Yang DiSaYAngi

Rabu, 23 Oktober 2013

Syawal Tido Malam Tak Pakai Pampres


Pagi nak masuk tengahari ni nak bercerita hal sayawal malam tadi membawa ke pagi tadi..

kalo mana yang baca cerita aku pasai IZZ BERSAMA-SAMA CD ...
aku ada up sikit pasai cerita syawal sebok nak pakai pampres..padahal ibu dier nak ajar dier free diapers..

tibe malam tadi...aku siap2kan baju dorang lepas mandi..sebab dah jadi rutin mmg en asbeen akan mandikan dorang2 ni time balik je...aku time bersiap pepagi je...bila dah siap2 baju atas katil tinggal en asbeen siapkan..sekali en asbeen kata
"awak tak sediakan pampreskan..saya tak bagi pon dier pakai pampres.."

aku pon terkejut...tak da lak dier buat drama swasta malam minggu pulokkan..kalo idok...asik la menjerit nak pakai pampres kan..malam tadi elok pulok haa..mmm..kata en abseen..syawal ni jenis tak boleh la di paksa kalo dier nak buat sesuatu..betul jugakkan...

so nak di jadikan citer pagi tadi, en asbeen ada kata..
en asbeen : syg...awak tau tak syawal tido malam tadi tak pakai pampres??
aku : ooohhh yeke..abis bocor tak?????
en asbeen : tak pulok ada basah...tgk ni(syawal baru masuk bilik air)...tgk dier kencing..dier tahan kot ni..
aku : yeke..mmm..baguih jugakkan tak bocor...awak mmg lupa nak pakaikan pampres malam tadi ke..mmg saja lupa..
en asbeen : (sambil sengih..) saya mmg lupa abis..


terkejut jugak aku kan...boleh pulok si syawal tido tanpa pampres...tahniah syawal..itu malam pertama...kiter tgk malam kedua ni macam mana..still gitoo atau sebaliknya...insyallah moga ada perubahan buat syawal...tak da pulok dier minta nak ke toilet ke hape...org kat setiap sejam bawak dier G toilet tak kire la sama ada dier nk kencing atau tak..tp bila setiap kali aku bawak G toilet...berdiri tegak gitoo je...mmm..tak kencing pon..sabor je la...lama la duduk dalam tu...sampai 1 masa ada sekali dier mmg nak kencing, tp di tahan, sampai kena abah dier bising baru mencecer kuar kencing nya tu..alahai...syawal...

harap doa ibu N abah nak kamoo free diapers dalam masa terdekat ni membantu ammiinnnn.....


6 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Waaa
Good job syawal!

Nora Karim berkata...

good job syawal... moga berjaya juga pada hari2 yang lain ya... hehe

izan mama mia berkata...

wah baguih laa tido xpakai lampin..byk jimat tu nnt..hahah

eima berkata...

pastikan sebelum tido suruh pi toilet .. mmg takan bocor ... jgn paksa tp saiko

dalila berkata...

good..
syabas syawal..!

IntaNBerliaN berkata...

good job syawal..!!!

InsyaAllah boleh tu sue...

btw, kalau sue nk bg syawal kncing, masa kt tndas tu, sue bg "tutt" syawal tu kene air.. bila sejuk, cnfirm akn keluar....

ms sy mula2 ajar alisha, saya kejut 2jam sekali.. tu pun sehari or 2 hari je gitu