Yang DiSaYAngi

Selasa, 16 Julai 2013

Satu Hari di Sunway Lagoon

Salam pagi kengkawan..ni citer minggu lepas..selasa lepas aku N member aku dah decide nak cuti...nak berjimba B4 ramadhan menjelang tiba...

jadi dah settle semua kerjaan hantar anak2, settlekan makan minum en asbeen nak balik makan lunch kat umah...B4 keluar ni kan, mesti la kena settlekan apa yang perlu ni kan...senang...tak la rasa susah hati N serba salah semua kerjaan yang tinggal kat umah tu tak selesai kan, kan..so bila dah selesai..mmg senang hati la nak berjimba..elok pulok dapat kebenaran dari en asbeen...mmg lagi panjang la langkah kaki ini..kikikiki...

sebab aku dah cakap kat en asbeen..
"abg, semua dah settle..nnt ptg abg blk amik anak, jaga anak sajoo...susu semua ado ikut turutan...yang lain takpe, umah nnt saya settlekan...ok...


so pukul 10am kami mulakan perjalanan..(tak menahan, perjalan kata ko..kakkakaa)

sampai je kat sunway piramid...alahai kasut jemah buat hal la pulok...

dah lekang..pastu tapak terkopak lak..adoiii nasib baik la aku mmg bawak selipar spare dalam beg ni kan...
semangat kata ko...kikiki...


siap pelok2 binatang kesayangan lagi kan ko..mmm...
semangat nak masuk sunway lagoon kata ko..

1st time ni...

nasib la ada kengkawan nak membelanjakan diri aku ni kan..kikiki...
sebab member aku ni dapat tiket masuk dengan bayaran yang murah...so dier tak tau nak ajak sape..so dier ajak la aku N member kami jugak kat opis ni..so mmg berjemaah la cuti hari tu kan...





1st masuk...semanagt, teruja, macam2 ado..melilau mata aku tgk sana sini..

bukti ni...korang rasa mana 1 tangan aku...????????????


mula2 masuk, tak tau nak pegi mana dolu...semua nak main..rasa macam masa tak cukup je...
sekali si duck ni datang dekat pulok, tarik tangan, nak ajak gamba la tu..ko egat aku retis..kakakkakakak...

tak menahan sampai dua beg aku bawak..kikikiki...

time ni baru lepas hujan...pada aku ok je...
so carik toilet , locker bagai, senang nak tukar baju semua...baru boleh gerak sana sini kan...
kat sini semua boleh masuk , kemana sajo, walaupun baju basah ke...berbikini bagai ke, boleh, tapi kalo scream park je tak boleh...


aku di sini...

1st aku masuk, yang wayang 5D...tak menahan ko, 5D...mmm...mmg bergegar2 la tempat duduk aku, dengan sembur air bagai, menjerit tak hengat...B4 balik masuk lagi..tapi kami semua duduk kat sebelah atas..so dah tau jalan citer...aku tgk muka kengkawan aku ni, sengal memasing, buat2 jerit..kakakka..hipokrit deme2 ni..kakakakka...

lepas kat situ, kat Q...naik VUVUZELA..VUVUZELA...
ni dia...perghhh..nampak dari jauh, macam slow je..padahal...boleh tahan bila masuk kat corong tu..sampai jatuh la spek kawan aku..nasib la jatuh dalam pelampong tu jugak...

lepas pada tu, naik gelongsor macam2...seronok bagai, siap repeat..member aku sowang ni jenis tak suke benda2 alah gini...mana boleh aku tgk dier bersenang lenang kat bawah sorang2..mmg aku tarik la...


kami...


beso ko, ikan koi kat sini...gemok2..geram pulok aku...


muka selengge..dorang ni sebok nak G masuk kat wild park..aku tak suke...dah la ado  ular..mmmm...mencik....rela duduk luar..korang G la sendiri...

sengal kan muka...

tak lama pastu aku ajak la kengkawan aku naik, kapal yang terbalik2 tu dengan kapak yang pusing2 tu...menyesal pulok ajak...mmm..pening sudah...nak muntah aku...tak lama, member aku bawah G sini pulok..naik pulok jambatan gantung...
mak aiiii jauh, panjang tu...seram aku...aku rasa kecik besar je kalo aku jatuh kat bawah tu..dah la lantai kayu dier jarang2...adoi....nape la dorang buat camni, mmg gayat aku...aku ni bukan jenis gayat, tapi bila gini, elok baru lepas pusing2..mmg terasa gayat tu...


aku suke gamba ni, pose best...walaupun gayat, takut n pening...


ni la...kawan aku yang sengal giler asik nak goyang2 kan jambatan tu...

ko egat ko hot...adoii pening wei....

korang tgk la satu persatu muka aku yang sengal ni...macam2 muka aku buat, sebab mamat sengal ni dok la kenakan aku goyang2 benda tu..adoi...dah la jauh..korang tgk, jauh kan...dengan tinggi...
mmg nak muntah aku...dah tu aku rasa aku pandang depan je, dah macam org buta,...



rupanyan si hafiz ni nak ajak naik flying fox....mmmmmm..
sengal..tak yah lalu jambatan ni pon takpe kot...


dalam menunggu..

opssss...sensored..adoi....suke kan ko hafiz..aku pon tak perasan...
dah settle...kami landing kat sini..


kat bawah ni, mmg best la flying fox dier, jauh je...


dah settle, nak tukar baju, nak balik dah....


suke tgk rimau kan...."rimau" yang tu...


dah macam di kalangan dorang lak kami ni...



so kesimpulan dier mmg seronok giler..masuk pukul 12.00pm - 5.00pm...

mmg puas la main sana sini, sengal selengge sana sini...tapi ini kali je la aku masuk..lepas ni tak masuk dah..mahai kata ko..

kalo rate biasa.. - RM120..kalo promo mykad - RM90..

baik beli baju bajan anak2 kan...
ni pon nasib baik ada yang sudi ajak N belanja aku kan...sebab dorang tau aku selengge bila ajak aku G tempat2 gini kan...

nasib baik jugak en asbeen mmg benarkan...alhamdulillah...



p/s : lepas ni kami ke sini pulok...

6 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

bestnya banyak dapat main..puas hati kan??..kalo bawak anak2 memang takkan lamanya..2jam berendam dah mengigil-gigil..nak main yang gayat2 memang tak la..

ieyda berkata...

amboi jemah...bukan main lagi berjimba ngan kengawan ko ye...nak ikutttttttt

hihhiihii

mama tisya berkata...

wah p sunway lagoon ngan kwn..skan la ye mandi manda

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

last masuk sana time tunang ngan cik poji...
sekarang dah tak pi mahal sangat rasa tak mampu kecuali dapat free kot

Nurzakiah Hanum berkata...

amboi enjoy sakan nie

Nad MamaZN berkata...

Enjoice! :)
Wowowo...!
Gmbo sensored! Kurang pahala wakaka!!
Apapun, kite happy tgk sue happy camni
Elok jugak release tension kan ? :)