Yang DiSaYAngi

Isnin, 4 November 2013

Budak Kuat makan Sama macam ibu

Pagi ni citer pasai makan...

ini budak haa...
 pepagi lepas siap je nak G school..mesti dier datang menyendeng kat maktok dier..minta makan...mmm...
bak kata maktok

"Tak penah tak mo makan...makan saja"..

nak buat camno maktok..cucu kamoo ni kuat makan..sama ngan ibu dier...

peel si izz ni selagi org yang bagi dier makan tak berenti..selagi tu dier tak berenti...bukan reti tolak makan dier ni...geleng kejap...pastu org sua makan...mulut nganga luas je...nasib kamoo la dik kuat makan macam ibu ni kan...
kire pepagi sebelom G school tanpa makanan di tangan bukan kamoo la izz...nak kena ada makanan jugak di tangan...tak cukup 1 tangan..dua2 tangan penuh ngan makanan...



kamoo tgk ibu kamoo ni izz..pepagi pon makna banyak...roti panjang tu...sama milo suam...yummy..tu pon lapar lagi...

selaloo cakap ngan en asbeen
"abg..saya duit makin surut...gaji jauh lagi kat ujung sana tarikh tu..mmmm..saya ni makan banyak..duit abis buat makan je..kat umah masak pon abis, makan juugak..kat opis pon makan jugak...alahai...susah hati pulok saya banyak makan ni..sampai lepas lunch..mesti macam kena ada side dish lepas makan benda heavy...macam roti ke, cookies ke"

tapi jawapan en asbeen...
"tak pe la...saya suke tgk awak makan banyak..selera je....serius saya kata, saya mmg suke tgk awak makan banyak tau...biar kasi berisi sikit...sekarang pon dah berisi...tp lebih sikitla macam 60KG ke.."

bulat mata aku..
"heeikkk abg...suke2 je nak sampai 60KG...50KG ni pon dah runsing..abg tu kena naik sikit..."



p/s : makan banyak runsing..tak makna banyak pon runsing kan

12 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

tomei2

ezyra daniel berkata...

like mother,like son hehe...
takpe la kak,budak2 nak mbesar kan..kuat la selera makan dia..
50 kg tu kira normal la tu kak hehe

dalila berkata...

bahagianya rasa klu makan byk tp badan xnaik2 kann

UmmiAbi berkata...

Lau mkn byk naik berisi oklah kn.. Bru comei.. Mcm sy ssh benor nk naik wlupun mkn byk..huhu
Nukilan UmmiAbi

izan mama mia berkata...

hihih...mmg menurun mak dia sggh laa kan..hihi..jgn sampai obercity udah ler makan byk tuu

jaakechik berkata...

roti cheese panjang tu mmg sedap kak. jaa pun suka, sekeping mmg rasa x cukup. sbb kecik. hihi... kat tempat jaa ni pun ada jual, brand samudera. heee!

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

like mother like son...
izz,acik jue nak gomo kamu untuk hilangkan rasa rindu pada faez...

Fiza Rahman berkata...

Bestnya izz kuat makan. Qhalif tak berapa nak mkn lah. Ikut mood.

Shima Salleh berkata...

hahaha 50kg ok la sue.. check ibm sue la takat mana keberatan yg ok dengan ketinggian. Mcm shima berat 50kg gak.. tapi ikut ketinggian boleh sampai 52-54 camtu... tamo cukup la 50kg ni sbb dah rasa semputnya.. metabolisme pun perlahan nak umur gini hahahahaaaa

LYAfrina berkata...

hehe... lawak je husben sue jawab.. xpela..

izzkan nkmbesar bagaikan juara..mestilah kna mkn byk2 kan..

tp tu la sue.. mkn, mkngak.. ttp kna jaga kan.. lg2 harga makanan mahal y amat.. klo kat t,pt lya ni..mkn pg kena spend rm5 keatas utk menu biasa2 je ni..

Mimi Azirah berkata...

Samela kite pun kuat makan

IntaNBerliaN berkata...

suka tgk gambar izz yg fierst tu.. buat mulut camtu sebijik cam aqilah