Yang DiSaYAngi

Isnin, 7 Oktober 2013

XTVT Weekend Di rumah

Kalo dolu time ada syawal je...asal gaji je..kami mesti makan besar 1 hari untuk setiap bulan...N mesti kuar jalan2 waktu weekend minggu gaji tu...al maklum la time tu sowang je baru..

sekarang sudah ada dua....so semua XTVT agak kena sekat yang melibatkan wang ringgit ni...kena pulok en asbeen ni rajin je tau nak OT2 time weekend ni...katanya sebok dengan nak kuarkan surat pelantikkan chekgu2 kan...mmmmmm...ikutkan je la..


dolu kalo tinggal bertiga dengan kanak2 ni ralat sikit, takut tak boleh handle kan..al maklum la sowang tecik..sowang lagi sebok nak bermanja..mmm...mmg tak jalan la keje...


alhamdulillah jemah dah boleh jadi supermak..boleh ke..keje pon sengal...kire boleh la...

so senang la nak bekerja ni kan...

selesai je break1st, main2 bagai, golek2 bagai...masa tidokan anak2...
 seronok kan korang dapat selerakkan umah..ibu jugak yang kena kemas...nasib la kamoo2 ni dapat ibu yang mempunyai kesabaran yang tinggi tau..kikkikikikkikikik...

senang nak tidokan dua2 ni sekalai..sekali harung...tangan kanan enjut izz dalam buai, tangan kiri kasi si syawal ni main2 siku,...cukup suke la dier kan...mmmmm.....dengan minum susu lagi..senang..terus tido memasing..dah penat bermain kan....

so dapat la ibu buat keje lain...lipat baju, ssun baju, sidai baju N masak untuk abah nak balik makan...yeayyyy....
 bila dah bangun...gini la keadaannya...


 like a boss..

budak tecik ni jenis tido..mmg tak lama...paling lama 2 jam..tak macam abang dier..4 jam sekali tido..lena lak tu...

 itu citer ari sabtu....

ari ahad..pon abah still OT lagi..mmm...ikutkan je la..klo pepagi bangun dolu dari en asbeen..saja je tak mo kejutkan dier...biar dier lupa dier nak OT..kakakakkak..jahat kan..alamak dier egat jugak...

tapi bila abah balik je...kena lak si syawal ni tak tido lagi..ok la biar dier tido berjemaah ngan abah...senang ibu nak handle si tecik ni yang mmg sekejap la sangat2 tido...

jom adik kiter minum petang kat balkoni sambil angin tiup sepoi2 bahasa...

biskut weettameal jacob sama cicah air milo..mmmm...seronokkan dik kiter berdua je kat balkoni ni..yang lain semua mengeroh....


p/s : best jugak sesekali jadi weekend housewife

8 ulasan:

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

alololo comel jer bos kecik tu..mmg supermak sue ni :-)

Zee Suhaini berkata...

weekend kalo tak kuar boring skit sue..ahaahaa..zee pon skrang jarang dah nak kuar..sesekali lepak santai ngan anak2 kat umah best ape tapi zee selalu jer jadik tarzan..

jaakechik berkata...

so weekend x kemana-mana lah yer... hrmm duk umah pun best gak benornya, boleh buat keje umah yg mana bertimbun. mcm jaa jugak, time cuti ni la nak buang sawang kat siling rumah, nak korek-korek sapu2 debu bwh lemari/kabinet bagai... keluar hari cuti keluar merendet mmg makin bertimbun ler keje rumah jaa nanti... hahahaha...

Nurzakiah Hanum berkata...

sesekali lepak umah best

eB berkata...

minggu nih pn eB mls x engat nk kluar... dok umah jerk. ha3

Shima Salleh berkata...

hihihi aktibiti melibatkan wangringgit mmg akan dipantau ekk.. sama la kita. Ni tgh kumpul duit sbb nak pi bercoti ngan mak abah :)

Ngerinya dok balkoni tuh huhuhu

Fiza Rahman berkata...

Amboi izz, minum ptg kat balkoni yer ☺☺

Nad MamaZN berkata...

Sue mmg ada kesabaran yg tggi
Jarang nk tgk sue marah2
Selain kes taska tu la :)