Yang DiSaYAngi

Khamis, 24 Oktober 2013

Berfikir Diluar Kotakkah??????????


Apa pendapat korang??????

adakah korang rasa syawal yafiq berfikir di luar kotak..???????
korang rasa apa yang die cuba lakukan sebenarnya..?????????

persoalan kan dari susunan coklat tu..aku sendiri pon tak terjawab...yang aku rasa ni semua imaginasi dier...

al kisahnya malam semalam sebelom tido...syawal sebok bukak peti ais N amik coklat yang maktok dier beli ni N dier susun kat atas meja...yang best tu dier bukak peti ais, dier amik satu, dier tutup balik, dier susun atas meja...perbuatan tu semua dier ulang2...mmmmm...bukan tak boleh dier amik satu bekas tu dier bawak kuar dari peti ais tu N dier susun kan...tak perlu nak ulang alik peti ais kan...tapi syawal buat gitoo..nape yee...

sejak2 dier kat taska baru ni alhamdulillah syawal nampak banyak perubahan dalam diri dier..
antaranya :-

* pantang nampak adik dier mula nak di ajak bermain...bila tgk kartoon pon sebok nak ajak adik sampai adik tu naik bosan la dengan ajakkan abg tu..
* syawal dah mula panggil aku ibu..(walaupun sayup kedengaran perkataan ibu)
* mula pandai minta air, biskut, makan...
* Balik je dari taska mesti dier amik buku2 dier n dier mula membelek segala bagai
* dah mula dengar butir2...fire engine, train, aeroplane, a car..macam2...
* bila kata :syawal bagus"..dier pon mula tunjuk tanda best...

so far dari segi percakapan..syawal dah mula bercakap sikit2..tu pon amik masa jugak la..


nampak perubahan besar dier kat taska tu...TQ pada cikgu2 yang sudi mengajara N menjaga syawal sepanjang syawal di taska..TQ cikgu..


p/s :  windu pulok nak jumpe syawal petang ni

7 ulasan:

Mama Idlan Irsyad berkata...

alhamdulillah.. seronok tgk perkembangan syawal...

Zee Suhaini berkata...

makin besar makin hensem plak syawal ni..

Nurzakiah Hanum berkata...

great

Nad MamaZN berkata...

Abg syawal dah pandai berimaginasi
Tu la cara budak2 nk explore sekeliling dia
Kadang2 kita pk apa tah dia buat
Tp sbnrnya tak terjangka dek akal pun kan

Falsya berkata...

ini kreatif namanye..biaukan je die sue..ape dak sweet nie nak wat lantakkan cume sue pantau je...akal die tgh pjg n tgh aktif..hehehehe..

Fiza Rahman berkata...

Dia tgh berimaginasi tu sue. Alhamdulillah...semakin baik perkembangan syawal.

IntaNBerliaN berkata...

alhamdulillah... makin byk perkembangan syawal... seronkkan sue tgk ank2 ni.. teruja je kita...