Yang DiSaYAngi

Jumaat, 30 Ogos 2013

22 Syawal 1434H - Majlis Jamuan Aidilfitri di Taska Syawal Yafiq

Salam 22 syawal kengkawna...alhamdulillah esok waktu bersuka ria buat muka tak tau malu G terjah umah orang sana sini nak makan...ada org buat open house, makan2, ajak jemah ni..mmg laju la kan..

so pagi rabu aku di beritahu yang taska syawal ni akan ada buat sambutan hari raya esoknya(khamis)...so ibu bapa, bawak la apa yang perlu yee...aku ni dok la pikir nak bawak ape...mmm...

last2 aku suruh mak aku buat seri muka...N aku baik hati sikit...saja nak jamu cikgu2 kat situ..yang baik n baguih dalam menjaga bebudak N anak aku kat situ...so aku buat la kek lapis persona chesse ...kali pertama ni wei buat...alhamdulillah nampak la oknya..mmmm....

majlis start pukul 11.30am...so aku tuwun ngan opismate aku...so far dah ramai dah..aku yg lambat..opismate aku suruh aku tuwun..sebab ni majlis untuk syawal pertama kalinya...so kesian kat syawal..mak pak org lain ada..ibu dier tak da...aku agak BZ...tapi mengenangkan syawal aku gagahkan jua...

aku sampai je syawal tengah makan bihun ngan cikgu dier..aku bagi salam je, terus lari tinggalkan cikgu dier..muka teruja ibu dier datang..berlari2 keliling taska tu kata ko..mmmm...korang tgk la...
 nampak keterujaan dia di situ...kikikikkikiki...
seronok ibu datang ye awal...


 ada jugak kengkawan opismate aku yang lain...so far..macam2 ada....
nak amik gamba pon kena sorok2 dari syawal,,,...kang mahu di ambilnya HP ni nak main game..naya..kakakkakak...


 aksi si ibu teruja dengan majlis syawal N keterujaan syawal di taska tgk ibu dier datang beri penghargaan kat dier...nampak muka dier teruja...

for the 1st time dier cakap...
"thank u bu..bu..."


so sweet...sambil cium aku...adoi...kawan aku pon teruja tgk dier asik la cium2 aku sampai aku nak makan pon payah..aku ajak dier makan tak mo..nak makan nugget N kerepek je...mmmm...

ada sekali opismate aku anak dier amik cawan yang isi air, nak tambah lagi..si syawal ni egat anak opismate aku ni amik air dier...di kejar budak pompuan tu, sambil tarik budak pompuan tu...ops syawal...nurani garang tau..muka marah je nurani syawal tarik dier..aku cakap la...
"jgn syawal..ni syawal punya..tu nurani punya...minta maaf balik..salam..."

di salam, cium pakej cium tangan...kakkakka...terus nurani senyum balik...suke la kena salam kan..kakakkaka....




ni aksi berdua si ibu n anak depan kamera..mmmm....time syawal sudah mula PK yang 
"itu HP ibu, nak main game..."

terus aku suruh opismate aku sorokkan..kakakakka...

ok time to sleep sayang...cikgu dah panggil....aku dah salam, cium2 pelok2 dier...sekali boleh dier nangis pulok..alahai...selaloo amik petang..ni tghari dah ada..ingat ibu nak amik sekali la tu..sowi sayang..petang baru ibu amik..mmmm...

aku pulok gatai G mengendap..sekali cikgu dier pon dalam bilik gelap tu siap mengendap aku jugak..akkakakka..tiru je tau...sekali si syawal nampak aku..adoi terus larik..kakkakaka..menyesal pulok tgk...

alhamdulillah petang tu aku amik syawal...syawal ok..la macam biasa nangisnya kejap je...dah time tido kan...

keterujaan aku hantar syawal pepagi kat taska sangat2 tinggi..suke tgk syawal yang sgt2 happy N senang nak masuk taska, balik pon hari2 senyum...suke sangat aku tgk dier..alhamdulillah...padamu aku bersyukur...



TQ cikgu2 taska sebab sudi jaga N layan kerenah syawal.....

9 ulasan:

Nurul Ain berkata...

kan.. tu lah sue ko leh plk g hendap.. elok dia dh diam.. meriau balik.. huhuhuhu.. tp nampak tau syawal cam seronok je kt bwh. bila aku nengok anak aku.. mesti aku nengok syawal.. ihihi

Zee Suhaini berkata...

macam2 gaya hahh..heppy jer nampak syawal..

Myra Jay berkata...

Mana pic kek lapis persona chesse baru nak tengok :)

Nurzakiah Hanum berkata...

tomei2

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah, hepi tgk syawal :)

IntaNBerliaN berkata...


hihiii dapat bayangkan camne sue ngendap n cikgu tu ngendap balik.. hihi

suka je tgk syawal ni.. makin eppy

Mama Idlan Irsyad berkata...

alhamdulillah... kami suma tumpang gembira tengok keterujaan syawal...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Wah syawal syawal.mmg beraya sungguhlah dah bulan dia.nurulpun wimdu jemah
.hehehe..skang sik makan makan badanpun da demok

LYAfrina berkata...

waa..nmpk ibu dia terus action kan..

sweet syawal..pndai ucap terimakasih