Yang DiSaYAngi

Selasa, 29 Oktober 2013

Bubbyer Syawal..Bubbyer Ibu...


Salam selasa kengkawan..pagi ni B4 aku start keje ni..aku dengan excited nak bercerita pasai syawal...lately ni asik citer pasai syawal itu ini je...tak pe la..ni semua kenangan buat aku..aku ni jenis yang suke jugak tgk entry2 yang lama...bila tgk, ada yang termanggu sendiri, ada yang gelak sendiri kan...

so far syawal dah boleh bersoal jawab dengan ibu N abah dier...

selaloonya dier akan mengajuk je cakap2 kiter ni kan...sekarang ni dah mula sikit2 la dier bersoal jawab ngan kiter ni...

antaranya :-
bila aku tanya nak roti atau biskut..dier akan jawab
"iiiiibbbbuuuu....nak"(sambil angguk kepala)

kalo aku dok la sembang2 ngan en asbeen mesti dier datang menyampuk N pegang muka salah sowang dari kami N kata...

"ibu.....haiiiii....abah...haiii"

sweetkan...

yang best malam tadi la..
bila aku cakap ngan syawal yang nak tido dah tu kan(dah time tido pon)
"bubbyer syawal...."

di balasnya..
"bubbyer iibbbbbuuuuuuu....cee u coon..(see you soon)"

alahai anak...kamoo buat ibu touching sama kamoo tau...
sekarang pon dier dah pandai bila aku atau en asbeen cakap "terima kasih" pada dier..(benda ni dah jadi habit pada kami bila cakap terima kasih pada dier)...

di balasnya
"shama..(sama)"

adoi...NAD dah penah dengar syawal cakap gitoo....

ni pada aku perkembangan yang sangat2 memberangsangkan dari syawal..seperti mana yang kenai syawal..syawal bukan tak boelh bercakap...boleh...tapi dier agak "berat mulut" sikit..pendiam...mmg sebijik ikut en asbeen..mmg syawal banyak ikut gen en asbeen...kire aku panggil syawal ni .
"suara emas"..mmg susah benor nak dengar suara dier....lagipon dier mmg agak lambat sikit nak bercakap...tapi pada aku, itu semua tak mematahkan semangat aku nak ajar dier untuk bercakap..sekarang mmg kami akan tumpu pada syawal bila dier nak bercakap...dier nak bercakap kuar bahasa jerman sekali pon kami akan layan jua..




mmg kebanyakkan kengkawan syawal kat taska N yang sebaya dier mmg ada yang dah lancar bercakap...tp pada aku, aku tetap tahu akan kelebihan dan kelemahan anak aku...aku tahu, walaupun lambat, syawal tetap boleh....



p/s : awal...i'm proud of u my son

2 ulasan:

mama tisya berkata...

biar lambat tp die slow2 insya allah lama2 ok..kena slalu ckp ngan die

Mimi Azirah berkata...

alolo tomeinye