Yang DiSaYAngi

Rabu, 28 Ogos 2013

Rindu nak bergamba bersamamu wahai anak

Petang semalam selesai je APC KPM 2012...aku masuk, macam biasa buat keje jap...

petang tu terasa nak amik syawal awal je..elok punch card terus aku zass amik syawal...alhamdulillah mood syawal petang tu sangat3 la baik...aku suke tgk dier...elok amik tu turun tangga terasa nak bergamba dengan syawal...terasa jugak dalam HP aku ni tak banyak gamba berdua dengan syawal...banyak dengan izz je...tp tu la aku risau kan, si syawal ni pantang nampak HP mula nak amik, nak main kan....sekali tu bila aku keluarkan HP, elok pulok dier tak minta...terus aku cakap dengan dier..

"awal jom gamba dengan ibu..lama awal tak gamba dengan ibu...boleh..boleh..."

sekali lagi buat aku teruja bila dier kata
"ibu..bu...oleh..oleh.."


alahai..ibu touching tau...

yang membuatkan aku bertambah2 excited bila aku tgk balik gamba2 aku dengan syawal semua menjadi..semua cantik...syawal pon senyum elok je...banyak pulok mimik muka dier...cumill sangat..nasib baik la en asbeen pandai potong rambut+sodok rambut syawal ni..(adik dier pon kena sodok jugak)

lagi aku rasa bertambah2 suke tgk muka si syawal ni..bila aku kasi kat en asbeen suruh tgk...dier kata..
"alahai dah besar anak saya ni..nampak suci je muka.."

ya betoi abg...muka cumill je..aku up gamba ni kat FB..ada la pengasuh aku punyer anak...dier kata muka syawal macam muka aku kecik2 dolu..mmg dier tahu la..dah dier jaga aku waktu aku besar2 syawal...mmg dier tahu la kan muka syawal ada iras2 aku tak waktu kecik tu...

tapi ramai kata macam muka en asbeen..tak pe la..muka siapa pon..tetap anak jemah tau..jom kiter tgk sikit aksi syawal....aku suke sgt2...rindu nak bergamba berdua....korang tgk la  betapa teruja si ibu..
 aku cukup suke muka syawal yang ni..ni pic last sekali aku amik...

 patutnya time ni dier cium aku..laju sgt..tak sempat ibu tau...


 cumill je rambut dier..nasib baik sedap mata memandang rambut si syawal ni...


 ramai yang bertanya..macam mana aku buat gamba gerak2 ni..

jawapan aku...
entah la...aku ni mmg amik gamba sekarang mmg guna HP aku je...aku tak da kamera yang khas utk bergamba....cukup sekadar kamera kat HP aku ni...so bila aku nak up citer..aku juz G kat picture kat blog ni...aku G kat "DARI TELEFON ANDA"

aku klik kat situ..kat situ semua dah ada gamba2 yang aku amik melalaui HP aku...sebab HP aku ni pon link dengan google N email Gmail aku...aku tau2 dah gerak...so aku pon up je la..kikikikiki....
ni pon bukan aku yg buat collage ni...dah mmg ada dalam blog ni..aku amik je la..kikikkiki...

yang penting nampak muka syawal tu bersih je...


alhamdulillah sejak syawal kat taska tu nampak syawal boleh handle sendiri semua hal dierm dari bukak kasut, letak kasut, bawak beg sendiri masuk taska...elok dah lambai2 say BYE kat aku sambil jinjing beg dier masuk kelas..kat depan kelas ada cikgu dah tungu dah..balik dari taska pon pandai kelua2 dari kelas senyum2 nampak aku, dengan bawak beg sendiri keluar...lepas tu pandai dah, tak perlu suruh amik kasut sendiri, tinggal tunggu sarung je..lepas tu terus dier carik tangan aku, salam kiri kanan tangan, cium PP aku kiri kanan, lepas tu BIG HUG...so sweet..semua tu dier buat sendiri..mmg bukan aku suruh..alahai...terasa dah besar anak aku bila gini...


p/s : harap2 petang ni sama seperti petang semalam...cepat la masa bergerak,...nak amik syawal ni...elok pulok jaga kaunter arini

9 ulasan:

eima berkata...

bagusnye syawal ni ...dah boleh terima perkara baru ...
untung la semua tak yah buat ....pelik² pesal kami takd e ek

J.Syazwana berkata...

alolololo comeynya syawal ni. hihihi

Cute Mum berkata...

Baguslah syawal dah ok.. senang sikit hati sue kan..

Ayu azmir berkata...

Wahh.. nampak gembira...

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

hehe comel je dia amik gambar dengan ibu kan :)

Fiza Rahman berkata...

Comel. Suka pic no 1 tu. Syawal yg pemalu ☺☺

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

betul..suka tengok gambar sue ngan syawal...
serius comel sangat....
syawal...acik jue rindu kamu....

Mama Idlan Irsyad berkata...

tula.. ja pun suka tgk pic yang pertama tu.. suci jer muka korang.. hehe

LYAfrina berkata...

bila dekat muka sue n syawal.. mmg syawal sebijik muka sua la plop.. tp husband n sue kan seiras...