Yang DiSaYAngi

Rabu, 31 Julai 2013

Masterchef Suraya - mood mari belajar

Salam Ramadhan..

ni tengahari semalam punya citer...
patutnya aku nak tido..rasa malas nak ukur jalan kat alamanda tu...

sekali boss2 aku panggil aku daa suruh ajar buat tiramisu...tu pon tak tau ka..kikikiki...aku pon belajar kat resepi blog  KAK AMY kan...tapi takpe la org minta ajar...kiter ajar la kan...ikhlas tu penting..aku tak mengharapkan apa pon...

sementara tunggu boss2 ni nak belajar cara2 buat tiramisu...moh kiter bergambo...
barang yang perlu ada untuk tiramisu...

banyak sessi lak tu...mmg pada aku tiramisu ni mmg sedap tau...senang pon senang kan...dari la boss besar ke boss kecik semua nak tau macam mana nak buat...mmmmm....dah macam chef joe je..kikiki..masterchef kononnya..kakkakakkaka...


yang penting boss yang sama nama ngan syawal pon nak join buat...ada gaya tu buat ayak coklat kat atas tiramisu tu....





tukar putar mmg aku la guna mixer..lama tak guna mixer yang mmg guna tangan tu...lenguh jap tangan aku...


boss beso aku yang pregnant pon nak buat jugak...tp pada aku, aku rasa dier tau buat ni kan...sebab dier pon jenis macam aku suke dengan desert ni....


nampak ada gaya kan...





tak lupa tuan tanah kedaung yang dah lenguh tangan....

alhamdulillah semu suke...yang best aku pon dapat 1 bekas...tapi aku amik setengah je..setengah lagi aku kasi kat akak aku ADAMNIGINA...en asbeen ngan syawal bukak makan manis sangat ni...


 tapi 1 keajaiban bila syawal pon makan tiramisu..yahoo...aku suke dier makan hasil air tangan aku...aku bangga kejap...berulang datang kat aku minta di suap tiramisu ni..

pagi ni aku datang opis..semua say TQ sebab katanya sedap...yahoo...jemah suke sebab menjadi...



p/s : malam tadi projek menjadi...

10 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

nampak sedap la sue..
tak pernah lagi buat tiramisu ni..

ieyda berkata...

xpenah makan tiramisu nie...xtau rasa camne...
syabaslah ko ye..projek ape mlm tadi...??? :)

Masya berkata...

senangkan buat dia .. erbaloi² kkkkalau sedapp.. makan mmg bertambah²...

mama tisya berkata...

wah jemah dh gaya chef ajar bos2 ye...kerlas gtu...aka lama tk wat tiramisu...dap kn...yummmmmm

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah, siap satu opis pakat belajar ni... hehe.. cmner nk buat? ja x pernah lagi baking2 ni...hehe..

Nurzakiah Hanum berkata...

nampak sedap

Nad MamaZN berkata...

Tabik spring la kat bos nama syawal tu
Dia sorg jek kumbang yg lain sume bunga
Hehe

MamaFarah berkata...

nampak sedapla..saya suka dessert2 ni..nnnt nak try jugak la..

lizz berkata...

errmmm sedap2...ni yang semangat nak mencuba buat tiramisu ni...

Fiza Rahman berkata...

Bagi lah resipi.