Yang DiSaYAngi

Rabu, 23 Oktober 2013

Tiramisu again - order order

Tiramisu again...

2 hari semalam opismate aku merangkap CC kewangan aku order tiramisu..katanya anaknya nak makan tiramisu yang aku penah buat aritu...ikutkan je la..kikikikik...alhamdulillah buat penuh kasih sayang, cermat..mmg menjadi...tak stress mmg rasa seronok je nak bagi org kan...

sekali tu aku cakap ngan en asbeen nak beli barang buat tiramisu..sekali dier boleh kata..
"awak buat 1 lagi untuk kawan saya punyer bini..dier pregnant sekarang..teringin nak makan awak punyer tiramisu...dulu dah makan, kali nak lagi..."

yela...awak yang bawak kuar duit..jemah membeli N buat je..ikutkan je la...

so bila buat dengan teliti, tanpa sebarang gangguan, penuh kasih sayang gitoo..alhamdulillah semua bahan yang aku beli...licin semua aku gunakan..tiada langsung pembaziran di situ..yahooo aku berjaya settlekan dua bekas tiramisu dalam masa 1 1/2jam sahaja...tahniah suraya..(tepuk bahu sendiri ok)...

so ni la hasilnya...
 taraa......1 aku buat 2 layer...1 lagi aku buat 3 layer..yang 3 layer ni aku bagi untuk opismate aku..kiter dahulukan yang order..yang membayar...yg 2 layer tu...en asbeen nak bagi je...sebab kawan dier punyer bini suke makan...ikutkan je la ...



suek3...menjadi...cantik lagi kalo taruk strawberry,,...tp tak sempat singgah supermarket..ni pon beli barang kat kedai kek yummy..sapa tau kat bangi tu..mesti tau punyer kan...

sekali tgk dalam peti ais aku ada simpanan anggur adik aku...kasi rembat sikit....kikikikkikikik....

al kisah di pagi hari ni...lepas dah taruk topping bagai...sekali tu aku boleh lenggang..dah sampai opis terus tepuk dahi..lupa sudah nak bawak tiramisu..adoiii nasib la en asbeen balik lunch ni..boleh la hantar kat aku jap,......



p/s : alhamdulillah ada jugak yang nak order kan..TQ KAKAK AMY

8 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

omak aii
meleleh ayaq liur!

Myra Jay berkata...

Terliur plak tengok tiramisu ni..
Pernah beli dlu kat kedai, tp terlampau manis sangat.. cepat muak :)

Nanti nk try buat sendiri tengok

Nad MamaZN berkata...

Encik akob dah deal ngan zaini tu
Bini zaini la yg teringin nak makan tiramisu tu hahahah!
Puii :p

Zuraidah Butang berkata...

kalo byk2 coklat lgk besh.hahah

mama tisya berkata...

bgs sue dh bisnes kn....tk sia2 akak share resepi...lama tk wat tiramisu ...yummm

Nora Karim berkata...

wah.. laku... laku... nampak pun sodap tuh... yum yum...

Shima Salleh berkata...

tak pernah rasa lagi huhuhuhu

dalila berkata...

bole la nk order ngan ko pasni..
pelisss..
dorg ni rajin wat potluck tp aku yg malas..huhu