Yang DiSaYAngi

Selasa, 12 November 2013

Keputusan Syawal Yafiq di Taska

Tadi sebok dengan kerja sikit, HP kat dalam laci, tak perasan meh..janji ngan en asbeen jam 12.30pm..sekali tgk jam dah 12.40pm..alahai lambat sudah..discuss ngan boss tak perasan dah lewat 10min ni...

sekali tgk en asbeen dah ada kat taska syawal..
tengahari ni kami lunch sesama sebab aku n en asbeen ada program amik report card untuk keputusan syawal exam aritu kat taska

punya kelam kabut aku naik tangga kan..takut en asbeen tunggu lama..sampai tercabut kasut aku waktu naik tangga..org egat aku jatuh tangga....kikikikkikiki...tu takut kena marah sebab lambat ke..sebab excited nak tgk keputusan syawal..kikikikikkiik....

rilex kat luar taska jap...masuk je...nampak cikgu2 taska semua dah menanti kat depan meja tu..siap2 berbundle fail bebudak memasing....ohhh excited tak terkata..berapa la nombor anak aku ni kan...


 haa....ni la semua hasil kerja syawal sepanjang dier exam aritu....

nampak yang kuning tu la report card syawal...

so ni la hasilnya selama syawal 2bulan di taska tu sehingga tarikh dier exam bulan 10 aritu..
 taraaa....banyak tu nombor syawal..kikikikikiki...
2nd last...jadi la sayang...kamoo tetap juara di hati ibu walaupun banyak mana sekali pon nombor yg kamoo kasi...

cikgu dier kata syawal banyak improvement dari dier mula2 masuk dulu2...so far dengan markah ni ok la...kengkawan dah masuk lama..dier baru lagi...so better la dari tak da nombor kan..aku cakap ngan cikgu dier...cikgu syawal pon gelak je aku cakap camtu...

korang math A/80 wooooooo...ni kompom ikut en asbeen ni..sebab en asbeen math terrer..ikut aku lingkup ni..kakkaakkakakakka....

yang cikgu2 dier mushkil BM D/30 pastu ENGLISH C/50

aku cakap..
"so yang ni bapak dier punya keje...dier lebeykan syawal banyak tgk kartoon english dari kartoon BI...so yang ni saya mengaku la..."

tapi cikgu kata takpe..kalo syawal selesa dengan english kan...

ni la antara hasil kerja syawal..so far banyak la cikgu bantu2 dier...


 kalo perasan arnab biru tu...cikgu dier kata..kawan sebelah dier abis awal..siap tolong syawal lagi kalerkan..kikikkikiki...



ni hasil kerja tangan yang syawal buat...


aku bangga dengan apa yang dah berlaku pada syawal...perkembangan di luar jangkaan...

kalo sape yang follow aku tau syawal ni seorang macamana...

* syawal seorang yang sangat2 pendiam(sangat ikut abah dier)
*syawal suke dengan dunia dier sendiri...suke main sowang2 jee...
*syawal ni doc saspek autisme
*syawal sangat2 lambat cakap dari kekanak yg sebaya dengan dier...
*syawal sangat2 cerewet dengan makanan yang dier tak suke
*syawal tak suke dengan manisan (baru belajar nak makan coklat sekarang)
*syawal tak suke kawan dengan org...org nak kawan ngan dier pon dier larik...


tapi sejak2 syawal di taska ni...mmg cikgu dier sendiri mengaku...yang syawal bukan syawal yang dulu..kire aku bukan yang dulu , bukanlah yang sekarang..kikikkiikikikkiki

cikgu dier kata syawal dah boleh bergaul dan berkawan dengan kawan2 dier lain..so far dah pandai main bersama...sekarang asik la kat taska tu dengan sore syawal dah sekarang...

patut la maktok dier tegur syawal aritu...
"ko dulu susah nak dengar suara..sekarang duduk taska baru...dengar suara sampai keluar rumah"

macam tak percaya apa yang berlaku pada syawal kan sekarang...

*syawal dah mula boleh bercakap...macam2 sekarang ni keluar dari mulut dier
*syawal yang suke menyanyi sekarang - banyak lagu high 5 je la..
*syawal yang sangat2 aktif kat rumah..panjat sana sini
*syawal yang suke dengan buku..sangat suke
*syawal yang dah boleh makan nasi...macam2 semua benda dah boleh makan..tak cerewet dah..coklat pon dah boleh mula makan...


ucapan buat syawal yafiq :

SYAWAL WALAUPUN NOMBOR KAMOO JAUH DARI KAWAN2 KAMOO..TP PADA IBU KAMOO TETAP NOMBOR SATU DI HATI IBU...IBU TAHU TAHAP PERKEMBANGAN KAMOO..IBU TAHU KELEBEIHAN DAN KEKURANGAN KAMOO..APA SAJA YANG KAMOO BUAT..IBU TETAP SOKONG...KAMOO TAHU SYAWAL...IBU BERTUAH DAPAT KAMOO YANG DENGAR CAKAP IBU..WALAUPUN KADANG KALA..IBU BANGGA KAMOO JADI ANAK IBU SEBAB KAMOO YANG TERBAIK...TERIMA KASIH SYAWAL BERIKAN IBU KEGEMBIRAAN INI PADA IBU DAN ABAH...

macam ni la kot perasaan mak pak lain bila tau sesuatu keputusan anak2 kan...

mesti perasaan mak aku dolu cam ni bila amik report card aku..kikikikikikikki.....

7 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

great

Zee Suhaini berkata...

okey jer tu sue..sama la ngan si angah..ahahahaa pepon kita tetap kena bangga ngan anak sendiri..

hope lepas ni makin banyak perkembangan yang positif..gud luck syawal..

IntaNBerliaN berkata...

Yawal meh sini meh... achik nak peluk meh...

Alahai sue... bergenang saya baca entry ni... seronok sangat2... banyak betoi perubahan syawal.. ni lah hikmahnya apa yg berlaku sblm ni...

btw, saya plak rasa tak sabar nak rasa perasaan ambik report anak.. ahhahha... tapi xtau la tahun bila tu...

Nora Karim berkata...

taska tu mmg bagi markah ikut % ke? macam tak logik lak dia leh letak 20/30, 30/50 gitu kat hasil kerja syawal... mcm mana dia nilai ek? (eh emosi lak!)

tak la, maksudnya budak bawah 6 thn mana kita boleh nilai dengan hasil kerja dia... tapi kita nilai melalui perkembangan fizikal dan komunikasi dia... even kalau dia dapat pegang pensil usia bwh 6 thn kita boleh bagi full marks... plus kalau dia dapat tulis something atas kertas pun full marks... huhuhu

apa pun syawal auntie nak peluk erat2... syawal anak soleh yang akan berjaya satu hari nanti auntie yakin!!

MamaFarah berkata...

ala, x apa sue.. x kisahlah dia nombor bape pun janji ada perkembangan kan dari dulu.. sikit2 lama2 nanti ok la..Sue boleh beza kan syawal yang dulu camner ngan syawal yang sekarang.. Bagi semangat kat dia..Yakinkan dia boleh buat.. Acik doakan yang terbaik untuk syawal..

Iela Fazielah berkata...

alhamdulillah..xkisah bo berapa pun anak... yg penting dia dpt terima pelajaran dgn baik, dia paham dan penting now dia dah byk berubah...itu tanda2 yg sgt bagus..mcm anak ila..itu sifat diaorg... jenis takut org, xbyk ckp..nak berkepit je... tp dah besar, diaorg berubah sendiri... semoga syawal jd anak yg cemerlang lg terbilang..insyaallah

Mama Idlan Irsyad berkata...

tahniah syawal...

erm, baru ni ina tnya ja "idlan xde exam ker" ja pun terpikir jugak naper idlan xde exam..hehe.. nak jugak tgk performance dia cmner...

bangga tengok perkembangan anak2...
tahniah syawal.. tahniah jugak pada sue n akob...