Yang DiSaYAngi

Isnin, 11 November 2013

En asbeen minta anak?????

Salam petang isnin kengkawan...

sabtu lepas akak aku datang lepak umah aku...dier bawak la sekali dengan adam N rania...

sekali bila memasing dah siap...nak kuar carik barang...si adam sebok nak ikut kami...mak dier tak bagi...tapi dah melalak nak ikut..last en asbeen pon ajak la ikut sekali..dengan syarat mama dier kata...
"jangan minta mainan"

kikiki..sebab mak ndak N pak ndak dier ni pemurah..kkikikikki..

so berjalan la kami..ke alamanda je pon..tapi sebelom tu isi perut dolu kat kedai makan...

alahai macam2 gelagat N kerenah la si adam ni...nak kencing...mak ndak temankan...sekali tgk tak mo kencing..katanya..
"ala ndak..adam tipu.."

sengal ko adam...adoi..sekali tgk en asbeen dah order makan..di ordernya jus tembikai untuk adam...sekali sampai minta air milo...last2 syawal yang sedut jus tembikai tu..dapat air milo..minum tak abis...sekali mak ndak dier la abiskan air milo n nasi sepinggan adam...sebok lak tu ajak syawal main keliling tu...si syawal apa lagi..di ajak..makin berjimba la dier..adoi...

sampai je alamanda...aku rasa dengar sore aku je kot..asik la dok jerit..kejap adam..kejap syawal..kejap adam...kejap syawal...mmmmm..en asbeen mmg tak leh handle la..sebab dier yang sebok dok carik barang basah sambil dukung izz...aku je la tolak troli dengan kerenah bebudak dua orang tu..kejap si syawal nak naik..kejap si adam..pastu sebok nak turun..minta turun...sama la baik si syawal..baik si adam kan...sampaikan en asbeen pon cakap kat dorang...

"syawal adam..kesian la kat ibu mak ndak korang ni..dari makan banyak, bergelen air, angkat turun naik korang dalam troli..makin kurus lemau la korang kejekan ibu mak ndak korang..."

si syawal N adam gelak je bila en asbeen cakap gitoo...

dalam kete no da way balik en asbeen ada cakap..
"agaknya gini la gaya bila ada anak laki 3org gini kan...dah kurus tambah kurus nak handle dorang.."

tapi pada aku PK..laki ke pompuan sama je kan...

aku tabik spring la kat mana2 mak pak yang ada anak lebey dari dua orang ni...


ni bila hantar si adam kat umah..bila kami nak balik..dier nak ikut syawal balik jugak...

mama dier tak bagi..melalak dier depan pintu nak ikut....syawal pon muka nak nangis tgk si adam nangis nak ikut dier...


12 ulasan:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

huhuhuhu tercabar jugak kerenah diaorg nie...

Liza Yati berkata...

Seronok ala tu jumpa kwn2. Bdk2 ni bila dh jumpa geng camtu la. Hehe..

IntaNBerliaN berkata...

hihiii dpt bayangkan keadaan sue time tolak troli tu,... hihii

Mimi Azirah berkata...

hahaha..mesti riuh mulut tuh kan pgil si adam n syawal...dh dpt bygkan

dalila berkata...

kikiki..haa..pe lagii..cecepat la tambah lg sorang.. ;D

Teena Tna berkata...

Tapi ceria duduk kat rumah sambil layan karenah budak2 macam ni. Walaupun penat tapi terhibur juga.

Shima Salleh berkata...

boleh jeeeeeeeeeeee hihihihi

Shima Salleh berkata...

boleh jeeeeeeeeeeee hihihihi

Che Rosliza Che Mat berkata...

memang pening...lagi2 anak ramai hehehe

Aty_Fared berkata...

anak kalau lebih 2 orang memang mencabar..lagi2 kalau kate semua nyer lelaki..huhu

ezyra daniel berkata...

sye boleh bayangkan mcm mne akk nk handle dorang time tu..sbb ank2 buah sye ada 3 orng laki,sorg pompuan..pening kalau keluar skli gan dorg

eima berkata...

hahaha lantak tu pasal aku mls nk bw anak sesape selain anak aku berjalan .. nk mrh nk cubit, anak org ...