Yang DiSaYAngi

Rabu, 30 Oktober 2013

Bila abah Uruskan Anak2 - macam2 ragam

Salam pagi kengkawan..pagi ni nak sembang pasai 
bila si abah uruskan anak2...

mmg dah jadi kebiasaan kami sekeluarga bila bangun pagi nak G keje
mmg en asbeen la siapkan anak2..sebab dier akan bangun awal, mandi dolu..jemah tak leh bangun awai..sebab si adik tecik sebok nak berpelok2 bagai dolu...nak melekat je lebey kan...kang kalo hilang kat sebelah..mula nak start enjin kete sore adik tecik tu...

jadinya bila bangun pagi..ibu mandi, settle mandi je, mandikan anak2...lepas tu take turn ngan abah siapkan anak2 nak G school..so boleh la ibu ni bersiap dengan tenang...

bila dah bersiap dengan tenang tu,...tak tengok la macam mana si abah ni siapkan anak2...
 adoi dik skema la awak..abah siapkan awak...abah tu suke tau kancing sampai ke atas..adoi...

baju ni turun temurun dari abg syawal ke adik izz...beli waktu ni syawal 3 bulan..siap online...ni la baju 1st time beli online N mahal..kata ko...

sekarang turun kat adik...ni pon tak lama ni..alamat kena simpan ni..dah nampak senteng dah...

korang tgk la bila si abah siapkan anak2...kasut si izz tu di pakainya...kasut sarung tu tak pulok di pakaikan...katanya nampak cumill sikit...
macam nak G pantai je abah siapkan awak ni dik..



nampak benar dah singkat baju ni..

baju si abg ni labuh beso kemain..mmm..gasak la abah settlekan..ibu ikutkan je la...

haa baju abah tu..ibu yang settlekan...
ok tak...



ops muka jemah kena ada ok...jemah kan sengal gila glam kata ko....
padahal nak tunjuk je adik tu di kancingnya sampai atas..bila minta bukak, abah tak kasi lak..kikikikik/


kesayangan hamba....ada lagi kesayangan..tak dapat amik gamba...sebok dengan pemanduan sejat..kakkakkakka....kena jadi pemandu yang berhemah ok....

adik kamoo mmg tak leh senyum nampak GG macam ibu n abg syawal kaa...

perasan tak rambut syawal udah motak!!!!!!!!!!!!
dek penangan abah dier la...G sodok...ikutkan je la..nasib rambut kamoo ni cepat panjang wahai anak...


petang ni balik..kamoo mandi la dengan abah puas2 ye anak2...sebab malam ni abah tak da...
dinner besor je kat pullman..jelly mak tau..nak ikut tak boleh...juz untuk kakitangan sajoo...



p/s : malam ni makan sup je la dik...sup sayur..semua boleh makan...

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

bagus abah nie

eima berkata...

ok la bekerjasama ..klu tak kesian salah sorg ....

Mimi Azirah berkata...

bese la kan n=bile abah uruskan ank ank...mesti de je something yg klaka..hehehe

ch@ berkata...

Untung ko mek.
Masa aku kerja dulu, adli bf aku gakla yg handle smua. Mujur masa tu anak2 mandi dgn bb sitter. Tapi teruk gakla aku, nak angkut beg, nak tolak stroller, nak kendong Adli. Beg je dh tiga, anak2 beg kija, beg pump. Turun lift naik lift. Sesenyap aku pregnant lak lagi...phew!
Suami aku selalu kerja luar, kadang terselisih kat lift je. Sedih gila.

mama_ka0ri berkata...

skema betui abah..haha..

Nad MamaZN berkata...

Makan beso abh malam ni ye
Hehe
Takpe
Soh akob survey tmpt n rege
Nnt anniversary bleh celebrate kt sana
Kikiiki

lady butterfly berkata...

hihi....lawak je husband sue ni la...tp at least die tolong jgk kn...2 pon da kira ok...sonok tgk izz da leh jln...umo sebaye je ngn anak shima kan....cume tua bulan je...hihi