Yang DiSaYAngi

Isnin, 16 Disember 2013

Di ribaan Ku rebah jua - Harga pon makin naik menggunung

Sabtu malam..makan kat umah..sekali aku cakap ngan en asbeen 
"abang..lapar lagi..."

padahal dah makan dah..adoi...klo perut tong tu susah nak kata kan..sekali kat umah pon tak da air...terbantut nak masak bagai...last2 en asbeen kata...
"jom la kiter makan kat luar.."

padahal memasing dah makan ni...aku pon kata la..
"nak makan biasa2 aja..."

sekali singgah alamanda...
en asbeen kata lama tak makan johnny..

mmg sejak ada anak dua ni mmg jarang2 sangat2 kami makan kat luar..kalo makan kat luar pon selaloonya kat gerai2 biasa je...port yg kami selaloo G SOFINA SEAFOOD...yg mana duduk putrajaya N sewaktu dengannya tau la mana kedai ni kan...kedai ni mmg murah N dekat ngan pintu kuar ke bangi...

berbalik ke johnny tu...sekali kami juz makan steambot je...kata en aseen lama sungguh tak makan..last makan bulan 2/2013...kalo dolu zaman bercinto, membawa ke ada syawal dolu..mmg selaloo kami makan sini..kire fav en asbeen n aku la ni..

so far banyak steambot yang kami anak beranak boleh makan...sekali aku minta 
banana split..sekali bayar...tanya ngan en asbeen berapa rege..
sekali en asbeen kata RM59.90..mak aiii mahalnyer...
en asbeen kata banyak rege makanna dah naik...adoi..kalo aku tahu tadi..tak la minta banana split bagai tu..mmmm...

rege makin naik...jadi naik pon seciput je..tanggungan makin banyak N ramai...adoi...en asbeen kata..
"lama tak makan sini..bila makan..hamikkk terduduk..."

mmmm....bersalah je muka...aku..
en asbeen kata..
"ala takpe...awak nak makan kan..sesekali boleh la,...selaloo..mau koyak  gini kan..."

kami balik je..memasing dah kenyang...mata mula la layu....si izz ni pon sama..dengan ibu sebok lipat kain..mata ibu hala ke TV tgk AIM20....time tu la menyendeng nak tido..en asbeen nak masukkan dier dalam buai..kata ak takpe...dier nak susu la ni...bergesel semacam je...

dah menyusu..mmmm...sekali pusing2...selamat..
di ribaan ibu...sesambil tu la ibu melipat kain kan....

udah semangat kamoo ni adik...naik kebas kaki ibu pangku kamoo ni....
kenyang sangat la tu..kejap je dah rebah kan..makan banyak, minum banyak , main banyak, tido pon banyak...



p/s : ada yg perasan aku banyak buat entry arini..kakakkakak...giler mood menaip datang N jari jemari ni rajin je

14 ulasan:

lizz berkata...

huh sampai 59.90 tu..sekali sekala tak pa lakan...tu baru makan biasa kalo luar biasa lak berapa lak harganyer tu..sekang ni memang semuanyer memahal haih...

msredcheesecake berkata...

tempat tido paling best...atas riba mak...hheee

Zura@Iwan berkata...

tak pernah lg mkn kt johnny..hikss

tp kita mmg suka mkn steamboat.,,lama tk mkn la..

Ibu Lala berkata...

Ka ka ka. Bila ada mood nak typing mcm mcm idea pun datang kan..

Fiza Rahman berkata...

Dah lama tak mkn kat johnny. Rega makanan memang dah naik jemah.

Cute jer tgk izz tido.

mekchu berkata...

izz rebah di ribaan uniqlo kuning.....

Nad MamaZN berkata...

Sue selalu lapa sbb bf kan izz
Standard la tu
(ececece sedpkan hati hee)
Mmg kene kurang mkn kt luar pasni
Moh bersteamboat kt umah je :)

eB berkata...

steamboat mmg fav eB la... esp time preggykan aerica...
terbyg2 tuh... sedapnya jemah... hu3

dalila berkata...

hahaha..
aku penah makan skali je kt ctu..
xreti nak mkn ape..klu steamboat slalu aku mkn kt maeps je..murah n byk pilihan jgk..

Falsya berkata...

Feveretku adalah steamboat..ape?...dh naik nyeah johnny's..hurmmm...

Sya Nadia berkata...

baru2 ni kitorang mkn biasa2 je, nasi putih,ikan siakap,sayur.tak banyak pun.sekali rm50 jgk..terkezut kejap..tp apa boleh buat..dah mkn pun.

LYAfrina berkata...

klo bbaloi..xpela skali skala

Mimi Azirah berkata...

izz betul2 letih tuh..huhuhu

IntaNBerliaN berkata...

ooo best ke maknan kat johnny tu.. xpnh lak saya g kedai camtu...