Yang DiSaYAngi

Khamis, 26 Disember 2013

Izz Di Opis Lagi



Pagi ni aku ada teman bermain  sepermainan di opis..main la sgt..bekerja jugak ni..kejap2 je kena main ngan dier...

arini izz tak sihat..aku tak mo la hantar ke taska...maktok dorang ni arini G amik darah kat klinik...dengan nak hantar kuih lagi..aku malam nak minta tolong dier...tak pe la...dah ujung tahun..ramai yang cuti..kena pulok tempat aku terentak hujung dunia tu...so org takkan perasan akan kemunculan si kenit ni..

mmg org tak perasan pon...so senang tak yah masuk surau..BF kat bawah meja...tido pon kat sini..senang...izz demam sejak malam tadi jam 2.45am...3.15am aku mandikan dier..meraung ..tapi nak dier sihat aku kena hati kau keras roy..mmmmm...

so pagi tadi so far dah better dari semalam...ngantok gamaknya...tido tak cukup...arini sampai opis...tido dalam 2 jam..makanya ibu kelaparan sebab izz tido tak bangun lagi..nak makan dengan dier...dah makan ngan dier..dier yg abiskan makanan ibu..ibu redho sajo...agaknya tak sihat...tido balik jam 11.40am sambil berdukung...aku berdiri sambil tangan sebelah kanan menaip...terrer tak jemah...mmmmm..keje kena buat jugakkan..kalo tak..kang ada kata aku bawak anak, tapi tak buat keje..puiiii...jemah keje tau..

opismate aku tgk izz tido menonggeng..dier takut izz cacing..tp aku kata izz mmg suke tido gini..sebab aku pon gitoo..tp bila aku kata 
"egatkan izz berak...rupanya kentut...tp budak demam kalo kentut busukkan dari biasa.."

opismate aku bals...
"yela..demam kan..tp takut cacing sue sebab kentut busuk ni boleh sebab cacing...nnt G klinik cer try tanya..."

aku jadi cuak pulok..mmg last week izz ada check up 17.12.2013 ari selasa aritu...tp aku lupa nak bagi ubat cacing...makanya sabtu 21.12.2013 baru bagi..lupa..korang rasa effect tak kalo bg lambat ...sebab dari syawal mmg aku tak penah missed bagi lambat..ni baru 1st time lambat kasi...



so sekarang dah jam 1 petang..en asbeen kat bawah..tp tangan aku laju lagi menaip untuk entry ni...so jom nak G klinik nak bawak izz..daa kengkawan..maap la tak dapat BW korang...aku settlekan kerja+jaga anak...maap ye..nnt aku terjah korang yee..daaa...

11 ulasan:

Zee Suhaini berkata...

slalunya gitu la sue..kot2 cacing.. try la gi tanya nurse masa check up nanti..
moga izz cepat sembuh yer..

Nad MamaZN berkata...

Moga cepat sembuh sayang...

Mimi Azirah berkata...

sy nih lg la...lg truk lupenye...aina dh nak msuk 4 thun dah...bru bg skali...mgu dpn bru nak bg..truk prgai sy nih..

dalila berkata...

aku pun xpenah bg danish lagi..
haah la weh..danish berak pun busuk..
hahaha..aritu nak try bg tp takut effect ape2 kt taska..means cirit birit ke..xpe ke weh?
nnt aku try bg ms cuti dulu..

eima berkata...

xde pe la...org tu la suka sgt ckp klu menonggeng je caxing...lain la menonggeng pastu korek bontot xbenti..tu sungguh cacing...semoga izz cpt sihat

Cik Jue berkata...

izz diam ke kalau kat opis??faez bising tue jue malas nak bawah dia...
betul sue budak kalau dah macam2 memang cepat kena serangan cacing...jue ari isnin nie chek up 1thn3 bln...nak pi mintak ubat cacing jugak

eB berkata...

aah rsnya pernah dgr jugak. kalo g2... cacing... wallhualam... ;p

Zura@Iwan berkata...

alahai..izz demam ke?
smoga cpt sembuh dear..

sng gk bleh bw anak mai opis kan
opis ak mmg tk leh...huhu

Shima Salleh berkata...

takde apa kott... afiq hr tu terlambat sebulan mkn ubat cacing hahahaha... Bagi shima, kalau anak kentut busuk tu tanda dia lama tak buang air.. lagi satu kalau byk mkn pisang mmg bau agak kuat hihihi... ni pada ank2 shima la :)

Myra Jay berkata...

Kesian Izz, moga cepat sihat ye sayang

dalila berkata...

izz dah ok ke sue?