Yang DiSaYAngi

Isnin, 19 Ogos 2013

1 Syawal 1434H - salam aidilfitri


Alhamdulillah hari ni dah 12 syawal baru nak bercerita pasai cerita di pagi 1 syawal..tak pe la...at least masih dalam bulan syawal kan...al maklum la tahun ni raya sakan..jalan jauh kan...so blog pon tak pandang kan...

so cerita di pagi raya...

yang penting aku N izz bangun awai dari en asbeen N syawal...sebab deme ni mmg kuat tido..kalo tak kejut mmg tak la bangun...


kami berdua dah siap awai dah...tp abah N abg syawal tak bangun lagi..nak kena kejut jugak la...

settle je kejutkan en asben N siap2 nak solat aidilfitri...syawal mcm biasa..mmg liat nak bangun...dok la melip2 mata tu...mmmm...tapi dah lepas di pujuk ajak makndi semua...alhamdulillah sebelom en asbeen bali, syawal, aku N izz dah settle di pagi raya..

so sessi bergamba kami sekelurga...berjaya atau tidak..jom kiter tgk..


 ni antaraanak beranak ni..geng2 laki...pon susah nak bergambo..memasing tak mo amik port..nak main sajoo...

 korang tgk la aku n syawal tak reti duduk diam....

opss tema tahun ni grey ok...untuk next year insyallah dah ado colour dah...


 ok la ni kire senonoh la sikit...

 i like this pic...

mata aku dok la ralit tgk si syawal yg lengkap berbaju melayu, bersampin n bersongkok..sangat2 la hensem aku tgk anak aku....adoi tak mo pandang org lain dah...


pasti ramai yg tertanya nape izz tak berbaju melayu...????????
sebab en asbeen yg suruh izz tak berbaju melayu sebab kasi fair N square sama abg dier...1st sambut raya tak berbaju melayu..lagipon izz belom boleh jalan terus lagi...tp izz still dalam tema kan...


settle kami bergamba sebelom semua berkumpul untuk salam bersalaman kan...
so semua dah ada kat tempat berkumpul...sessi bersalaman di teruskan...
 keluarga kak long en asbeen,....


 anak2 kak long...

selepas tu keluarga abg ngah en asbeen...



lepas tu family kami pulok...




selepas tu adik en asbeen..

so percubaan bergambo bersama FIL n MIL...jadi ke tak..jom kiter tgk...
 alamak izz buat lembik pulok...sekali tok wan pon tak ready la...

 ok so far ni senonoh sikit kan/....



lepas settle semua..makan2 bagai...terus la zass pegi umah tok yah en asbeen kat kotatinggi..bertandang la semua kat sana...


izz di pagi hari...alhamdulillah semua berjalan lancar...


alhamdulillah terima kasih ya allah kerana memberi kesempatan pada aku sekeluarga beraya dan merasa kenikmatan kemenangan di bulan syawal ini...



p/s : mmg bulan ni ramai la yg dok sebut nama "syawal" kan...ikkikikikiki


10 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sweetnya

Fiza Rahman berkata...

Ceria jer ibu & anak ni.

Memang susah nak bergambar anak beranak kan. Bila mak pak dah senyum ready, anak2 plak buat hal. Mak pak syok sendiri ☺☺

Gelak2 aku nengok gambar bergerak ni ☺☺

Ayu azmir berkata...

Seronoknya beraya dengab sikecil kan...

eima berkata...

ok la tu dah up cite .... byk gak gambo ...
utara selatan tu ko raya ek tahun ni syok

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

syok je tengok gambar...

IntaNBerliaN berkata...

oo akob ikut abah dia yer.. kurus je

Norlizayati Othman berkata...

Susah tul nak dpt shot yg ready. Haha. Camna wat gambar gerak2 tu syawalsimpson? Hehe..

Selamat hari raya.

Shima Salleh berkata...

comey2 semuo tu hihihihi.. kami pun tak pakai baju melayu.. semua pakat pakai baju T je thn ni

Shima Salleh berkata...

comey2 semuo tu hihihihi.. kami pun tak pakai baju melayu.. semua pakat pakai baju T je thn ni

Nad MamaZN berkata...

Cane buat gmbo bergerak tu?
Tanjat gegurl hehe