Yang DiSaYAngi

Selasa, 17 September 2013

happy birthday izz dani aqlan - 17.09.2013

Salam 11 zulkaedah bersamaan dengan 17 september 2013..

setahun sudah berlalu...saat aku menaip untuk entry kali ni...jam menunjukkan jam 10.18am...saat2 aku dok la dalam toilet kat labour room hosp kajang tu dok la ulang alik2...sebab tahan sakit nak beranakkan izz dani aqlan..bukan nak kencing bagai pon...nak menahan sakit je lebey...dok dalam toilet sedap sikit...terasa panas..idok la sejuk kat labour room tu kan...bila sejuk, mula tak sedap je badan ni rasa kan...bila dah elok sikit perut tu baru boleh kuar dari toilet..saat ni jugak la, masing teringang saat nurse kelate tu gelak besar kat aku sebab mmg dah masa nak beranak..udah bukak jalan 8cm..aku pon join gelak..camno...

dengan saat atas wheel chair tu lagi..sempat la jam 10.25am aku sms kat en asbeen
"abg..sayang nak beranak dah ni..minta maaf ye..bye"

kikikikikiki...aku sendiri yang teringat ni pon kelakar je rasa...

tapi tu la nikmat menjadi seorang ibu...
alhamdulillah 10min lepas sms kat en asbeen...kuar la sang putera cumill ni..
 IZZ DANI AQLAN..
17.09.2012

fresh lagi time ni , lepas beranak je, minta fon kat nurse nak amik gambo...kata ko...kakakkakakkakakak...padahal sakit nak bersalin tu tak abis lagi..masih bersisa..mmmm...


macam cina muka kamoo wahai anak..suke ibu tau..kikikiki...putih sajoo..geram je rasa...

macam2 la ragam sepanjang setahun ni kan...izz mmg banyak bawak keceriaan pada kami sekeluarga..syawal pon alhamdulillah dah mula boleh main dengan izz ni...dier mula kenai siapa izz dani aqlan dalam keluarga ni....tapi kalo korang cuba nak amik adik dier..bila di soal..
"syawal..aunty amik adik ye..."

jawapannya...
hanya la pandangan kosong...

kikikikikikikkikiki...syawal belom pandai lagi bab2 na jeles kalo ada amik adik dier,....

sejak2 baik2 demam ni...ragam yang terbaru pada izz adalah...susah sangat2 nak berenggang dengan aku tau...kalo duduk dekat ruang tamu, kalo aku bangun je, nak P amik air je pon, dah melalak...aku G dapur buat keje, pon melalak...terpaksa la aku buat keje sambil izz melekat pelok erat kaki aku..terpaksa la..tak mo duduk sekali dalam dapur..kalo ado pon kejap..banyak melekat kat kaki je...

masuk bilik kejap pon sama, meraung, masuk bilik air meraung, tuwun katil  pon meraung..adoi...wahai anak...yang best..lepas ibu mandikan, kasi kat abah siap2 ...pon melalak...nak jugak ngan ibu..adoi...kata en asbeen dier mula nak membesar..dah mula boleh berfikir gitoo la...

entah la...alhamdulillah izz dani aqlan masih breastfeeding dengan aku...alhamdulillah sujud syukur sebab izz sangat2 kuat melawan sakit2 yang datang pada dier...izz pon baru 3X demam yang teruk...mmg aku bersyukur sangat..tp bila dier sakit, mmg hilang senyum dier tu..

rasa macam tak percaya je izz dah setahun...tahun depan dah 2tahun..alhamdulillah kerana ALLAH berikan aku kesejahteraan hidup dalam menjaga putera2 aku ni...

teringat lagi akan ENTRY 31.08 ATAU 16.09?????

kalo korang rasa saat2 aku nak menjadi seorang ibu untuk kali kedua..




gamba pagi tadi..takmo pandang kamera..lebey suke akan keadaan sekeliling luar kereta...

teringat lagi..boleh jadi sejarah tau...2hari sebelom aku G umah NAD, beraya kat sana..siap makan nasi ayam NAD..dok la PAPAzn tu dok nujum aku, lepas makan nasi ayam NAD kompom sehari dua lepas tu kuar...giler masin mulut dier..mmg 16.9.2012 pon aku tak makan sangat..lebey jaga syawal sebab syawal tak sihat..muntah2....nasib jugak aku tak beranak time tu kan...kalo tak haru jugak en asbeen , mana nak settle si syawal, mana nak settle dengan aku lagi kan...

tu pon saat2 pecah air ketuban jam 4.30am pon dah kelam kabut en asbeen tu kan..kikikiki...G la hantar syawal kat umah akak aku pon dier jaga pulok, mau melalak..alahai...

tp tu la pengalaman...org yang sempat teman aku sepajang aku nak beranak tu..CIKMOT...rajin la dier dok bersms ngan aku..kikikiki...TQ kakak



petang ni nak G check up izz dani aqlan/...

HAPPY BUFDAY IZZ DANI AQLAN
TURN 1

14 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Hepi bday sayangku izz dani aqlan!!!
Kalau izz nak makan nasi ayam meh dtg umah
Nnt ciknad masakkan haha! :)))

lizz berkata...

happy birthday izz moga panjang umur murah rezeki n jadi ank yang soleh sedap la nama izz dani aqlan ni...

Ayu azmir berkata...

Apy besday izz comelnya... da besar da ye... tak lake lagi xjadi baby lagi...

Nurzakiah Hanum berkata...

happy birthday izz

Zee Suhaini berkata...

heppy besday izz...biler teringat detik2 nak bersalin tu rasa cam tak percaya pon ada..klakar pon ada..tapi tu la moment paling indah :)

mama tisya berkata...

happy 1st busday izz..kejap dh sethn kan

izan mama mia berkata...

hapy bezday izz..mg jd anak soleh

Cik Aann berkata...

My sis baru bersalin smlm.. 16 september,, baby hari malaysia..heheh.. happy birthday to ur son.,,semoga jadi anak yg soleh,,

Tips Merangsang Kehamilan & Makanan Tambahan

Mama Idlan Irsyad berkata...

happy belated izz. semalam aunty komen kt fb jer.. harini komen kat sini plak..

moga jadi anak yang soleh..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

happy birthday izz..moga membesar menjadi anak soleh yer sayang

MamaFarah berkata...

hepi besday izz tomei..
semoga menjadi anak yg mendengar kata.ceriakan ibu dan ayah selalu.. muah!!!

IntaNBerliaN berkata...

eh, knp entry ni xda pun smlm.. ke saya tak perasan..

btw, happy belated bzday izz sayang..

Myra Jay berkata...

Happy besday buat Izz sayang :)

Moga menjadi anak yang soleh ye sayang :D

Sidratul Muntaha berkata...

Happy birthday nak
Acik bru berjinak2 nk kenal ko dgn abg ko tau
Mak ko pun acik bru nk bermesraan
Ucapan dri acik yg remaja purba kose 20 ni
Semoga jdi anak yg soleh dan menyenangkan org tua selalu
Insyaa Allah