Yang DiSaYAngi

Isnin, 22 Julai 2013

PROGRAM MINGGU PENYUSUAN SUSU IBU SEDUNIA 2013 - entry bergambar

Ahad pagi semalam aku tinggalkan izz n syawal kat umah dengan en asbeen..sebab aku nak join program minggu penyusuan susu ibu sedunia 2013/....aku dapat tau benda ni pon kat group KIM kat FB...so dah alang sekangkang kera je ngan umah aku kan...kat alamanda ni..mmg aku nak join la...nasib en asbeen izinkan...so mmg lone ranger la pagi tu...kalo org tgk pon aku bukan ibu beranak dua...bukan breastfeeding mom tau...tp aku tak kisah...sebab waktu aku sampai kat center court alamanda tu..semua bawak anak..aku lak..dengan berseluar jeans, Tshirt i luv BF...ngan kasut baru je...en asbeen kasi...tp aku bayar..kikiki...

 semangat ko G alamanda pakai flat shoes...kalo tak selipar sudah..tp berkobar ko nak join program ni..semangat membuak2..kakakkakak...



 ni antara panel2....dan artis2 jemputan yang akan hadir untuk program ni...

 lambat lagi..pukul 12.00pm/...program baru start pukul 10.15am...

so lama la lagi..jom kiter dengar ceramah sikit....



 aku suke DR HARLINA ni dari HUKM...dier sangat2 friendly N sangat2 menyokong BF..dier jugak banyak citer pengalaman waktu menyusukan anak2 dier....

tak lama lepas tu ada fashion show..
dari AL-MAYESA dan DANEEN BY ALIA

kebanyakkan busana muslimah ni more to nursing wear...


macam2 patern....

yang best sekali..
ada wardina safiyyah...
pon naik jadi model jugak....siap bawak anak lagi..







lepas abis tu baru la sampai artis2 jemputan tu...di ajak sekali wardina berbincang mengenai bfeastfeeding...wardina sekali bercakap pasai breastfeeding ni...mmg dier cukup suke..nampak beratapa sukenya dier dengan susu ibu..banyak pengalaman yang dier ceritakan...

time sharifah aleya baru sampai....
leya ni pon best..sapa sangka badan tecik macam aku ni haaa..kakakkakka..ppuiii perasan suraya boleh menyusukan anak dier yang kembar tu sehingga dua tahun...bila dengar pengalaman dier...pahit jerih dier berulang sana sini mmg betoi2 bagi semangat pada ibu2 yang lain nak BF kan anak2 comey dorang....

SUSU IBU KAN HAK KECIL SI COMEL...

tak gitoo..






 wardina sangat2 friendly...baik sangat..siap tegur ada akak sebelah aku tu baru lepas pantang 44hari datang semata2 program ni...







 very sofy spoken..


tak lama lepas tu datang la pasangan sejoli ni...
irma dan redza...

siap bawak anak lagi..

 adohaiii....cair hati tgk betapa lembut, humble ramah si redza ni...adoi...

si tecik ni pon tak kurang jugak...
 dah sama besar izz....
3bulan = 7.2KG...tapi tak bam bam pon dier..padat je dier...pon macam izz...








ni dah nak abis..sessi terime hadiah ....dari pihak penganjur...






last but not least..aku tetap ado jugak...

 taraaaa...

suke...cantik sangat2 irma ni, halus mulus je kulit dier..kalo aku dah rupa jalan tar..kakakkakka...
 leya sangat2 friendly dengar semua org...siap tgk baju aku lagi..siap tanya mana nak dapat...
kan...jemah menyokong kata ko...


balik je dari tu..singgah beli barang sikit..

balik2...bukak pintu dengar si tecik tu dah menjerit2...

kata en asbeen mula2..minum susu ok...lepas tu tak lama sebelom aku bukak pintu dier melalak...padahal tak nampak aku lagi...dengar sore pon tak..
instinct kuat erk adik ibu dah balik....terus minum ngan ibu...abis je....dah kenyang...senyum2 tau...




p/s : banyak ilmu yang aku timba walaupun banyak yang aku tau..tak salah aku nak tau lebey lagi...TQ en asbeen jagakan anak2 N izinkan bini kamoo join

17 ulasan:

mama tisya berkata...

meriah event penyusuan ibu..nk2 plak jemah dpt posing ngan retis kan

Nurzakiah Hanum berkata...

bagusnya

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

menyokong sepenuhnya BF nie...
walaupun diri sendiri tidak berasa nikmatnya....SEDIH TAU.....

Shima Salleh berkata...

seronoknya... ilmu n pengalaman mereka tu penting jadikan panduan

Shima Salleh berkata...

seronoknya... ilmu n pengalaman mereka tu penting jadikan panduan

Mama Vogue berkata...

Bestnya dapat join event gini..
agak2 mak mak yg dah tak BF kan anak ni bole join tak? hehe

Part bergambo dengan artis tu mmg mantap!!

Fiza Rahman berkata...

Bestnya. Terlepas pandang plak pasal event nih.

lizz berkata...

waa bestnyer dapat pi sini...dapat dengar pengalaman ibu2 menyusu badan yang penting dapat ilmu penyusuan susu ibu yang bukan senang nak dapatkan lagi best biler jumpa artis cantik2...aah irma tu kemain cantikkan...

mama3heroo berkata...

salam ramadhan # 13..wow dpt jmpe retis la
seronok kan dpt menyusukan ank..

eima berkata...

mende yg baik tak salah kan ....irma tu cantek gile ... tak de mekap pun dah lawa gitu

Nad MamaZN berkata...

Waaaa
Mmg untung dpt p event cmni
Banyak ilmu
Walau dh tau tp xsalah tambah lagi kan
Melalui pengalaman org lain plak

Mama Idlan Irsyad berkata...

bestnya... ja xtau pun ada..kl x, blh singgah..hehe..

Cute Mum berkata...

Semamgat sue teruskan bf...
Kali nie memang terasa dahaga n letih bila sara fully bf.. tp kuatkan semngat jugak.. alhamdulillah xpernah ponteng puasa lagi..

♥cikmOt♥ berkata...

saya menyokong bf..pai hati tak ajak akak...huh

wan nurul hezrina abd halim berkata...

alahaiii jemah asal tak helo kat nurul..huhuhu jeles lah..eh lawa tul irma kan?

IntaNBerliaN berkata...

alahaiiii bestnya sue.. jels i tau.. hihii

Norhazlina Mohd. Zaki berkata...

Hurmm..bestnyer dapat pegi sana... Pernah joint event kat Klinik smsa sambutan hari Punyuuan Susu Ibu Sedunia 2 tahun lepas...bw baby msa tuh...Diaorg buat dalam bulan puasa...Best...masuk contest dapat la no 2...hehehee...
Now baby nih dah besau..tak chubby cam mse duk BF...
Terkenang pulok...hehehee