Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Oktober 2013

Peningkatan Syawal Yafiq

Hampir 4 tahun  untuk aku dengan en asbeen tgk perkembangan syawal satu persatu...

anak org lain dah laju ke depan...tp tak pe...ni anak aku..aku tau akan kelebihan dier..biar lambat janji ada kan...betoi tak awal..!!!!!!!!!!

so far banyak peningkatan syawal sejak dier bertukar taska ni..sangat2 la aku teruja akan setiap perkembangan yang syawal tunjukkan kat aku ngan en asbeen..

 semalam aku ngah susun2 baju dalam lemari...en asbeen BZ ngan komik kat laptop...izz dani aqlan sebok memanjat...syawal sebok nak main kete kat map dier tu...

aku tau aku halang perjalanan kete dier...sekali dier boleh kata..
"i can move"...

speechless jap...betoi ke apa aku dengar ni...aku tanya balik ngan en asbeen dengar tak apa yang syawal cakap..dier pon dengar syawal cakap..i can move...

aku macam tak percaya je...kikikkkiki..aritu aku jatuhkan bedak depan dier...dier boleh tutup mulut N cakap...
oh dear...

aritu kat opis...boss aku lalu depan dier...terlanggar kerusi...dier boleh kata..
oh no...

adoiii mmg aku teruja walaupun tak banyak patah perkataan yang keluar dari mulut dier...tapi itu sudah cukup untuk aku excited lebey dari ibu2 N mak2 yang lain...

syawal pon dah pandai sekarang bila aku N en asbeen tadah tangan baca doa...dier pon bila nak makan , nampak je aku N en asbeen tadah tangan, terus dier pon letak balik sudu dier N tadah tangan jugak N ikut baca sekali..walaupun bait2 nya tak berapa dengar...tapi hujung2 tu dengar jugak la...alhamdulillah..bukan kami sebagai ibu bapa tak buat kat dier...dolu kena paksa tadah baru nak tadah..sekarang dier dah ok...pandai aminnnn sekarang...alhamdulillah...

selain tu jugak ...yang paling2 aku tunggu selama hampir 4 tahun ni adalah..
"ibu"

dulu kena sebut..tu pon lambat dier nak sebut...N kalo sebut pon tunggu dier ajuk dulu...

tapi semalam dier tgk gamba kawen ibu N abah dier...dier nampak muka aku terus dier kata...
IBU....excited weiiiii...terus la aku panggil en asbeen...minta dier dengar...

sesambil syawal tunjuk muka abah, dier cakap..'ABAH'...bila tunjuk muka aku..'IBU'...adoi...banyak2 kali dier ulang..

ya allah terujanya...dier dah boleh panggil aku ibu,,,
 korang tgk la abg tecik ni tido...

sweet sangat..

kata mak aku syawal tido ikut cara Nabi Muhammad S.A.W tido...

aku pon tak tau..yeke mak...

mak aku kata gini la caranya...mak aku tanya mana syawal belajar tido gini...aku cakap la entah...dier belajar sendiri..dah lama dah sejak kecik lagi....



gini la dier tido statik je tau...

banyak perkembangan syawal ...so far last week exam, aku ada la tanya cikgu dier syawal macam mana...so far cikgu dier kata...syawal dah boleh mewarna sikit2...tapi kena pegang jugak la tangan dier kan...

semalam pon abah dier nak lunch...dier sebok la panggil abah dier, nak kaler buku warna...sebok nak belajar bila abah dier sebok nak makan...


p/s: TQ pada kengkawan yang menghargai akan didikan aku pada syawal..

9 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

biler ada part yang positif memang heppy sue..okey la tu..pasni banyak lagi yang nak dier belajar..

aanie berkata...

tahniah syawal....hepi baca perkembangan dia...:)

bestnya sekolah syawal ada exam...

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Masya berkata...

alhamdulillah.. sy pun teruja baca perkembangan syawal .. kene rajin ckp dgn dia ni.. mesti cikgu kat tadika tu rajin bercakap.. adalah dia buat tu.. tu syawal pun yakin nak bercakap

Fiza Rahman berkata...

Wah...syawal speaking tu. Alhamdulillah, perkembangan yg positif.

Nini D.. berkata...

xpe.Syawal sebaya Abam Mat.skrang diaorg masih dlm proses menyesuaikan diri.insyaAllah..yg penting ibu kene tawaduk & byk sabar.jgn bandingkan kelemahan anak kita.semua org ada kelebihan dan kekurangannya.aku yakin Syawal boleh!

Liza Yati berkata...

Wah. Tahniah syawal. Lama2 expert la tu.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

perkembangan yg bagus tu sue...anak2 ni ada kelebihan masing2...syawal kan anak bijak :-)

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tahniah syawal...
acik jue bangga sangat dengan kamu...
serius acik jue menangis membaca setiap perkembangan kamu...kerana perasan itu sama seperti mana cik jue bangga dengan perkembangan kakak farisyah...
cik jue sayang kamu....