Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Oktober 2013

Mealshakes - Kawan Baru Syawal

Jumaat lepas aku ada order Mealshakes kat FIZA RAHMAN

alang2 mmg dah aku pon mmg pengguna shaklee jugak..tp idok la jadi ahli..biar la dulu..aku jadi pengguna sajoo...sajoo kasi rezeki kat kengkawan kan...so aku pn dah deal2 baik punya ngan FIZA RAHMAN

so malam tu aku G umah dier...dapat la borak2 jap....

+
 malam tu jugak aku bagi syawal minum...tapi aku campor ngan susu dier..so far syawal minum jugak la...tak tolak lagi..susu pon tak panas pon suam je..syawal ok...janji dapat minum susu kan...

so kire 1scoop  = 1 hari la...

aku mula start kat syawal mlm tu jugak...untuk abah dier jugak...yg abah ni mmg aku sendiri yang bancuh kan...mealshakes+milo=air suam...so alhamdulillah en asbeen boleh terima N minum...so far ok kata en asbeen...en asbeen mmg kena kau buat B4 tido..kalo tunggu dier buat sendiri..mmg tak la...suppliment lain pon sama gak...


so perubahan pada syawal...???????????

ada ke..????????
entah..pada aku nampak berubah..tp sama ada kebetulan atau mmg yee kesan dari mealshakes tu entah la..tp aku suke..itu yg penting...

so far sabtu pagi pon minum lagi...N syawal lepas mandi terus je dier nampak aku bukak bungkusan nasi lemak, terus datang..yang best..paling la aku excited syawal boleh abiskan 1 bungkus tu dier sorang..mmmm..

tak lama elok dier nampak adik dier makan roti canai...dier pon nak jugak...makan jugak la...kire aku tgk syawal asik la ulang2 G kat meja makan cari makanan..

nasib la sabtu tu tergerak hati nak masak awal, dapat la bagi syawal N izz makan...dah 5min lepas makan..nak susu pulok..nak tido..aku egat tak mo susu dah...

ini gamba sabtu tu..mmm..dah petang time ni, baru bangun tido..lapar...dah minum susu...G rembat pulok buih bahulu maktok bawak balik dari kenduri kawen..lapar..bahulu yang bunga besar tu..abis jugak kat dier...

mmmmm...

so far itu citer ari sabtu...
citer ari ahad...pon nampak sama..nak jugak la makan...lepas tu lunch tak makan sanagt..sebab adam ada kat umah..dier kalo sepupu dier ada kat umah..mmg tak pandang langsung makanan ni..mmm..main je..

tapi tak lama lepas tu..G amik kuih semprit maktok buat...abis jugak la dier makan..mmm..ulang2...nasib adik tido syawal..kalo tak, mesti adik join...

abah balik je dari OT..nampak abah makan..dier pon nak jugak..elok la tak makan lagi...
dah tu lepas tu, tido secara berjemaah dengan abah+susu di tangan 


bangun je petang tu...aku ajak makan kat foodcourt kat area umah aku ni...

lapar tu syawal..abis 1/2 mangkuk bihunsup, sekali sup dier hirup...pandai lak tu hirup sup...1/2 lagi untuk adik dier...alhamdulillah nampak dier suke nak makan..
ni la antara kebaikan mealshakes ni..
credit to : GOOGLE..


Antara Kebaikan Meal Shake Shaklee

  • Membekalkan 19 dengan vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french  vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein


alhamdulillah so far nampak la syawal ok n serasi dengan mealshakes..sama jugak ngan en asbeen...moga semuanya di permudahakn..nnt kiter tgk lagi sebulan nnt ye...perkembangan syawal..tp kalo tgk dier tecik macam tu je...jgn la kata tak jadi kan...ini bukan semata untuk berat badan..ini jugak untuk antibodi anak...itu yg penting..kena paham la mak pak dier ni berat mmg susah nak naik..syawal pon sama..


aku beli benda ni bukan semata nak syawal berat naik mendadak..tp cukup sekadar dier sihat depan mata aku...ada selera makan..itu dah cukup memedai untuk aku..

6 ulasan:

LYAfrina berkata...

lya pon nk cuba utk asya..
sbb asya mmg susah sgt nk mkn.. mmg dia x bselera.. n berat badan pon st2 ringan..alhamdulillah.. abg syawal makin bselera ye..

MamaFarah berkata...

hehe..sue pun ada beli gak ek..akak pun baru dpt khamis lepas.. nk try kat eya sbb dia kerap demam dan selsema.. nak tengok dalam 2 minggu ni perubahan dia.. kalau pasal mkn dia ok, akak x risau sgt tp kerap x sihat tu yg erm.. pening memikirkan..jadinya sepupu akak pun ahli shaklee so akak pun tanya la kat dia sambil2 tu baca kat fb.. sesamalah ye kita ..hehehe

Shima Salleh berkata...

Afiq pun masih perlu dipantau berat bdn dia. Tapi dia memang suka makan :) bagi la apa pun mmg dia ngap tak mcm aqil memilih sikit. Tp berat umur 2thn ni line kuning... metabolisma tinggi ya hamat agaknya ekekekeke

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah...BErselera syawal yer.

Nad MamaZN berkata...

Alhamdulillah..
Kalu ada perubahan yg baik kita pun happy kan?
Teruskan usaha ! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nak cuba juga la kt qalief