Yang DiSaYAngi

Selasa, 29 Oktober 2013

Syawal say No Pampres hanya Waktu Malam


So Far dah seminggu Syawal dah mula potty training...

buat masa ni start jumaat lepas...syawal sangat baik...elok je membuang kat toilet sampai 3X..sampai malam tido pon tak pakai pampres...sehingga harii ni selasa...so far sehingga semalam...syawal mmg ok bila B4 tido..kadang hijau jugak mak pak dier ni nak suruh dier kencing kan...asik la menahan...psiko pon tak jalan je..banyak kali dok kata...
"syawal jgn tahan2 kencing tau...nnt kalo tahan2 kencing..nnt syawal sakit..ibu n abah tak mo tgk syawal sakit...ibu n abah suke tgk syawal sihat2..main2 aktif sana sini...ok...kencing je..jgn takut..ibu ada..kan selaloo bila syawal kencing kat dalam toilet ni kan..ibu selaloo cakap terima kasih N syawal pandai...syawal budak baik...tak mo tahan2 tau..."

mmg wording ni selaloo sgt aku n en asbeen cakap..kadang jalan..kadang tak jalan jugak...2,3X G toilet...lama temenung, lama curah air kat anu dier...kasi rangsang nak kencing tu kan, tak mo jalan jugak..susah jugak kalo memaksa dier kencing kan..kalo dier tak mo...tapi nak tak nak kena ajar jugak..

so far kadang malam dier pakai pampres...kadang tak/...tp lebey pada tak waktu mlm..cuma waktu tido tu adalah dalam 2,3 hari dier pakai kan waktu tido...

syawal pon pandai sekarang kalo dier nk kencing...dier mmg datang kat ibu atau abah dier N tarik tangan letak kat anu dier...ohh itu tanda dier nak kencing...so sila cepat ok...

tapi kalo dier tak mo kencing pon dier mmg suke pegang N main anu dier tu..habit dier tu...


so far sekarang nampak dier dah mula faham..tapi still kena ajar dier lagi...ada sekali time tido tengah malam dier bangun..tido duduk, aku sedar aku kejut syawal N en asbeen, tanya ngan syawal..rupanya dier dah tak selesa ngan pampres tu dah penuh sangat2...so mmg kena tukar...tu penangan dier tahan2 la tu B4 tido..alahai..tu la org suruh kencing takmo..aku pon heran nape dier nak tahan..mmmmm...



p/s : moga kamooo paham niat ibu n abah kamoo ni syawal.

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

budak2 kan sama mcm anak buah anum

eima berkata...

biasa la budak2 ...
klu yg tak reti sbb takut ...
yg dah reti cam fahim tu sbb die pemalas ... huh

Mama Idlan Irsyad berkata...

wah, bagus..tahniah.. idlan ja dh try x nk bg dia pakai pampers tp dia x selesa kot togel cmtu bl pakai seluar.. so, dia nk pakai jugak pampers.. agak2 kena bl seluar dlm dl kot br dia x kisah kl x pakai pampers tu..

aanie berkata...

bagusnya syawal....kalo buang air besar blh x sue? sb adam suka berak dlm pampers...kalo suruh buang kat toilet x keluar lak...

macam2 kan?

Nora Karim berkata...

bagus syawal ni... dia dah boleh rasa bila time dia nak shee shee... sbb tu bila bawa masuk dia ke toilet dia tak nak kencing... sebab belum smpi masa... hehehe

ch@ berkata...

Tahniah buat ayah dan ibu.
Tahniah juga utk Syawal.
Bangga dgn uols. Aku handle seorg lg si Adli lps ni. Lps tu Arrizqi pula. Phew!

Mimi Azirah berkata...

Caiyokkk syawal