Yang DiSaYAngi

Jumaat, 26 Julai 2013

Projek Di Hari minggu - esok jee

Salam Ramadhan kengkawan...

esok insyallah aku akan mulakan projek aku sendiri...kali ni aku buat sorang2..tak macam tahun lepas..ada assistant...syawal N en asbeen..tahun nii tambah sorang lagi...tp mmg tak boleh tolong kot..mmg tugas en asbeen esok hari adalah menjaga izz..syawal ok boleh tolong ibu...sebab izz ni jenis tak makan saman...org kata jgn...say no...dier pandnag senyum2..tangan laju je nak terkam..no..no..no..kalo syawal..ok sikit..agak behave..kalo kata.."tgk saja..."...dier mmg akan tgk sajoo dari tepi..mmg tak kaco..itu yg baguih kat syawal..pastu kalo bosan, dier G la main sendiri...


so esok pagi bukak je kedai...kiter terjah cari songkok syawal..pastu singgah kedai bakery kat bangi tu...beli apa yg patut..pastu tghari anak2 tido time tu yg best buat projek kan...

ada dua jenis biskut raya yang aku nak buat tahun ni...
 biskut cornflakes ranggup...aku terjah blog ZEE dier buat pulok biskut ni..semua ada kat umah..yg tak da butter..ok la..mmg boleh buat la...

tahun lepas aku buat cornflakes madu...tahun ni tak kot....

tahun ni jugak mcm tahun lepas aku buat lagi...
 almond cluster....
aku amik resepi kat blog CAHAYA CINTAKU

ni gamba tahun lepas..tak cun kan..takpe hasil kerja en asbeen....ku turutkan...elok dier nk tolong..kang komplen dier terus tak mo tolong naya...time tu takda kudrat sangat...sebab sarat mengandungkan izz...so tahun ni ringan sikit N boleh gerak sana sini..ok la...tp egat tahun ni tak mo taruk white choclate la sebagai hiasan..nak taruk chocolate rice atau colourful rice ataupun ceri beri yang warna warni....
nampak betapa rajin laki aku ni...

kena buat awai..tak leh kongsi dapur ngan mak aku..huru hara jadinya..kang semua tak menjadi..sebab kami anak beranak mmg tak suke kongsi dapur..siap tanya mak aku...
"ko dah abis guna...ko bgtau mak.."

mak aku kata nak buat kuih minggu depan...tgk la camno..aku request kat mak aku suruh buat tart nenas..tu yg tak beli tahun ni....N 1 lagi mak aku nak buat chocolate chip famous amous...sebab cucu dier kat penang tu suke sangat biskut maktok demo ni buat...


p/s : insyallah menjadi esok

9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

rajin dia
x pe ada pembantu

lizz berkata...

biskut cornflake tu simple n sedapkan...buat sebalang kejap jer habis...saya biasa buat kuih almond london tiap tahun...tapi tahun ni gamaknyer tak kot busy...

almond cluster tu pun best jugak tu...

kemain rajin hubbynyer tu...kusyuk...

Nurul Nadiah+Khairil Syazwan berkata...

Biskut cornflake tu tak menahaan. Dahla saya ni dalam pantang sobss T__T

http://juanadiah.blogspot.com/2013/06/turun-berat-badan-dan-sihat-di-bulan.html

Ibu Lala berkata...

akk nak buat biskut cornflakes madu tu. sbb anak anak suka. cam best je biskut fames ames tu. nak resepi boleh tak.

fazilzura berkata...

mak jemahhh .. pos skit ..

sok aku nak g putrajayaaaa..

syiela berkata...

wah ada pembantu bestnya

izan mama mia berkata...

wah dah mula buat
akak xleh bt awal
nnt cpt habis tak sempat raya
hihii

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

rajin sue...
jue tak pernah buat bikut raya...
sebab mak tukang jahit dari kecik lagi kami duk hadap ngan kain tolong mak jadi biskut semua kami beli

IntaNBerliaN berkata...

izz macam aqilah... kita ckp jgn tapi tgn tu laju jugak nak sentuh.. hihi