Yang DiSaYAngi

Jumaat, 2 Ogos 2013

Syawal Selepas Hari Pertama

Salam 24 Ramadhan...

Semalam aku ada citer pasai HARI PERTAMA SYAWAL YAFIQ

So semalam aku amik dier selepas amik berkejar amik adik dier...agak penat jugak la..sebab kena lalu jalan jauh, sebab tetibe kuar je dari bangunan...Allah...hujan pulok...dalam hati nak redah ke tak..nak patah balik ke tak..last2 aku redho...untuk izz dani aqlan...mari kiter redah sajoo hujan itu...

settle amik izz, aku nampak abg ipar aku, minta dier drop dekat ngan taska syawal..nasib baik dah tak hujan dah...tp still kena bertutup jugak si adik ni kan...

bila aku sampai depan pintu masuk taska...aku nampak cikgu dier dah senyum2 tunggu mak pak amik anak2 kan...cikgu2 terus la panggil syawal...alhamdulillah aku nampak syawal keluar dari kelas dier.nampak dier riang gembira lompat2 kan...alhamdulillah...aku ada bertanya pada cikgu dier keadaan syawal lepas aku tinggalkan semalam...kata cikgu dier...
"syawal lepas akak anta tu dier nangis la, tapi tak lama 10min gitoo...lepas tu dier elok la main2..tapi lepas tu nangis jugak la..tp tak lama..teringat kot....pagi jual mahal org ajak makan...lepas tu petang baru nak makan..kikiki...tp so far nampak dier ok..nak main2 ngan kawan2..."

alhamdulillah..lega hati aku...aku nampak syawal balik tu pon bukan main pelok aku..macam lama tak jumpe kan...siap salam2 semua cikgu2 dier...yang best syawal siap...
"bye..bye...cee u coon...(see u soon).."

pengaruh pocoyo la tu...cikgu2 gelak je tgk syawal ni...

semalam berbuka kat luar...elok dalam kete..syawal dah selamat tido..mmm..nasib ada bawak stroller...dah lepas berbuka..siap tapau untuk syawal...dalam kete, dier jaga pulok..tp tak lama dier tido balik...dah sampai umah baru jaga balik...penat sgt la tu kat school tu...yanng best sebelom tido, aku mandikan dier petang tu..boleh pulok time aku lap2 kan badan dier..dier boleh sendawa depan aku...sekali bau mee hailam daa...kikikikki...kenyang la..

alhamdulllah taska ni...makan 3X sehari...

pagi ni..alhamdulillah still ok..sampai depan pintu...sampai kat kelas...dier tak momasuk...undur2 dier..lepas aku cakap la..
"awal jgn takut..petang ibu datang amik...tak mo nangis tau..main elok2 ngan kawan."

muka tak mo pandang aku..tp bila cikgu datang..pelok dier,,ajak dier masuk kelas,...nak pulok berdukung..alahai..segan pulok aku...
aku cakap..
"syawal ni mmg tau..asik nk kena pujuk je..."

cikgu dier sengih2 je...

dari jauh aku lambai kat syawal aku laung..
"dengar cakap cikgu tau..cikgu baik2 tak garang..nnt petang ibu dtg amik tau..."

pastu dier lambai aku balik...so hela nafas lega aku kat situ...



moga kamoo elok2 kat taska ye wahai anak...



12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

amin
sis sehat?

Zee Suhaini berkata...

okey la sue dari yang lama kannn..amik masa skit jer ni, nak majer2..lama2 nanti elok la..

Mama Idlan Irsyad berkata...

alhamdulillah.. bab syawal dah lepas.. izz plak cmner?

Mama Vogue berkata...

Lega hati ibu ;-)
Alhamdulillah..

eima berkata...

Ok la klu 1st day dah ok...fahim yg dh besaq tu hari2 nangis...aku dah imun dah pun dgn sore die

hazlina berkata...

Hai,
Bestlah blog awk…penuh dengan warna warni kehidupan…ceria jer
Jemputlah ke blog saya jugak ye..jom exchange link sama-sama..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah...
Ciknad bangga sgt sgt sgt kt syawal
Rindu syawal!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

semoga dipermudahkan segalanya Sue..

Azura Aziz berkata...

oh syawal kat skul baru ke.. good boy dah syawal kan..

sue, slamat hari raya..
jmput dtg ke rumah yer nnt ;)

Ema Johari berkata...

syawal dah masuk sekolah yer...lama-lama dah terbiasa.. tak ada nak nangis dah

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

alhamdulilah nampaknya awal happy kat taska baru

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..
tp kalo permulaan dia bperangai tu biasalah..bila dh dpt suaikan diri.. smuanya back to normal..

tp syawal ok .. cpt serasi dgn taska ni