Yang DiSaYAngi

Khamis, 29 Ogos 2013

Padan muka ke sound


Tadi aku ada up kat IG aku G LPPKN putrajaya untuk appoiment seterusnya...masuk2 je ...aku cakap ngan nurse kat situ..sekali kena sound daaa..bukan la sound betoi2 kan...gurau2 gitoo..mmmm..salah aku juga kan...mmg di antara tarikh 27-29ogos ni aku selaloo tertukar2 tarikh...patut aku jaga kaunter 28hb..aku egat aku jaga 27hb..dah salah..pastu aku egat aku jaga kunci pintu opis 28hb...rupanya 29hb..kakkakak...yang appoiment LPPKN ni mmg lupa abis...malam td baru ingat..alahai...dah kena..padan muka suraya...

tadi alhamdulillah nurse bagi jugak inject ni..tapi katanya next time kalo jadi lagi kes lupa ni, tak leh inject dah...kena tunggu period...mmmm...aku last period pon 2 minggu lepas puasa...raya pertama baru takda...dier kire onn off la...arini ada....esok , 2, 3 hari tak da...seminggu tu ada pulok...gitoo la jadinya...jadi aku nak puasa pon was2..mmm..tak pe la bukan rezeki aku berpuasa penuh untuk tahun ni..yang geram sebab periodnya sikit sangat2 datang..mmmm..alahai..penat jugak...tp apa yg penting kiter redhoo...nak rancang sendiri..aku ni tak berapa nak bijak kire waktu subur tak subur ni...ni je la bantuan aku...

alhamdulillah aku bersyukur mempunyai seorang suami yang sangat2 memahami di kala si isteri ni pening dnegan period yang sporty2 ni..sikit2 sajoo...katanya..
"tak pe sayang...tu semua hormon punya pasai.."

aku cakap ngan nurse kat situ kalo aku tertibe missed lagi, dier tak bagi inject dah...kena tunggu period...tapi kalo tak period jugak dalam 4,5bulan..katakan...sebab aku tau aku BF kan...katakan..soalan aku pada nurse tu...jawapannya..

"puan kena pegi LPPKN jalan raja laut , sana ada makmal N dorang akan buat test tgk tahap kesuburan puan mengandung rendah atau tak...kalo rendah, boleh la cucuk...kalo tak...tak boleh la..."

tu la jawapan dier..aku tau yang kalo amik perancang ni mmg selaloo kaco period, kaco hormon kiter...kena tetap semua..aku paham..kang kalo amik..mana tau kiter pregnant kan..dah melibatkan si anak kat dalam tu dengan perancang yg kiter amik..dah jadi 1 masalah pulok kan....

so plzz suraya sila alert next time ok....kkikikikikikikikikkikiikk


p/s : nak buat shooting untuk jamuan raya pulok....

14 ulasan:

Cute Mum berkata...

sue pakai implanon atau inject?
uyun alhamduilillah sampai sekarang takder pakai apa2 alat perancang.. rancang sendiri je dr zaman dania ke sara.. uyun kalau boleh nak sara dah dekat 2 tahun baru pikir tambah.. tapi aima kata kalau lekat tue rezekilah... huhu..

Nurzakiah Hanum berkata...

sabar je la

eima berkata...

hmmm aku tak brani wei ... tp doktor yg aku tanya ri tu die tak bg amik injection die suruh amik pil atau iud ... sbb takut tak bleed, over bleed dan lompat2..kejap period kejap tak .. tu yg die suruh aku =guna 2 kekdah lain klu nk amik perancang

eima berkata...

lg satu nk senang jgn pancut dlm la wei ...hehehe

J.Syazwana berkata...

heee x sabar nak kawen. cewahh. kekeke. kite setakat ni period sentasa on time. tp bulan ni dah lewat 2 ari. ish risau pulak. haha baru 2 ari je pon.

Nad MamaZN berkata...

Kite sama ngan uyun
Takde pakai apa2
Rancang sendrik2 je
Tp alhamdulillah
Sbb bf kan zakwan nayli ni period jd lmbt
Zakwan dulu lepas 1thn6bln baru period dtg
Masa nayli pun sama..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

jue makan ubat tapi selalu terlupa makan...
hahahahha nasib baik cik poji banyak membantu...

LYAfrina berkata...

sweet husband sue...
mujur memahami...

sue ambik suntikan ye.. mmg kitaran dia berubah-ubah..ada jenis jd heavy period... lya dah masuk thn k-4 pakai iucd..tu je y slamat.. lps thn ke 6 maybe tpaksa ikat la peranakan.. xpela..nak wak camner ;-(

♥cikmOt♥ berkata...

akak amik depo, suntik 3 bulan sekali kan,pastu memang kaco abis period akak...ni dah lama tak period ni..ritu datang sehari jek...pastu takde dah...hurmmm

Ya ALya berkata...

cam ya mmg suka makan pil perancang......setakat ni jarang lupa.....injek2 ni ya takut......

lizz berkata...

sama la ngan saya jugak memang selalu lupa tarikh period ni...huhu..
samala kiter hari nipun ader shooting raya best sekali sekala kan..

Sidratul Muntaha berkata...

lan sendiri2 jugak
tpi kdg2 amik pil
sbb klu inject tkut lagi kaco
ni mkn pil pun on off pun peyod mengong2.
ahaha

IntaNBerliaN berkata...

a'aa org kata ia blh kacau period kan...

saya setakat ni rancang sendiri je...hihii

btw, sampai skrg saya blm period lagi.. kalau time bersalinkan alisha dulu awai periodnya

wan nurul hezrina abd halim berkata...

Suee kita sama.mmula mula je kacau dah setahun ok dah