Yang DiSaYAngi

Selasa, 1 Oktober 2013

Selamat Bekerja Di suasana Baru - Jemah oh Jemah

Pagi ni nak bercerita pasai si jemah ni

lepas ni susah la aku nak berjemah ngan dier dah...elok pulok duduk sebelah...
perasan tak..setiap kali kawan yang baik2 ngan aku nak pindah keluar dari opis aku ni, aku mesti buat entry pasai dorang..yang macam ni...



now jemah ni pulok, tiada lagi rakan gosipku..kalo ado pon, kena G alamanda je la...nak duduk sebelah2 ni, mmg tak...thru whatss app group , FB n IG sajoo la...kalo ngan jemah ni depan2 baru best weei  gosipp ngan dier..

mana yang kenai aku dah lama...jemah ni mmg selaloo je ado kat dalam blog aku..mana2 sajoo entry aku ni...

perasan tak muka si jemah ni...perasan kan..kikikikki..mmg la dier mmg jemah giler tau...kikikikikkikiki....
so jumaat lepas last dier kat opis aku...sebok la suruh aku insta kat dier..adoi...

korang tgk la betapa gedixsssnya minah ni...

mmmmm....
jumaat tu lunch lama, so B4 lunch, kami masuk bilik rahsia kami, buat surperise yang tak berapa nak suprise kat dier la..sempena dier last kat opis aku ni...dier tak nak sebenarnya org buat jaman makan2 untuk dier...tp kami buat hanya kami2 yang bawahan sajoo...org atas mana mau join kan benda2 gini..mmm....


percaya atau tidak....ni jemah buat..mmmm...

gatai kan taruk choclate chip..aku rasa macam kureng...tp deme ni kata sedap,...entah...ok la kot..ni pon 1st time buat..semata untuk jemah ni jugak....

surprise present utk dia...

apakah ia??????????
nnt sama2 kiter tunggu di penghujung entry ni yee...


org bajet bertukar keluar..bukan ko...org lain la kak...sebok je nak masuk frame jugak..


ni la kami PT2 kat seksyen perkhidmatan, bpsm...mmmm...semua munge2 tau...tp munge2 mak dara...ada 3 org je anak dara...



aku pon nak jugak kan...nasib la muka aku masuk jugak kan...


ni kire bagi speech..speech la sangat kan.....



dah macam nak bersyarah daa...



dia kawan akak aku B4 kawan ngan aku...so kire kami adik beradik kongsi kawan la ni..dolu waktu dier kat sebelah aku..mana ada dier, ada aku, sampai la org kat aku adik jemah..sengal..akak aku pon kalo tak dapat call dier, nak carik dier, call aku..egat aku PA dier ka...dier kata aku ni HA dier...sengal ko kak...

dier ni 1 baguih dier, sanggup bantu kengkawan...biar la dier susah sekali pon...

kire dier jugak anatara org yg ramai kenai kat BPSM ni..mana tak nyer...kalo jumpe jantan je gedixss rasa nak tampa sore..kakakkakakkaa...dah tu dier jugak la paling kecoh meh kat sini..

tapi tu la dier keluar pon sebab dier rasa dah tak serasi dah nak bekerja kat sini..bekerja di bawah pengurusan yg tak reti nak hormat org...hanya tahu nak org hormat dier sahaja..mana boleh...walaupun kami ni pencacai org bawah...tak boleh la gitoo...cuba hormat org sebagai seorang manusia, susah memadai..tak pe la...org tak paham N tak sedar apa yang dier buat..kan jemah....

lebey baik dier kuar dari menambah dosa, asik la dok mengata org kan..mmm




suke org meraikan dier kan....



so ni la hasil dari hadiah yang kami bagi tu....ok tak....cantik kan..kakkakakakka...

unung la jemah..lepas ni duduk tempat baru elok2...jgn lupa jemah kat sini ok...

mmmm..dah tak da geng gelak, geng gosip, geng nyanyi jumpe kat koir je...geng gila2...semua la..sedih ja.a.sedih mmg yaa jgn tipu la...tp mana boleh tunjuk depan dier..mau dier bantai gelak guling2 kat aku ni haa...akak kat opis aku ni haa..dah melalak berambu air mata ha...nangis dier nak tukar keluar..mmm..

jemah ni lama kat sini tau...semua org kire friendly la ngan dier kan....dier senang berkawan ngan dier...jgn sampai ko buat taik..muka ko pon dier tak pandang...1 yang aku suke dier ni...jenis yg snagat2 ringan tulang...aku tgk dier..dier sanggup susah demi kawan2, janji kanwan2 tu senang apa yg dier...

untung aku ngan akak aku kawan ngan jemah selengge ni...

so untuk kamoo jemah...ko lupa org kat sini, siap ko....



p/s : sunyi pulok..org sebelah tak da nak bukak radio untuk kami kat sini...

8 ulasan:

lizz berkata...

waa bernyer dia diraikan meriah lak tu...dan dapat hadiah...sweetnyer...bertuah dia dapat kawan baik cam jemah ni...

Nurzakiah Hanum berkata...

happynya semua

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tengok gaya pun tahu dia mesti kelakar...

Nad MamaZN berkata...

Alaaa sedeynya! :(
Moga jemah dpt serasikan diri di tmpt baru
Pd sue, jgn sedey2 maaa, masih bleh ketemu lg pasni.. Cuma tu la, kite dh tgk sue ngan kawan sue tu dah mcm belangkas.. Selalu bersama.. Pasni takde sekerap dulu la kn...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah happening sungguh tgk sue n kwn semua...cantik cadar tuh

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii kwn sue yg ni ke nak tukar tu... mesti sue sedih sgt kan... kwn sue ni kira dah pemes kat blog sue ni.. byk cite sue dgn dia kat blog ni..

Tanpa Nama berkata...

Terharu plak aku rasa..terima kasih jemah n kengkawan weii buat kek n bg adiah..berat sbnrnya nk tinggal kan korang tp terpaksa melangkah pergi dr situ.. Bangga aku berkawan ngan korang semua sbb boleh sembang n kongsii semua cite dan rasa..tq..tq so much..semoga kita akn jd kawan dunia dan akhirat..maaf jika ada apa2 yg terasa yer.. (aku sound ko pastu ko sound aku sampai tk sempat nak terasa jemah oiii)

LYAfrina berkata...

slamat bhijrah kwn sue. moga bliau leh sesuaikn diri d tmpt baru