Yang DiSaYAngi

Jumaat, 5 Julai 2013

moody di pagi hari



Salam Kengkawan...

2 hari aku nak up citer...ada yang mencari tak..puiii...carik la sangat kan...poyo je suraya ni..kakakkakak...

maap..cuba nak menggembirakan hati yang lara berapi ni kejap..mmmm...
geram sangat...pepagi nak kuar keje, mencari rezeki yang elok untuk anak2 dan keluarga..lain pulok jadinya...

nak di jadikan citer...mcm biasa aku N en asbeen anta syawal N izz G taska...izz...so far ok la...cuma aku tak suke dengan keadaan kat situ, dengan tak di kemasnya tempat tidur izz tu, di biarkan berselerak dengan lapit kain batik izz, tak di lipat elok, dengan bantal  izz tak bergelimpangan...selimut lagi..asik tak di sekalikan dengan bantal..asik la dok lipat letak tempat lain..mmmm...geram aku..mmmm...

tapi tu la geram sgt..boleh di terime dek akal...

yang aku geram sangat tadi...ko dah tau aku nak cepat, nak G keje...kuar awal dari umah pon, sampai opis pon beberapa minit pukul 8am...serupa tak yah kuar awal kan..mmmm..sebab pagi ni, bukan takat pagi ni la..hari2 syawal buat perangai, tak m G taska..entah la...takut dengan cikgu barangkali..adam pon takut dengan cikgu, tapi nampak la jugak adam tu kuat la jugakkan, tak cenggeng kan..ni si syawal, tak mo masuk kelas dier, dier melalak...dok la pelok kaki aku...en asbeen dah usha deringg...(muka dok tgk jam)..lambat dah kan...abis anak buat hal..mmm..

masalah kat sini...cikgu2 aku tgk, dok la sebok break1st, dok la sebok sapu sampah..ada yang lalu lalang depan aku buat tak tau je...yg sambut depan pintu pon buat tak tau je,,, padahal ko nampak kot aku kat tengah2 alam, cuba nak pujuk syawa..sorang cikgu pon tak layan aku yang sememangnya dah lewat nak G keje...akak aku dah selemat da G keje...arini dier anta rania je..mmmm..

ada yang pandang, pastu buat2 la tak pandang N tak nampak aku...yang aku geram, siap lalu lalang, sapu  sampah depan aku tu, buat tak tau..adoii...geramnya...

aku dah nampak en asbeen kat luar tu dah pelok tubuh, muka 14inch muncungnya...so signal ok...he's angry ok...very angry..nak jadi angry bird tu..mmmm...

en asbeen minta aku biarkan je syawal kat tengah laman tu, ..mana mungkin hati seoranng ibu sanggup tgk anak dier tanpa layanan gitoo kan...aku tetapkan hati jugak la...klo punch card merah, biar la...

last2 bila aku bawak syawal masuk kelas dier, lagi la dier meraung..baru la ada sorang cikgu ni datang pujuk syawal, tu pon lepas aku mula tinggikan suara..
"syawal jgn la, ibu dah lambat sangat ni nak G keje...syawal jgn mcm ni.."

baru la terkedek-kedek datang kat aku N syawal, pujuk syawal..aku G je , meraung, melalak la syawal tu...aku kuar je dari taska, en asbeen ters jalan, terus sembur..bukan kat aku la...
"dah tau waktu puncak org sebok hantar anak2..masing2 tak menyambut...pastu sebok la dok sebok sapu sampah sana sini...adoi...tak boleh ke sapu sampah sebelom budak2 sampai.,.....atau pon petang sebelomnya, prepare siap2 untuk hari ni punya..ni tak...hari ni punya keje, hari ni baru nak buat..mana tak kelam kabut..."


hammikkk...nampak en asbeen sudah marah....bukan mudah en asbeen nak marah ok...


nasib la memasing masuk keje, punch card tak merah lagi..mmmm...

kalo tiap2 hari gini kan, masak otak aku....mana la nak carik taska yang amik tengah tahun, takda...bukan mudah..kalo ado pon mungkin hujung tahun ni...mmmm....

baru nak citer pasai progress syawal kat taska...dah tak jadi...tunggu la aku citer nnt...

p/s : masak weiiii....

15 ulasan:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

huhuhuhu parah2....
jue nio risau gak...dengan cerita kena pindah kompleks E..masalahnya nak hantar faez jauhlah pulak...dah le jalan ke presint 9 jam nak patah balik....haru rasanya....
tetiba rasa nak jadi suri rumah sepenuh masa..

lizz berkata...

Teruk betul perangai malas nak layan la tu kan..ish memacam saya dulu anak kat taska ok siap tak nak balik...tambah2 ader ibu pengasuh yang baik dan penyayang..mungkin syawal ibu pengasuh garang kot..tu yang dia tak nak pi taska tu kot..

Nurzakiah Hanum berkata...

parah2 nie

Mama Idlan Irsyad berkata...

erm kl syawal dh macam tu gayanya mmg ada problem la cikgu2 kt situ...

irsyad sekarang ni pun dah mula takut dengan cikgu2 dia.. tp xtaula mgkin sb xnak berenggang dgn mama dia ni..
idlan plak sebab dr dulu lagi dia x kan masuk kl bukan cikgu dia yg ambik.. so, ja x risau sgt la...

apa2 pun, ja doakan sue dpt cari tempat yg lebih baik utk syawal n izz...

MamaFarah berkata...

tak boleh biarkan ni sue..betul kata suami sue tu,sepatutnya bebudak sampai semua dah kemas..cikgu yg akan sambut bebudak ni..Kalau hari2 cam gini parah la..Maaf la nk ckp sue, rasanya ada taska yg amik kes2 urgent cam gitu.kene try cari la cuma dapat tak dapat susah nak cakap.tempat orang kan, kalo kat tempat akak bangi ni leh gak tolong2 carikan ..hehehe..sian tau syawal melalak2 cam gitu..nnt dia trauma..sbb kita tak tau apa yg terjadi pada dia kat taska..Maaf sekali lagi akak kalo pasal taska ni memang leh jadi hijau skit..Sebab pengalaman akak dgn bbrp taska yang menyakitkan hati..Dan dan tu terus tukar..

Nad MamaZN berkata...

Sedihnya..
Terbayang muka syawal tu
Rasenya syawal jek yg paham nape die xnak p skool
Sue dh try wat spotcheck?
Alahaiiii
Klu ada apa2 yg kite bleh tolong bgtau la
Xsampai hati la tgk syawal b izz camni :/
Sue n encik akob sabar byk2 ye
Moga diberi petunjuk nnt...

Zee Suhaini berkata...

teruknya layanan kat situ...patutla si syawal taknak gi taska,maybe ada yang tak kena tu... kalo dia pandai cakap mungkin dia dah citer sue..

better cari taska lain...selalo ada yang amik awal&tengah tahun sue..dia kira separuh ler yuran..

aanie berkata...

mmg bengang kalo taska mcm ni...spttnya diorg dtg la amik kan...ini tak...

Mama Vogue berkata...

Ye la sue, saya pun ada pengalaman 'hitam' dengan taska. Kesian kat Syawal. Takut emosi terganggu. Dia kan masih budak lagi.. Risau ni sama mcm risau anak sendiri tau!

Ishh..! Sorry ye sue, rasa mcm tak membantu langsung..

Falsya berkata...

alahaiiiii...nape je semua cikgu2 wat xtau je..kalau setgh taska yg falsya duk tgk kan, mostly cikgu2 akan tunggu kat gate sambut bdk2 dtg...hurmmm, xleh wat complain ke sue..kalau ari2 gini mau potong mood nieh..

Alycia berkata...

ishhh, tak sepatutnya lah taska tu buat camtu... harap sue sabar..

Myra Jay berkata...

klau myra sakit hati jugak.. kita bukan saja2 nk p kat depa tu kan..
pg2 dah buatkan kita moody kan ;D

ieyda berkata...

nape ngok n ngek sgt cikgu2 tu...bukan ke dia patut gi pujuk syawal elok2, nie x, pentingkan diri sendiri...klu aku pun xthn wei, memang nak kene cari taska lain...alhamdulillah, tadika anak aku cikgu dia semua baik.....harap2 xde perangai cikgu cam taska tu....

jaakechik berkata...

kenapa lah agaknya cikgu2 tu buat mcm tu tuh.. buat2 x layan, sape x marah kan..

IntaNBerliaN berkata...

haa betoi tu... nape awai2 xnak buat semua tu... ishh macam2...

sian syawal... ada sesuatu kot yg cikgu kat situ buat sampai syawal camtu