Yang DiSaYAngi

Jumaat, 20 September 2013

Cikgu lambat lagi????????????


Menyirap aku dengan taska izz ni tau..pepagi buat org hangin je...tak sia je pintu rezeki tak terbuka..hangin2 gini kan..mmmm...

al kisahnya jadi lagi cikgu2 kat taska izz ni lambat datang...
suke sangat la datang lambat...

ko tau ko cikgu kat taska tu, datang la awal..time puncak la kot mak pak datang nak hantar anak2 awal2...takkan nak tinggal kat ruang taska gitoo je tanpa pengawasan org dewasa kan...geram pulok aku...

7.45am baru nak datang..dah la dengan en asbeen hantar aku N syawal dolu, baru G opis dier..punch card lagi..tak fikir langsung dorang ni mak pak hantar awal sebab nak kejar punch card tak mo merah2..nak la rekod baik kan..adoi...dah tinggal penyelia je kat situ...

katanya consultant kat situ pon lambat jugak datang...aku hantar izz balik pukul 8.15am, dier baru datang...apa ke benda nya tu..adoi....plzzz la datang la awal...jangan la biarkan kanak2 kat dalam tu terbiar gitoo je...

en asbeen hantar izz macam biasa tadi..tinggal aku n syawal dalam kete menunggu en asbeen...tapi last2 en asbeen datang semula bawak izz...so jawapannya mmg aku dah tau la...cikgu2 datang lambat..adoi...tolong la weiiii.....

akak aku N abg ipar aku pon dok la menunggu kat taska tu jugak...takkan dorang nak tinggalkan anak2 dorang gitoo je...

cikgu2 ni duduk kat hostel yg di sediakan pihak taska...yg best datang lambat pon beramai-ramai..adoi....geram weii....terbantut sudah rutin harian aku kat opis ni kan..nak kena hantar izz balik..aku tak mengesah tu..tp korang sebagai cikgu sila la paham, plzz la ada etika sikit la...disiplin sikit...


p/s : geram aku...


13 ulasan:

Ayu azmir berkata...

sabar je la...

MamaFarah berkata...

uiks! teruk ni pengurusan taska izz ni..serius..nak komen lebih2 kang anak kita kene bior plak..sudah betul la kan..ni kalo gayanya kene terpaksa bukan ikhlas..janji ada keje..gerak rasanya..

eB berkata...

duyai, ssh kalo gini... tapi dier ader prob kot x?

Nad MamaZN berkata...

Makan gaji buta la namanya camtu
Takde rase prihatin langsung pada makpak budak2

IntaNBerliaN berkata...

dorang tu muda2 lagi ek sue.. maybe dorang xterpikir apa yg kita ibu2 ni pikir...

siap datang ramai2 ek.. tu maybe kes, sorg dah siap tapi tunggu geng2 lain siap jugak pastu baru ramai2 g taska...

IntaNBerliaN berkata...

sue, apa kata sue g mengadu dkt owner dia tu.. mintak tlg paham sikit.. saya yg baca pun rasa panas... ahhaha.. bkn pe, saya kalau bab2 berkaitan dgn MASA ni, mmg xleh la.. MASA tu penting

Nurzakiah Hanum berkata...

susah la macam nie

jaakechik berkata...

kena buat surat layang tu, baru dia akan faham kot... hihihi....

lizz berkata...

eh geram lak rasa...sepatutnyer ader yang kena datang awal ni datang lewat beramai-ranai kemainkan...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kena complain ni sue buka pe kena la faham sikit kita ibu2 yg bekerja nk msk kerja lg kan

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

sabar ajelah...tapi kena complain jugak ni...lama2 naik kepala nie

Ibu Lala berkata...

Sabar sabar

LYAfrina berkata...

ihhh.. kalo ikut xleh mcm ni.mcm kat asya, ada sistem bgilir sesama dia org... jd kul 7am tu mmg cikgu dah ada menunggu..