Yang DiSaYAngi

Jumaat, 19 Julai 2013

Iftar @ opis en asbeen

Salam ramadhan 10...sekejap je kan...lagi 20hari lagi ramadhan akan pergi dan syawal bakal menjelma tiba,....

alhamdulillah masih dapat meneruskan puasa pada tahun ni..doa aku moga aku dapat puasa penuh untuk tahun ni...tahun sebelom2 nya aku dapat puasa penuh 2 tahun berturut2...tahun lepas hampir puasa penuh..tapi disebabkan addcident..makanya batal la puasa untuk 1 hari...mmm...sehari sebelom raya lak tu..mm...

pagi memasing org dalam rumah semua tak sahur..adoii...aku la yang paling ralat..sebab pada aku sahur la dapat bagi aku tenaga untuk the whole day tu kan...tapi apo kan dayo...bunyi azan subuh je, aku tersentap..tgk2 dah pukul 5.47am..adoi..mak aku lagi best pukul 6am baru bangun...aku dah bising2..yela aku BF lagi..aku la EP MOM...baru egat nak makan sardin pagi ni, sebab lama tak makan sardin..adoi...last2 en asbeen bersuara..
"G la minum air sikit.."

aku balas..
"apo sengal abg...dah abis waktu dah..adoii.."


so citer berbuka mlm tadi...sebab gantung kuali tu yang memasing tak terjaga sahur tu..kakakkakak....
kami sampai je kat kompleks JPM tu, terus G kat surau..aku egat syawal N izz aku jaga...sebab mmg tu la tugas ibu kan kalo ada sessi gini kan...sekali en asbeen bersuara..
"awak bawak izz...syawal biar dengan saya...saya jaga dier.."

terkujat kejap...tapi dalam hati suke la...at least aku boleh tumpu kat izz je...tak da la mata tu asik terkejar2 mencari anak2 kan...

sekali dok la dengar tazkirah ..sekali terpandang dek 2 org tersayang ni...

 korang nampak tak abg tecik yang pakai baju warna purple dengan budak comelll kat sebelah dier tu..

amboiii siap meniarap angkat kaki tak menahan tu syawal...
heaven ye duduk ngan abah kan....

ibu pon...seronok semua org melayan si izz ni tau...
 budak tecik yang sangat2 behave tau...


 nasib baik la sediakan baby bite biskut untuk izz... mmg settle kejap je untuk dier 2 bungkus abis...mmg sedap la dier makan..semangat tu..


 muka excited tgk lampu sana sini..maap la dik, umah kiter lampu sikit..panjang tu je...


 budak tecik ni suke tau buat muka bangga kat depan org dier dah boleh dengan sendiri..lama tu berdiri..ada la dalam 2-3minit kan....seronok tau, boleh bangun n berdiri n duduk sendiri..


the best part...

izz dalam surau ni...for the 1st time izz berjalan setapak dua...ohhh...terasa nak menjerit ok....pastu muka bangga nak buat lagi..tp tak dapat...tp muka gigih jugak nak buat sebab tgk ibu gembira tgk perubahan pada dier kot..kikkikikikikik


seronok bawak anak2 gini..semua behave...sangat2 tabik spring kat izz sebab dier sangat behave sepanjang majlis berlangsung..nak susu, bagi susu, nak tido tak boleh sebab panas...sanggup sengkang mata..demi ibu...
baru terasa tak menyusahkan kan bawak anak2..semua boleh bawak diri...


izz dengan semua org dier ok..semua org dier tegur..mentang2 luas...semua dier jelajah...aku biarkan je...seronok tgk dier laju je merangkak...

p/s : pengalaman bawak anak G majlis gini...sangat2 rasa tak menyusahkan...

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

seronoknya

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

yehaaaaaaaaaaaaaa...
cik jue pulak nak menjerit ...
izz dah nak pandai jalan...
bagus izz...

Cute Mum berkata...

wah izz... dah pergi majlis berbuka puasa..
kami esok baru pergi..harap sara behavelah sebab die pantang nampak makan..
dania sejak puasa dah pandai merangkak.. tapi pandai meniti dulu..skrg dah mula lepas tangan nak berdiri.. melangkah sikit jatuh.. huhu..

Cik Aann berkata...

comel je syawal..hehe
tadi bangun sahur nasi dah basi..huhu..jadinye minum milo cicah dengan roti..huhu


Berbuka puasa dengan nasi lemak ikan aye

Nad MamaZN berkata...

Syawal pun behave jek ngan abh dia :)
Waaaa izz!!! Good job sayang! Dah nmpk dah bau bau mcm nak berjalan sblm umo setahun ni
Bangga ngan izz n syawal :)

Myra Jay berkata...

Okla Izz dah behave, lepas ni boleh bawak lagi :D