Yang DiSaYAngi

Isnin, 22 Julai 2013

My 1st Tomato Rice - mood bangga...TQ NAD

TQ NAD lagi...

kalo korang perasan dalam entry kat blog aku ni banyak tajuk entry aku mesti ada  TQ NAD

sebab aku banyak tgk blog dier yang membolehkan aku mencuba-cuba..
so petang ahad semalam aku dah cakap ngan en asbeen aku nak masak nasi tomato...

kata en asbeen 
"awak tau masak ke...saya tak tau masak..."

aku cakap ngan en asbeen..
"saya tak tau masak..tapi saya ada resepi cilok dari blog NAD ....so dari situ kiter follow la.."





alhamdulillah ni la hasil aku mmg copy n paste resepi NAD

tak olah satu apa pon..ko egat ko masterchef nak olah sana sini...ni 1st time ko buat suraya...ikut je..dah terrer sikit..ko nak olah suke ati ko la...

hari ini dalam sejarah tau aku masak benda yang sememanganya aku tak tau masak N aku masak amik port...giler hati kental nak ikut follow resepi gak semata-mata NO PARAM kan...alhamdulillah menjadi....

walaupun en asbeen asik la dok bising aku masak nasi macam tak betoi...gile nak bangkang org yg lagi terrer masak dari aku..mau panah petir aku..kaakkakak....

bila berbuka..tak tau apa rasa..so jawapan dari en asbeen
"ok la ni...dah tau masak..lepas ni boleh masak lagi..saya suke ayam awak..best.."

amik hati ke atau sebaliknya abg tecik oiiittt..apa pon..en asbeen tetap makan sampai licin pinggan tak nampak tulang ayam...kikikikikiki....


kalo korangnak resepi G la terjah blog NAD
ni bukan resepi aku..mmg dier punya..






p/s : TQ NAD kongsi bersama..lepas ni ado yang nak di copy n paste lagi..jangan mara aaaa....

12 ulasan:

mama tisya berkata...

bln pose ni best kn sbb kita leh share2 resepi

Nurzakiah Hanum berkata...

nyum2

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue pun tak pernah buat...
nanti nak try buat jugak...
nad rajin betul kongsi resepi

eima berkata...

ok nanti aku nk try jugak la ... resepi dah ade dlm otak dah cuma mls ngn rajin je

Shima Salleh berkata...

air tgn isteri mmg sedap utk suami hihihiii... belum pernah msk nasi tomato lagi sbb bukan selera wakjo

Shima Salleh berkata...

air tgn isteri mmg sedap utk suami hihihiii... belum pernah msk nasi tomato lagi sbb bukan selera wakjo

mama3heroo berkata...

nak try lah nanti..ehe

Nad MamaZN berkata...

Waaaa bestnya!
Ayam tu nmpk sedap :)
Nasi tu ok x? Harap ok la ye
Hehe
Kite pun share resepi org lain jek :)
Tq sue sbb try
Waaa dh bleh masak slalu dh pasni :)

Mama Idlan Irsyad berkata...

jaa dh copy resepitu tp blm berkesempatan lg nak buat..

Ya ALya berkata...

dah terror dah ni.......

wan nurul hezrina abd halim berkata...

BANGGA KAN KALAU HUBBY PUJI//LEBIH BAIK MASAK DRP BELI.BELI MMG BANYAK TAK SEDAP.RAMADAHN KALI NIE MMG NURUL PUN MASAK SIMPLE2 JER..

IntaNBerliaN berkata...

bagus2... msk sendiri adalah yg terbaik..!! time ni la nak mahirkan ilmu masakan.. cewah.. hahahha