Yang DiSaYAngi

Isnin, 18 November 2013

Futsal Anjuran Puspanita - 17.11.2013

Salam isnin kengkawan semua...

Badan sakit pagi ni akibat game pagi semalam..mmm..tapi takpe la demi kesukaan aku kan...mak ok je nyah....

Baru2 ni ..semalam je pon aku ada join futsal anjuran puspanita 2013..di puspanita puri  presint 10...so bila tau ni...mmg aku suke kan..kengkawan dalam team pon ok nak join...jom..kiter rasmikan baju baru kiter..yahoo...

 nama jemah kat bawah baju tau...hujung sudut baju tu haa....ni je nama jemah..takda nama lain dah...no glamer2 ok...jemah tak glamer mana pon nak nama glamer kan..kakakakka...

so macam biasa..aku la paling awai ngan jemah sowang lagi..goalie tu..
menunggu org adalah kebiasaan aku jugak..mmmmm...

sampai je semua...jom kiter wraming up dolu...
 time org dah ramai mula streching sana sini...kami team pon tak mo ketinggalan..yang best...ni je satu2 nya wakil dari KPM tau..kementerian2 lain..ada jugak 2,3 bahagian yang join kan...

korang nak tau apa nama team aku..???????????
coach yg sengal bagi nama...
IRON LADIES

aku dok la kata macam familiar je nama ni..rupanya baru aku egat aku ada tengok movie thailand, ada satu citer semua laki2 ni nyah, main volleyball N dorang suke ngan coach dorang laki hensem, jantan gagah di thailand tu..kakakkaka...adoi ada ke kasi nama tu..mmmmm..lantak la...

coach kali strict tau...
bukan main banyak lagi dier ajar streching sana sini..warming sana sini, cooling down sana sini...aritu main futsal idok pulok dier bersunguh2 gini..adoi..


 sila dengar cakap coach soya larik keliling padang dolu..asik ngan IG, FB, blog..kakakkaka...itu my passion ok...


 haaa...nampak ni nak warming up ke nak menari tu..adoi kalo dah senget...senget jugak suraya ni...

ada coach aku panggil aku didie alias..natam....weiii jemah suraya tau..

bila dah sterching tu mata mula melilau kan...tgk sana sini...mak aiii deme2 ni betoi ka puspanita ni..ke puspapura..kakakka....semua stok rupa, gaya, badan stok jantan2 malaya tu..stok badan..mak aii...beso2 ko...kami je tak menahan kecik2 molek je....tak da yang beso pon dalam team..

sekali kena laywan ngan team PINK LADY
pink lady la sangat kan...

muka stok ganaih2 ni...dah la beso2..adoi...mmg dorang ni main rembat bola kuat, jauh2..tp so far dorang tak leh lolos gawang kami..sama jgak ngan kami...
akhir 0-0...seri...

tapi tu la..main pon boleh tahan ganaih ni...main rempuh je...aku ni sakit tulang rusuk kanan aku dek di rempuh si minah beso tu...korang nampak tak...gaya udah serupa jantan tu...

so far sopan pulok aku kat dalam team..tp mmg best 1st game tu..rasa macam free sikit N tak pancit...selesa la main....macam biasa aku di bahagian midfield...


ni goalie yang bermain dengan cemerlang pagi tu di 1st game semalam..

jemah ni bukan mudah aku nak puji dier..tp dier catch bola..mmg cun...mmg best...cantik je....
tapi bila 2nd game nak masuk semi final..kami kalah..mmmmm...sayang...tak pe la..bak kata coach tu semua pengalaman...

so far si goalie pon tersasar di jalan mu ko..mmmm...entah...careless kot....
tu yang kena kebaboom(elok la nama team lawan pon sama nama tu) ngan JPM...Jabatan Perdana Menteri
haamikkkk 3-0 dorang belasah kami..tak pe la..tu semua pengalaman..

tp ada 1 team main..mmg gaya jantan tu main..dari MOSTI..perggghhh giler kental wei deme...ada sorang tu jersi no.4...udah flat..takda timbul2..mmg serupa laki betoi2...mmg hensem pulok tu..adoi...


walaupun kalah tetap senyum ko..kami setiap masuk court mmg dah tetapkan dalam diri..main untuk kalah..kakkakakak..sebab kalo main untuk menang..asik nak PK menang je..tak  fun kat dalam tu..

coach N manager pon baguih deme bagi sokongan..insyallah benda ni tak berenti sampai sini..kiter akan buat sampai kiter terrer main kan...

13 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

aktif sis

Falsya berkata...

hamboi jemah..mau futsal ke mau joget itu..ahahha..didie alias nyeah..hadoiii..xde nama lain ke jemah...kuikuikui...

Myra Jay berkata...

Sempat lagi joget :)

Tabik toing2 la ngn Sue aktif bersukan :D

mama tisya berkata...

bgs sue aktif..akak dlu2 la ..lps dh jatuh sakit tulang ..tk main dh

dalila berkata...

amboi ko..bagusnye..aktif..aku ni dr sekolah mmg xaktif sukan2 ni..ofis aku pun main ms ni..dpt no 3 je..

Mimi Azirah berkata...

aktif jugak sue ye

mekchu berkata...

badan beso dah 2x badan kamoo jemah oiii... nasib lah tak terpelanting muka melekap kat jaring... gagagagaga... hebat la jemah bleh laki sambil sepak

izan mama mia berkata...

wah aktiffnya ..akak dah pencen dah hahah..

Gieyana berkata...

Bestnyer..lama we all x g sukan nih..:-)

Fiza Rahman berkata...

Active yer nok.

LYAfrina berkata...

bestnyer ade xtvt camni...

Mrs kim tan yoong berkata...

adoiii... aku nak main cam MOSTI plss,, siap ko aku nak balas dendam!!

IntaNBerliaN berkata...

gambar sue yang angkat kaki tu nampak manja2 je.. hihii comel :-)