Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 September 2013

Izz Border Line


Salam pagi kengkawan...

hari ni nak bercerita tentang perihal izz dani aqlan setahun pada 17.09.2013

alhamdulillah  selasa lepas genap la izz setahun, hari tu jugak la G check up biasa N inject sekali kat bahu dier...untuk campak, rubela, satu lagi lupa sudah...

alhamduillah izz sihat...itu yang penting...berat pon ala kadar je..

BERAT : 7.2KG
PANJANG : 70CM
BMI : NORMAL

mmg nurse bising la bila tgk berat izz tak naik banyak dari waktu datang bulan 5 aritu..bulan 5 tu datang berat dier naik 6.7KG...ni naik setahun bulan 9 naik 7.2KG..naik pon 500g...dah border line...

tapi apa aku buat..senyum sajoo...belom nurse bising2...aku dah cakap dolu...
"takpe la nurse...saya mmg dah redho kalo berat anak saya tak naik, sebab abg dier pon ada sejarah berat susah nak naik, asik G border line je...lagipon kami suami isteri pon susah jugak nak naik berat badan...tapi nurse tak yah risau...dier BF dengan saya, ;agipon dier mmg kuat makan, berbanding dengan abg dier...takpe la nak buat camne, dah tak mo nak naik kan, dier menyusu dengan saya, makan banyak, aktif, tp tak naik berat badan, saya nak kata apa lagi...iya kan je la.."

nurse pon diam la bila aku kata gitoo..daj tak tanya apa2 lagi..juz tanya ada bagi telur tak kat izz...aku pon angguk la N so far alahamdulillah izz tak alergik...

sejak izz ni setahun, mmg susah nak berenggang ngan dier...die mmg susah nak ngan abah dier sekarang..langsung tak mo, tido dalam buai pon nak ibu buaikan, tak nampak muka ibu bising, nak tido malam pon sama, kalo dier terjaga...bila abah baik hati nak buaikan, dier tak mo, nak ibu jugak, walhal ibu ni dah tingtong asik jaga bangun..dah tu kalo buaikan die, dalam masa yang sama ibu baring tapi tangan berenjut, pon dier tak kasi, kena tgk muka ibu tersengguk2 jugak...padahal dier dah tutup mata tido kot..mmmm...


mmg susah gila nak buat keje sekarang...ke mana2 ngan ibu je..bila abah amik, dier meraung macam kena pukul, ibu nak mandi pon nak ikut...ibu pulok yg stress....

ni dah dua malam tido aku tak lena dek kerana dak izz ni..mmmmm....sebab ada je la tak kena...bila mai mood abah baik sanggup jaga malam, si izz ni tak mo, nak ibu jugak, dah DF pon tak lena jugak..adoi....



p/s : macam2 peel kamoo ni izz...

13 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

takpe la tak naik..janji sihat..cergas,makan pon lalu..
zee pon selalu gak kena bebel ngan nurse..3 kali beranak 3 kali la kena bebel..sibuk la dok kata kita tak bagi makanan yang berzat..

MamaFarah berkata...

hehehe.ragam nak membesor tu sue..yg penting sihat dan tomei2...hehehe

Nurzakiah Hanum berkata...

tomeinya

jaakechik berkata...

misi-misi ni, mmg suka potpet2 pasal anak kita tak naik berat badan kan, tnya kita mcm2 seolah-olah kita ni tak pandai jaga anak or mcm kita ni tak bagi anak makan.

kdg2 jaa pun geram. kdg tu anak2 ni sihat je dia, mkn pun byk, main aktif, tp tu lah berat jer takmo naik, nak buat camano kan.. redooo je laa... huhu...


Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

JANJI SIHAT...
mak ayah dia kecik mcm mana anak nak besar..hahahahahhaha
izz kamu memang banyk peel ye...

Ibu Arif berkata...

yg penting bby sihat..ehhee...

Jom join GA.. support blogger baru..
http://arifarsyad.blogspot.com/2013/09/giveaway-yeayyibu-arif-bagi-duit-raya.html

IntaNBerliaN berkata...

dah syawal pun camtu.. so, dh tak heran sgt kan sue... tgklah genetik pulak

eima berkata...

dah besar ...pandai ek dera ibu kamu kecekeding

eima berkata...

dah besar ...pandai ek dera ibu kamu kecekeding

Mama Idlan Irsyad berkata...

hahaha.. sabar jer la sue.. irsyad pun sekarang nak mak diaa jugak.. tp masih blh berenggang ckit la..

Shima Salleh berkata...

Ank ku no2 cenggini la sue... Afiq dah 2thn sebulan.. cek hr tu berat tak sampai 10kg pun tau uhuk! masih line kuning..tinggi 81.5cm hahahah lebih kurang kecok izz kan.. Tapi dia pun kuat mkn, kuat main, tu belum kira kalau dia dpt keluar rumah pehhh tak terkejor mok dia hahahaha

Cute Mum berkata...

kira izz lg beratlah dari sara..
sara pon kecik jer.. dah mak die pon kecik kan..
tp peel tue memang sama.. pantang hilang mummy.. plg best bila sara bangun dulu, mesti terasa die naik atas bdan n cium mulut n pipi.. buka mata nampak muka die tersenyum..
seronok..

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah izz membesar dgn sihat..