Yang DiSaYAngi

Isnin, 2 September 2013

24 Syawal 1434H - TQ NAD - Openhouse

sabtu lepas aku dapat jemputan ke makan2 kat umah baru NAD..aku dah booking en asbeen siap2..aku cakap ngan dier..
"kiter G tau abg...nad datang umah kiter..kiter kena la datang...baru adil kan..."

en asbeen tau itu adalah kemahuan bini sengal dier...senyum sajoo dier...

walaupun kami ni tak berapa familiar sangat dengan jalan klang ni...alhamdulillah sekali tanya sudah sampai depan pintu umah...

budak yang mmg nak tido..dah tido barang sejam dalam perjalanan pon jadi la...mmg ikut ibu kan...ikut dan sajoo....


yang si abg ni mmg dah time kan..so dalam perjalanan umah Nad tu mmg kami laki bini mmg bagi tido kat dier..peluang tido dalam aircond, dalam kete, N dalam hujan..sejuk syiokk je kan///

 so tinggal la kami berdua...aku ni kena sengkang mata..peneman setia kata ko...

sampai2 je..elok pulok si CIK JUE pon baru je sampai...sedang elok la tu kan...
so menu aritu mee kari...aku tak tau nad yang buat ke, katering ke...tak interview pon NAD..tp kalo NAD yang buat..kat sini nak bgtau...Sedap wooooo..jemah suke..siap en asbeen tgk je dari jauh jemah amik banyak tak nampak mee nya..kuah terbaik....suke3...

elok pulok tuan tuan rumah mmg BZ melayan tetamu sana sini..so kami mmg buat hal sendiri..eh salah...buat mcm umah sendiri..kakakkak...aritu nayli agak kureng sikit nak berkawan...banyak melekat ngan mama dier je..ada la tu kan...yang best zakwan dah kenai jemah..jemah suke..nampak aku je...siap senyum2..main ngan syawal yang tak mo main bila dapat HP..kakakkakak....

si izz sebok la main ngan faez...si faez pon boleh tahan jelly tau kalo cik poji amik izz...ringan kan senang la lambung2..kakakkakakka...pastu mula la si faez ni usha dering kan...jelly la tu..ppon mula sebok nak G kat ayah dier...adoi faez,...kasi can la kat izz nak manja sikit....al maklum la abah izz kecik molek je tak tinggi mana...tak da harapan la nak tinggi kan...kkikikikikikki...


ko tgk budak sama bulan, sama tahun ni..dah macam kembar sudah...ikikikkikik..yg best izz tak takut langsung dgn cik poji...rilex sajoo..seronok dier..lagi kiter jgn G..lagi dier nak G kat cik poji...



sessi menggedixssss dengan zakwan...macam pakwe i jee....ko tgk gegear sudah...kikiki....punya la zakwan pon pose manja gitoo ngan aku...

 ko tgk tu...time nak balik..wajib la bergamba kan...
dah kata blogger..en asbeen...redho sajoo....
 ko tgk aku haa...sebok la si syawal sebok pegang2 tangan aku...
ko tgk tak semenggah aku kat..umah org sue..plz behave..maaf kalo depan kamera..macam2 boleh jadi..padahal ada je org keliling 2 tu kan..


 ko tgk yang sengih lebey...yang feeling lebey, yang pose lebey...yang gedixss lebey...mak2 org ni N zakwan sajoo..kikikikikki...
 ko tgk si izz slamber je pegang kepala si zakwan kan..

yang best kat sini..sedang elok kami bergamba..papaZN ni sebok la dok melayan tetamu kat luar..nampak je kami bergamba...dier pon sebok kuarkan HP dier..snap sana sini...baguih ni tanpa di suruh..tau bini dier blogger famous amous kan...mesti ado gamba...si NAD pon dah tak egat mana kamera, mana HP kan..sebok melayan..nasib la ado si PAPAzn ni tau...baguih ni..rajin menolong ni...elok lak aku tegor..
"amboi rajin org umah ni ke hulur ke hilir.."

sekali dier boleh kata ape...
"ala  egat nak minta ko tlg sekali...akakkakaka.."

suka noo..sakat jemah...
last but not least..klo jumpe acik ni tak sah tak amik gamba ngan dier..sebab dier sangat2 baik bila di ajak bergamba...sampai dier pon kata...
"aunty soya suke amik gamba dengan kakak..."

kikikikiki...mesti la sebab awak istimewa di mata aunty soya tau....


nak balik tu..aku asik la dok cakap kat NAD..yang aku suke sangat ngan umah dier ni...cantik sgt..dier pon dok la..yeke..yeke...eye nad..sue suke...konon nak lama boleh tolong basuh pinggan..kakakkakak...gurau je...happy dapat jumpe NAD lagi..N CIK JUE jugak..insyallah next time kiter jumpe lagi yee....


13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

riang ria raya

Tanpa Nama berkata...

Sonoknye jumpe geng blogger
Kita dh dok sini beraya umah geng askar je hehe

Falsya berkata...

alaaaaa..ruginye xgie arituh...lupe dh kenapa xgie..rasenye mcm ade hallll...uwaaaa.jeles gegurl....

NM03 berkata...

salam kenal. singgah sini terus tinggal jejak. jom, kalu sudi singgah ke teratak saya plak. >_<

Ya ALya berkata...

bestnyer...

su cek sini yer...rasanyer su menang..

http://mamatisya.blogspot.com/2013/09/5-pemenang-bertuah-dapat-duit-raya-dari.html

Zee Suhaini berkata...

bestnya sumer suka bergambar..kemain lagi memasing kan..

lizz berkata...

kemain ceria n happi sangat nengok gambo nad dah macam adik beradik...

J.Syazwana berkata...

mano gambar makanan nyo? hihihi

Cute Mum berkata...

Mula2 plan nak g gak rumah nad.. tp sepupu tunang plak.. terus tak jd..

Gieyana berkata...

Bestnyer...semua sporting bposing..ni cfm Nad msk super dupper delicious..:)

Nad MamaZN berkata...

Alahai, byk sgt pujian tu sue
Segan plak hikhik ;)
Apa2pun tq sgt sbb sudi dtg dr jauh
Ya Allah, rasa happy dia lain mcm bila tgk syawal n izz dtg :)
Maaf la kalau ada terkurang kt mana2
Nak sembang2 sgt pun xsempat
Tp bab bergambar sempat jek kan?
Hahaha!
Dah tau umah ni next time dtg lg k!
Bleh borak2 santai sket hee
:)

Masya berkata...

alah x sempat nak pg rumah nad, kalau x boleh jumpa sue dgn cik jue hihihihihi .....

seronoknya tgk gambar² ceria..

IntaNBerliaN berkata...

dr gambar2 ni pun dh terbayang yg betapa eppynya sue jumpa nad :)