..kata en asbeen 
"sedap kari ayam awak"

aku jawap la..
"nak kata la kari saya B4 ni tak sedap ye..."

en asbeen kata..
"bukan tak sedap...tapi kureng sikit..ni lagi sedap.."


ho...ho..ho..ho..ho.... bangga jaa....bukan mudah aku ni nak masak yang pada aku heavy la jugakkan...kalo tomis2 ni jemah suke la..kikikikiki....

di temani jugak kari ayam tu bersama dengan
sayur sawi jepun N hotdog balckpepper ...yummy....


alhamdulillah abis seperiuk aku masak..senag terus cuci...

yang best mak aku makan..yahoo...bukan mudah mak aku nak makan makanan aku masak tau..dier lagi suke yg rebus2 N simple2 dier...


p/s : TQ SIFU NAD 
ada lagi resepi baru..kakakkakka

7 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

jaa pun buat kari ayam hari ahad tu tp nampak cam sue punya lg best..haha.. nk kena tgk la resipi cik nad..

Ema Johari berkata...

walaupun derhaka..tp menjadi....hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

derhaka pun menjadi..klau tak menderhaka agak2 boleh lawan sifu kot

Shima Salleh berkata...

wahhhh kalo licin mmg sodap sgt la tuh!
shima pun fail jugak bab guna santan nih.. tp skrg dh bleh dh msk kari cuma idok la letak tomato puri tu hihihi... nti try la buh plak camne rasa :)

eima berkata...

perrrghhh resepi nad tu .. sbb aku suka kan resepi original utara idak aku nk mencuba lagi resepi ni ..klu dah agak2 jemu resepi utara yg mmg kaw gulai tu br aku try ..heheheh

Nad MamaZN berkata...

Hahaha! Sue, jgn la gitu
Kembang semangkuk dh ni, cane? Haha
Apa2pun tq sbb sudi cuba hehe
Malu mak :P

MamaFarah berkata...

hahaha..siap ada versi derhaka tu tak tahan..mesti nad ketawa kekeh kekeh kat umah ..