Yang DiSaYAngi

Khamis, 18 Julai 2013

Gantung Kuali - mood yahoo


Salam pagi kengkawan...

alhamdulillah arini dah 9ramadhan kiter berpuasa

bermakna ada lagi 21ramadhan lagi menjelang syawal...eh...syawal kesayangan saya di taska..kakakkakaka...

alhamdulillah selama berpuasa ni jugak, kami sekeluarga mmg berbuka kat umah N masak...sebab azam di hati NO PARAM kan...N alhamdulillah jugak selama berpuasa ni pon mmg menu air yang kami berbuka hanya MILO PANAS KAW jemah buat...kalo minta en asbeen buat..katanya...
"ala....awak buat sedap..."

poo je tau...


so arini berbuka bukan di rumah..rezeki bertandang, kami sekeluarga akan bukak posa kat opis en asbeen, sebab opis dier ada buat majlis berbuka posa mlm ni...

so mmg gantung semua kuali la...

esok baru masak...tp bukan aku la masak esok...aku masak nasi je...aku request kat en asbeen minta masak ikan bawal 3 rasa..sebab semalam aku G Aeon Big, ada bawal sekor RM4.90...so aku call en asbeen request kat dier N permintaan di luluskan makanya sekali aku rembat dua ekor daaa....

menu untuk ari sabtu masih en asbeen jugak yang masak, sebab aku still request kat dier ikan pari bakar kaw...so sabtu pagi, mari kiter ke pasar borong selangor....so menu ari ahad baru aku pulok yang masak..sebab 2 hari berturut2 kan en asbeen masak...kikikikiki...ok la tu sila bertoleransi sikit ye...bini awak ni dah 8ramadhan masak...so kasi chance la berehat yee.....





p/s : seronok sikit...arini boleh rilex...tinggal bagi makanan masuk perut tanpa menggunakan tenaga silat gayung memasak di dapur..kakakakkakkaka


14 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

perangai sue sama cam zee..kalo agak2 malas nak masak tapi tingin nak makan mesti bodek2 laki suh masak..haha..sib baik la dilayan..kalo tak merajuk hentak2 kaki la..kahkahkah

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

seronok dapat gantung kuali...
senyum panjang rasanya....

Masya berkata...

seronoknya bertuah sue suami pandai masak...

Nurzakiah Hanum berkata...

seronok kan dpt gantung

Masni Syafie berkata...

jangan lama2 gantung kuali kat dinding...nanti jadi kuali gantung hiasan pulak...hehehe

mama3heroo berkata...

salam ramadhan # 9..nampaknye m3h x dpt lah nk gantung kuali..hari2 kne masak

izan mama mia berkata...

wah wah
bestnyer baca entry ni
siap gantung kulai yer,,,periuk simpan dlm almari ye,,

hiihihihih
bertuah kan dapat hubby pandai n rajin masak
bpleh gilir gilir masak
so happy
err,,selamat makan free mlm nie

eima berkata...

bagusnye ko suka join berbuka cam ni kan ... klu ai jenis malu ..hihi

bagus nye akob pandai ngan rajin masak ... untung lah ko sue

Nad MamaZN berkata...

Wahhh
Rezki tu dpt mkn free :)

Fiza Rahman berkata...

Bestlah gantung kuali hari ni. Bley rehat ☺☺

Shima Salleh berkata...

alaaaa... kita tak leh minta bantuan assistant hahaha... sbb dia slalo balik lewat kdg2 tak balik.. Pandai akob masak ekekeke...

Shima Salleh berkata...

alaaaa... kita tak leh minta bantuan assistant hahaha... sbb dia slalo balik lewat kdg2 tak balik.. Pandai akob masak ekekeke...

fazurybeuteq berkata...

hamboi2 ko .. bkn main sonok sakan yew...

harus le kan , dpt le rest ...

Falsya berkata...

falsya start puasa mmg kualai tergantung jeee..wakakaka..untung akob leh masak...