Yang DiSaYAngi

Selasa, 19 November 2013

Izz Di Opis Ibu

Salam Selasa kengkawan...

Pagi  ni aku ada teman sesama G keje pagi ni...
syawal dah selamat hantar ke taska...alhamdulillah mood baik arini...jalan sendiri, tak perlu dukung...ibu dier bawak barang banyak..dier tau kan..alhamdulillah...

nape izz tak G taska pagi..

ada sebabnya..kalo tak da sebab, tak da makna aku nak bawak G opis yg sejuk beku ni...

kisahnya begini..

menjadi satu kebiasaan en asbeen akan dukung izz..N tangan sebelah pegang syawal..N aku akan pegang semua bag2 dorang dan barang2 aku..

nak di jadikan citer aku mmg bawak barang banyak sangat pagi ni..dengan ada org order tiramisu bagai kan..

sekali tu en asbeen bukak pintu kete driver nak letakkan izz..aku dah siap2 nak letak barang kat pintu sebelah sana...belakang en asbeen ada si syawal...aku ni kat pintu sebelah driver nampak je si izz tu...dier berdiri tapi tak kukuh lagi...terus je terlentang jatuh keluar kete..jatug atas jalan tar...waktu tu aku masih si pintu sebelah driver..tak sempat nak sambut..en asbeen pulok membelakangi si izz..sebab nak amik si syawal...adoi..ngilunya bila bayangkan...terus en asbeen N aku minta bagi kat aku...terus aku BF dier..tp dier masih melalak...sakit kan..kiter yg jatuh kat jalan tar sikit pon sakit....ini lagi budak..allah terbayang2 je aku rasa akan kejadian td..

last2 aku decide aku nak bawak si izz G opis dolu..pujuk dier..dah ok baru G taska....tapi masuk je opis  nampak dier mula bengkak N lebam..merah sana sini..tepi telinga tu darah sikit..adoi...

korang tgk la

 tak nampak erk...

 masih bersisa air mata tu...
nampak lebam..benjol2 tu...

 last2 member2 aku pon kata tak yah bawak G taska..takut demam...kat taska pon dorang bukan boleh tumpe kat izz je...benda macam ni tak leh amik ringan...

so aku pon decide bawak G opis..nasib la bos tak da...elok tempat aku hujung dinding..mmg dier kat tempat aku je la..tak leh mana...mmmm...sakit2 pon aktif budak tecik ni..abis semua buku2 aku di "kemaskannya"



nampak tak..mmm..ngilu woo.....

jap G baru nak bawak izz G klinik...sebab sekarang tak boleh..

 izz BF nak tido tu...so kasi dier tido nyenyak2 dolu...
tara...tido nyenyak2 ye sayang..jap G kiter G klinik...

kesian dier...tak pe la..petang ni mak aku ada..minta jaga la kejap kan...

mmg pada mulanya aku marahkan en asbeen...tp aku kena PK yang benda nak jadi..marah pon tak guna..bukan salah en asbeen...benda nak jadi kan...tak pe...lepas ni kena la jaga2..malang tidak berbau...

17 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

sweetnya

Mama Idlan Irsyad berkata...

allah, kesiannya dia.. erm, tula bila dh jadi.. kita pun xleh nak kata apa.. pagi tadi, irsyad pun jatuh berdarah bibir.. sb masuk rumah baru... dia x perasan lantai tu tinggi rendah..

Mama Idlan Irsyad berkata...

moga izz cepat sembuh yer...

Zee Suhaini berkata...

sianya..memang sakit tu sue..anak zee pon pernah cium jalan tar pagi hari..
mula2 ni memang tak rasa sangat..lama skit baru rasa..better tak yah gi la taska..risau gak dah jadi gini..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

kesian izz...
betul sue..jangan hantar taska..
izz muntah tak...
klu muntah terus bawak di pi hospital tau...
sedih acik jue tengok awak izz...

dalila berkata...

makkk..siannye izz..
ngilu plak aku tgk..

eima berkata...

kesianye ...tak pe la nk buat cam ne kan ... jg izz baik2 tau

Shima Salleh berkata...

takpe takpe dah nak kena tamo marah saper2 ehh.. nti pi cek klinik ye..

eB berkata...

lahai, trus terbayang aerica... rituh lari kejar abg dia trus terlanggar tiang... ha amek ko, dahi cam ultraman... hu3... biru jendol... :(

Rizziela berkata...

kesiannyer...mesti sakit kan

Untung boleh bawa anak masuk office.. kat sini tak boleh rasanya

MamaFarah berkata...

tu benda nak jadi sue.kalo marah2 pun bukan leh patah balik kejadian tu..jadikan iktibar jer.. akob pun bukan nak benda tu jadi kat anak dia..sian izz.. tapi izz kuatkan..cepat2 ye sue bawak gi klinik..seriau kalo anak jatuh2 ni pastu lebam plak..tuam la ngan ais ker ..

Fiza Rahman berkata...

Siannya izz. Sakit tu. Memang seriau klo anak jatuh nih. Get well soon izz.

izan mama mia berkata...

alahai...kesian sungguh...nampak sangat benjol n merah merah tuu tentu sakit sangat kan... sebak rasa tgk anak camtu... mg nn t g klinik tgk apa yg tak kena yew...cian dia... huhu

Nad MamaZN berkata...

Allah...!
Nayli penah gak kene camtu
Tak dpt nak bygkan camne sakitnya kan
Kita yg dh tua pun rase sakit apetah lg budak
Kite paham apa sue rase tu
Nnt make sure izz tak demam atau muntah2 atau ada apa2 yg beza tau pd dia
Kalau ada trus bwk p klinik takut ada efek apa2 plak kang

Moga izz cepat sembuh
Sayang kt izz!

Myra Jay berkata...

Adehhh!! ngilu tengok kesan luka kat Izz tu..
Dapat rasa kesakitannya..
tp tula kan Su, benda nak jadi bukan kita jangka.

LYAfrina berkata...

siannyer izz.. moga xde ape2 y serius nanti...

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah... siannya izz.. tp izz ni cam aqilah gak kan.. sakit2 pun duk aktif.. tapi kalu demam, mmg xaktiflah kan..