Yang DiSaYAngi

Isnin, 28 Oktober 2013

Habiskan Masa Bersama yang Tersayang

Petang sabtu tu, lepas settle tidokan anak2 tengahari tu...sebab dah remind ngan en asbeen, OT balik awal nak G umah MAMALYNA...sebab ada buat majlis harijadi LYNA n IMAN cumill tu...

so settle G sana..makan2 jumpe NAD..macam biasa...sudah dela..tp NAD sampai dolu..ikkikkikik..takpe...gebang2 kencang sama PAPAzn...so balik..

so masa yang ada tu kiter kena jadikan masa yang berkualiti untuk anak2 kan...kesian demo..

dolu waktu bertiga dengan syawal..tetiap minggu sama ada hari sabtu atau ahad mesti kami akan kuar jalan2..mesti..sebab sati hari lagi akan rest di rumah...tp aku perasan sejak ada izz ni mmg dah jarang2 snagat dah kuar jalan2...ni dah 2 bulan tak jalan2 weekend...sila percaya suraya yang kaki jalan ni boleh terima tak kuar berjalan bila weekend..kalo tak aku selaloo bising ngan en asbeen..beku otak tak kuar rumah..kikikikikikik.....mmg bila tak kuar rumah ni...masa ni la en asbeen buat OT..so selama en asbeen kuar OT ni mmg kami duduk umah je la..adoi...tak pe...

kami....trio...ops...en asbeen awak bawak kete duduk dediam kat depan bawak kete..kami nak menggedixs depan kamera...

orang kata kami sama..tang mana..tang hidung jambu air..kikikikiki...


mmg masa ni sangat2 la di abadikan denan sebaiknya..seronok la anak2 bermain...bila si izz pon mula pandai main..seronok tak terkata dier...

mengikut je apa yang abang dier buat..

tgk muka budak yang banyak akai...bila kiterlepaskan dier kat gelongsor tu..sampai bawah..dier landing baik je tau...

ada tak baju I love IBU..asik I LOVE MAMA je..mmm....


budak tecik ni banyak tau akai dier...

* 6.40am wake up tie izz dani aqlan everyday
* dah pandai buat muka pedas...siap bunyi tu,
* dah pandai buat sore garang...ggrrrrrrrr..kikikkikiik
* dah pandai tiru abah dier bersin...aarrrcchhhiiii..(siap angkat muka turun ke bawah)
* dah tak makan bubur..makan sajoo apa yang abah, ibu N abg makan
* dah pandai berebut ngan abang
* bila abng dier kaco dier...dah pandai menangis minta pujuk..bila pujuk, pelok..terus diam
* ok serius...yang ni mmg 100% ikut ibu...DIA PANDAI BERLAKON OK...
* bila abah dier pakaikan baju kat dier..dah pandai agah2 abah...nak main tarik tali..lari2..kejap nak pakai..dah sampai depan abah..larik2..senyum...
* dah mula suke mandi dengan abang dier dalam bathtub dorang tu la..menjerit2..adoi...
 * 1st time dengar der beradoi...kikikkiikkiki

banyak la progress budak tecik ni kalo nak di listkan..yang penting dier mmg menceriakan hari2 abah, ibu N yang utama si abang..kao nampak je adik ni sekarang pandai gelak2..kikikkiki..sweet sangat...


p/s : anak2 mmg penawar segala kedukaan dan kesengsaraan kan...

6 ulasan:

Mimi Azirah berkata...

seronok budak2 nih dapat main kan...

Nurzakiah Hanum berkata...

memori terindah

IntaNBerliaN berkata...

ololooo saya baca entry ni sambil senyum.. terbayang je... :)

LYAfrina berkata...

lps izz besar sikit maybe leh start jalan2 plok.. lya pon tiap kali wekend wajib la bawak asya keluar.. kdg tu mmg xtau nak buat ape..last2 bwk ke playground gak.. or lepak j tepi pantai smbil mkn kepok

jaakechik berkata...

mmg sama pun muka akak ngn anak2.. part jaga dan besarkan anak tu mmg best, betul tu kak, dialah suka duka kita.. hehehee...

Nad MamaZN berkata...

Kitorg trus blk ptg tu huhu :(