Yang DiSaYAngi

Khamis, 31 Oktober 2013

Kalo la Maktok Balik Kampong..Bagaimana Mereka????????

Arini nak bercerita pasai maktok dengan cucu2 nya...mmmm...
Now maktok tak da kat umah sekarang..sebok dengan program masjid..berjalan sampai ke terengganu sana...dah 2 hari dah..esok baru balik...tu pon tak tau pukul berapa..dalam amsa tu sebok la dok PK sempat ke balik..nak join rakaman program halaqah kat masjid mizan..mmm..tak padan ngan tu...maktok sekarang peminat setia LOVEYOUMRARROGANT ok...dier yang buat aku terjebak sama...bukan takat aku...izz N en asbeen pon sama terjebak..punca dia..kakkakakka..

ok berbalik dengan citer maktok ni...
1st  - kalo maktok tetibe teringin nak tgk cucu2 dier yang lain...dier G la kat umah akak aku kat tingkat 12 tu, lepas lepak kat sana...tau2 balik je maktokkat umah tingkat 8 ni...dah bawak cucu2 dier adan n rania join sekaki nak ikut balik..dorang mmg cukup suke la ikut maktok balik...kalo maktok datang uamh dorang...mmg seronok la dorang main2 ngan maktok..mentang2 la maktok korang ni kuat lagi kan...suke korang kan...

kalo la tetibe aku tak da kat umah..aku tgk umah sepah..aku tau siapa punya angkara..ni mesti angkara adam, rania, syawal , izz bergabung meletop..kakakka...sebab syawal pon kalo G umah akak aku pon sepahnya sama ngan umah aku...


2nd - kalo tadi adam n rania..ni syawal n izz...syawal N izz sangat2 alert sama maktok ok...pantang dengar bunyi pintu ...konpom..yang sebok bermain terus berlarik kat pintu..N yang sebok meleket BF pon lepas berlari ke pintu...tapi bila tgk org lain..memasing muka kecewa je...si izz tu pantang la kalo pintu bilik maktok ni terbukak tau...dier mesti nak masuk..bila maktok bukak pintu..dier selak langsir dah sengih2 kat maktok..muka tunggu nak sepahkan bilik maktok yang dah sedia kala sepah...kakakakkakakak....si syawal mmg cukup suke la masuk bilik maktok tu..mmm...dari dier kecik lagi tau..apa2 semua maktok...bersiap pagi2 dorang siap dolu..dengar bunyi TV kat luar..dah memasing sebok nak kuar mencarik maktok...semua maktok dorang ni tau...



sampai la satu saat aku terfikir N cakap ngan en asbeen 

"abg, kalo la mak balik kedah, mesti dorang2 ni rindu N carik mak kan..ni pon mak tak da beberapa hari pon sebok la dok ketuk pintu bilik mak yang tutup tu..."

en asbeen hanya balas dengan senyuman sajoo..
"nak buat camne...mmg mak la jaga dorang dari kecikkan..macam syawal N adam..mmg rapat ngan mak..berapa lama mak jaga dorang kan..macam si izz tu mak jaga kejap...pastu hari2 dier tgk mak...dier dah tau la mak tu kat mana...macam rania pon sama...dah cucu dier kan..mesti rapat..tp kalo bertul mak nak balik sana..siapa kiter nak halang..tak pe la..kiter ikut la mana yang terbaik buat mak..."

sayu pulok bila memikirkan kalo maktok tu balik kedah nnt..al maklum la aku ni dah biasa dengan mak...walauun dah kawen..mana taknya...sebelom kawen kompom ngan mak...dah tuanng mmg la...dah kawen pon mak masih duduk ngan aku...dah bernak satu..bernak pinak pon masih lagi..macam mana la ku tanpa mak di sisi pada masa akan datang kan..

walaupun satu rumah, tp kami tetap jarang berjumpe...kalo dah jumpe..gebang jugak..so far sejak aku kawen , aku banyak sembang teh tarik ngan mak aku...

kalo la mak balik kedah, mesti aku windu akan sambal tumis ikan bilis mak yang meletop tu..adoi....mmg mak punyer je yang pada aku mmg terangkat..mana2 org tak leh lawan la...terbak tau..aku nak belajar ngan mak pon, tak jadi jugak..mmmm....kalo MIL aku asam pedas dier mmg melebes tau...terangkat...MIL tau dah kalo aku n en asbeen balik mesti dier akan buat asam pedas ika mayong dier...aku penah minta en asbeen buat sama ngan MIL, tp MIL punyer jugak terbaik...mak aku pon kalah..tp kalo sambal tumis tu mmg la mak aku punyer giler kentang best...



p/s : rindu pulok mak..kikikikkikikiki


13 ulasan:

Falsya berkata...

bz nau mak tok..xpe la at least mak tok xde la boring..penuh ngan aktiviti..hehe

Nurzakiah Hanum berkata...

best la mak ada penghibur

aanie berkata...

ooo..baru tau mak sue duduk ngn sue...bestnya...:)

Zee Suhaini berkata...

bestnya sue dapat dok skali ngan mak..zee ni tak pernah merasa..dari kecik sampai la sekarang..

apepon masakan dorang memang yang terbaekk..untung tau sue ni..

dalila berkata...

mak ko dok ngan ko ye?
untung la..
mak ngan akak dok dekat
;')

Gieyana berkata...

bz yer maktok..maktop nmpk muda..:-)

Mimi Azirah berkata...

rpat btul diorg ngan mak tokkk

eB berkata...

oooo mak sue mmg dok skali yer? psl eB xtau nih? ha3
kalo g2, mesti drg pn manja sgt2 kan ngan mak tok drg :)

Shima Salleh berkata...

Alohhh kita pun terasa sayunya...

eima berkata...

entry org rindu mak ni kan ... hargailah dan berbakti pada die selagi die ada .... jd anak yg terbaik yg die penah lahirkan tau ...
ko masih berpeluang .....buat yg terbaik

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah maktok masih sihat
Masih kuat berjalan sana sini...
Maktok penah cakap ke dia nk pindah kedah?

IntaNBerliaN berkata...

Sedih plak saya baca... tingat mak saya plak

Fiza Rahman berkata...

Maktok yg active. Semua manja ngan maktok yer.