Yang DiSaYAngi

Rabu, 21 Ogos 2013

9 Syawal 1434H - Jumpa si dia di tempat jatuh lagi di kenang

alhamdulillah 9 syawal@jumaat tu aku keluar dari kakak aku awai..sebab jauh perjalanan dan banyak destinasi kami nak tuju..so dah settle jumpe akak N abg ipar aku...kami gerak G umah mak aku kat sungai petani..taman ria jaya....oooo tempat zaman kanak2 ni....teringat akan keadaan sekeliling jln semua dah berubah...tp semua tu kenangan yg ada dlm otak bila setiap kali aku ke sini...

sebenarnya mak aku ada umah kat sini..dah lama dah...kami semua duduk sini sejak aku darjah 4...naik je sek men mak aku tukar ke putrajaya...aku pon ikut...so umah tu dah byk tgn yg pegang....so akhirnya mak aku renovate umah kasi cun2...dier pon mcm niat nk duduk sana...tak tau lg camne...aku pulok rasa lain...

yela sejak dr lahir, sampai dah kawen, ada naik sowang+tambah sowang = jadi dua org...mmg mak sentiasa dgn aku...mungkin ada kebaikan mak ddk sana...tp aku la terasa lain bila mak tak da di sisi...alahai....

so ddk rehat sat...lepas solat jumaat kami ke sini lagi....

 ko tgk bebudak nikalo dah jumpe mainan tak beagak tau...behave sayang..umah org okey..kikiki....buat hal memasing..ibu nak jemah jap..bukan selaloo jumpe..kaya koo...kakakakkakaka....

siapa yang kami jumpe..
TAHUN LEPAS DAH KESINI

tahun ni kesini lagi..kikiki....

taraaaa/....kenai tak budak tecik omelll ni...geram tau ngan dagu runcing tu..padan la ibu dier cukup geram dengan dagu runcing acik ni....

kami jumpe 

Mmg aku dah deal ngan en asbeen..kalo balik kedah aku nak G umah ina
sebab bukan mudah kan nak jumpe kan...selaloo jumpe kat alam maya ni je...

dah deal ngan ina B4 raya lagi nak jumpe dier...so jumpe la kami...alisha tak mo sangat dengan aku...saja dier..malu tau...dengan aunty soya jangan malu2 tau....sebab aunty soya pon muka tak tau malu..kakakkakakkak...

last2 aku main dengan aqilah...
ok fine aqilah muka pelik dengan aku...soklan dalam diri dier kot...
"acik ni naoe ye,,,...."

kakakkakakka...

seronok jumpe ina...sembang rancak kami...en asbeen pon boleh masuk borak2 dengan ina...


last jangan lupa amik gambo ok...
peel syawal asik la nak main game je tau....


tara....ops....izz seksi sebab panas..dari dalam kete lagi dier buat hal...asik nak bukak baju...mmm..last2 kat umah ina, aku bukakkan..diam dier.....


TQ ina sudi terime kehadiran sue..suke sgt..insyallah kalo sue balik kedah lagi..kiter jumpe ye...

al maklum la...kawasan perumahan yang ina duduk ni...belakang je dengan kawasan perumahan mak aku...so mmg senang la nak mencari...yang best datang untuk kali kedua...tak call ok ina tanya jalan..tau2 dah ada depan umah..nampak tak otak kami laki bini dah mula menghafal ok..kakkakkakakka.....

lepas je balik dari rumah ina...kami ke umah mak sedara en asbeen kat alor setaq..
anak2 dalam kete sebok tido...kami jumpe mak sedara en asbeen kat landmark alor setaq...
istana anak bukit...

so sempat la bergamba...gamba kat kamera lain..tak transfer lagi....tunggu nnt aku up tau...tp gamba antara kami berdua sajoo...bajet date dua la...anak2 membongkang dalam kete..sempat la pose sikit2 kat tepai kete..kat tepi istana tu kan....

alhamdulillah sampai je umah mak malam...terus zasss tido....


p/s : esok dah nak gerak balik putrajaya...

9 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

tomei2

Masya berkata...

seronoknya dapat jumpa ina, kalau dekat mmg pttlah singgahkan sekali jalan..

Mama Vogue berkata...

Heheh.. tu la baca entry smlm kata ke utara baru nak tanya gi beraya umah Ina tak.. tetiba ari ni dah up cite :)

Nad MamaZN berkata...

Bestnya!
Jauh tu jmpe rakan alam maya :)

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam Singgah dari blog k.ina intan berlian..

seronokkan dpt jumpa rakan blogger mcm ni..hihi ^^

Ibu Lala berkata...

Bestnye dpt jumpa kwn2 in realiti kan. Bila pulak kita nak jumpe..

Ibu Lala berkata...

Akk pun mak ddk sekali dr anak sorang sampai anak tiga aka la ni. Sedih pulak klw tetiba dia nak dok umah sendiri kan..

Eca Dwinky Asha berkata...

eloklah tahu jalan ne kak..senang sikit akak nak hntr rombongan nanti.kikikiki...alisha malu2,...jumpa bakal mak mertua tu..patutlah malu.kikiki..

#gurau2x,,tapi amin2kan pun oke gak.kot2 masin mulut, dpt berbesan dgn kak ina. :P

Myra Jay berkata...

Bestnyer jumpa lagi :)

Myra dok je Penang, walhal bukan jauh sangat dengan SP, tapi amasih tak brkesempatan jumpa :D