Yang DiSaYAngi

Rabu, 20 November 2013

Alhamdulillah Kembali Sihat

Salam Rabu kengkawan...

Semalam Izz tak sihat...makanya entry untuk semalam pon 1 saja...sebab sebok dengan bos tecik tu...mmg dari pagi dengan ibu dier sampai la membawa ke petang..

semalam petang tu bawak izz G klinik ..sebab tak bawak pagi adalah kerana izz penat nangis N nak tido..makanya kasi tido nyenyak2 dolu baru G klinik...

so far G klinik cerita abis2 apa yang berlaku...doc dah buat muka seriau..aku cakap ngan doc..

"doc baru dengar dah muka seriau, saya yang tengok ni lagi seriau..mmmm...sakit tu..."

doc pon paham...abis 1 badan izz dier check..so far tak da perkara yang merisaukan sebab so far lepas izz jatuh tu tak da muntah2 N pengsan...tak da kecederaan dalaman...tp dalam masa 24 jam ni atau esok(kire hari ni la) izz ada muntah2 atau pengsan..jangan tunggu lama terus G hospital..aku ada tanya doc ..perlu ke izz ni x ray nak tau ada kecederaan dalaman atau tidak...tp doc kata tak perlu sebab dier tak muntah atau pengsan...makanya dier tiada kecederaan dalaman..so doc kata tak perlu risau...

balik je dari klinik aku minta mak aku jaga dier...so far mak aku pon baru balik dari mengaji kat masjid kan, tak kemana...kata mak aku..lama dier tido....dari dalam kete jam 3ptg membawa ke 5.30ptg baru dier bangun...alhamdulillah....


alhamdulillah sehingga pagi ni izz ok, sihat, aktif, banyak mulut, banyak cakap, banyak gerak, banyak panjat, banyak makan minum, banyak tido...semua banyak seperti biasa...alhamdulillah....

so pagi ni izz ada G taska...cikgu dier kat taska pon tanya nape izz tak datang semalam..bila citer..terkejut cikgu...

alhamdulillah jugak luka2  N benjol lebam izz makin surut...benjol tu dari petang semalam lagi dah surut....semalam last sapu ubat gamat je lepas izz jatuh tu...maghrib semalam akak aku taruk ubat elanor..katanya..spare buih tu..tp ubat tu losyen...N pagi ni tengok so far luka dier dah makin hilang..makin surut...

 keadaan pagi ni...nampak dah berkurangan dari pagi semalam...


nampak semangat pagi ni..bersih je muka dier..alhamdulilah tersenyum riang ibu pagi ni...alhamdulillah jagaan ibu berbaloi walaupun di opis je kan

terima kasih izz sebab kamoo tak buat ibu bertambah-tambah susah hati dengan keadaan kamoo..ibu tahu kamoo mmg kuat kan...


p/s : nasib baik la en asbeen tak phobia akibat kes semalam...alhamdulillah pagi ni masih lagi kebiasaan en asbeen dukung izz...

6 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

alhamdullilah

Zura@Iwan berkata...

alhamdulillah..
izz dh sembuh..n sihat sprti biasa
mmg kdg2 wpon kita jaga cm mn pun
mende nk jadi..
tu semua ujian dr Dia..
jdkan sbagai pengajaran kan..

Myra Jay berkata...

Alhamdulillah, dah nampak ok dari semalam..

Mujur takdak apa2 yang serius

Falsya berkata...

Alhamdulillah...sian izz..

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah dah ok.

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah.. nape dgh izz ni... sori baru sempat singgah blog sue.. sejak Alisha demam aritu saya kurang dah ngadap blog.. nak update blog pun rasa ke laut je