Yang DiSaYAngi

Jumaat, 27 September 2013

Izz Alert Sama Maktok


Salam Pagi kengkawan...

Pagi ni nak citer pasai izz yang sangat2 alert ngan maktok dier ni..nak di bandingkan ngan syawal yang baik jugak ngan maktok dier, tapi maktok dorang ni lagi suke layan izz, sebab izz suke di layan...

mana2 mmg carik maktok dulu..slamber je masuk bilik maktok camtu je...maktok ngah tido tak hengat pon, tau2 ada kat atas maktok..maktok pon terkejut...

satu2 benda yang sangat2 izz alert sama maktok ni...

bila dier tido lena di ulit intan ni...tetibe bila maktok dier baru balik dari mana2...tau la sore maktok ni mana boleh control kan...dengar je sore matok mesti gerak2 dier..dah mula tak lena...tau2 tgk mata dah celik, tgk maktok...

bila maktok balik je, dengar je bunyi pintu terus dier yg dulu2 depan pintu...dier tau tu maktok, sebab maktok je yang suke bukak pintu, rajin tutup grill..yang lainmasuk, tau bukak pintu, N tutup pintu, tak pandnag pon grill..kakakakkakakak....kelakar je...sampai la maktok dier kata..
"ko ni tau je maktok balik..."

dier tau maktok dier panggil nama dier, sebab maktok dier saja yang suke panggil nama penuh kat dier...asal jumpe je...
"izz dani aqlan...izz dani aqlan..."

cepat2 la si tecik tu jalan terkedek2..kkkkkiikkikikkkikikikiki....

syawal ni bila nak kuar je sebok salam maktok...pastu dah tak heran dah ngan maktok dier bila main..

izz jugak cukup alert kalo maktok sebok buat kuih, time tu la dier nak bangun, time tu dier nak menyebok datang dapur...tapi ni la keyword yg maktok selaloo cakap kat si tangan pantas ni...
"tgk saja...jgn kacau...tgk saja yee.."

dier pon melepet la kat peha maktok, sambil la tgk maktok sebok dok menguli..mmmm...kalo dier kaco jugak...mmg kena la izz ni..
budak yang cukup suke kaco maktok lipat kain...kain yang die pegang tu pon mmg kain maktok dier punya

11 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

hai sis

Ayu azmir berkata...

comelnya.....

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

kamu nakal ye izz suka kacau mak tok ye...
tapi tetap comel

eima berkata...

cucu mak tok la ni ye ...

Shima Salleh berkata...

hihihi... cucu mak tok la ni...

MamaFarah berkata...

hehehe..tu yg buat mak tok rindu selalu kat dia ...

mekchu berkata...

menantu...... nnti dh besar jgn malas pulak tau..

Nad MamaZN berkata...

Bagus ni izz ni...

lizz berkata...

cucu kesayangan mak tok ni...

LYAfrina berkata...

Hihi.. Cucu maktok ni

IntaNBerliaN berkata...

mestilah alert.. cucu maktok kan izz.. :-)