Yang DiSaYAngi

Rabu, 21 Ogos 2013

Rezeki Izz Selepas Ramadhan..alahmdulillah


Alhamdulillah lagi sebulan je lagi izz dah setahun..kejap saja masa tu berlalu kan...

alhamdulillah izz masih BF dengan aku...ramai yang heran kat opis ni...org kecik, anak tak besar mana...tapi susu ya allah banyak je...

tak la banyak mana pon akak2 oiittt...alhamdulillah berkat usaha aku dan en asbeen yang banyak menyokong aku...aku masih BF kan izz..itu semua mahu tak mahu..niat kiter je nak menyusu anak setakat mana yang kiter mampu...jgn putus asa pada aku..selagi mampu teruskan...kalo dah tak mampu nak buat camne kan...

alhamdulillah itu yg aku terapkan kat kepala otak aku..yg susu aku ada, susu aku baguih utk izz...susu aku boleh buat izz selesa dan sihat...alhamdulillah masih ada sampai sekarang...

bulan pose aritu mmg banyak drop sikit...tp kecewa jugak...tp aku pandang pada side lain pulok...yang itu semua ada hikmah...dah bulan pose tak makan kan..takpe...

sepanjang start cuti raya aritu...aku last pump 05.08.2013 - isnin...tu la last aku pump...pastu aku tak pump dah...aku tak bawak pon pump aku ke mana2..mmg siap2 simpan dalam beg nak bawak G keje nnt je nnt...sebab aky dok la PK nak raya ni kan...mmg susah sikit la kalo pump...peti ais MIL mesti penuh macam2 kot..so agak susah sikit kan..lagipon perjalanan jauh...tp semua tu boleh buat kalo aku sendiri..tak pe la...

so lepas cuti raya ni aku pump balik 19.08.2013 - isnin selepas 2 minggu tinggal...kata org kalo lama tinggal susu susah nak kuar kan...tp alhamdulillah hasil aku pon lain dari biasa...
aku baru lagi pakai botol panjang ni...alhamdulillah hasil pon buat aku pon mata terbuntang..kikikiki....




masih ada rezeki izz di bulan syawal ni...alhamdulillah bersyukur pada illahi...

11 ulasan:

mama3heroo berkata...

wah..byk tu..bagus2..

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Ibu Lala berkata...

Masya allah...seronoknye tgk. Susu meriah. Tu ka nama rezeki anak anak kan. Akk dulu menyusu 2 bulan je. Tu pun yg no 3 je. Yg no 1 dan 2 tak bagi sgt.

eima berkata...

alhamdulillah ... tak sabo nk gomol izz ...hihi

Ya ALya berkata...

syukur...rezeki....

IntaNBerliaN berkata...

alhamdulillah.. murah rezeki izz

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah. Syukur sangat2 kan bila tgk hasil susu meriah. Aku pon sama nok. Bulan posa memang agak drop.

Cuma kena think positive & set mind yg susu banyak. ALhamdulillah susu dah meriah balik. Siap dah bley buat stok. Tapi baru dapat 2 botol ☺☺

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah
Rezki izz
Berkat usaha ibu n abah :)

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..rezeki izz

Shima Salleh berkata...

alhamdulillah!
shima lak dlm proses nak putuskan susu afiq wuwuwuwu

Myra Jay berkata...

Alhamduilliah rezeki buat Izz dan juga Sue :D