Yang DiSaYAngi

Isnin, 16 Disember 2013

Kami di pagi hari....

Seperti biasa...
ibu syawal ni akan selfie di pagi hari sementara en asbeen G hantar izz kat taska...kami berdua selfie la kejap dalam kete...

semendang la si syawal buat muka tau...

arini wearing aidijuma ....dah lama beli...baru arini nak pakai bawak G keje...mmm...nak gak try pakai macam dalam video FB aidijuma tu...ala2 shawl tu kan...belum confient lagi..tunggu belaj2 dolu..lepas tu baru boleh pakai gitoo..now pakai macam biasa sajoo...

so far kat umah sekarang banyak shawl N aidijuma ni...mano poei tudung instant sarung barung tu...tarak..semua dah anto ke mangsa banjir...alhamdulillah dari terbuang gitoo je kan..dah lama tak pakai..elok je lagi..tu pon en asbeen tak kasi derma..mmm...tak pe la...dari tak pakai, baik bagi org lain pakai kan...kite pakai mana yang nak pakai sekarang ni jee....

baru semengah muka kamoo syawal...
menahan la kamoo syawal..ibu kamoo kan suke jadikan kamoo sebagai alasan untuk ibu kamoo selfie kan...tak gitoo..ate tak paham2 lagi si syawal ni tau..kasi senyum lain kali ok...

sudah menjadi kebiasaan syawal pepagi akan ada something di tangan untuk di bawak ke school...
ada sekali dier G bawak botol bedak besau pureen tu G sekolah..udah malu mak dier...manita2 tak kasinya...mmmm...last2 cikgu simpan dalam beg dier...

ada pagi tu jugak...di ambiknya ambipur spare bottle kete abah dier punyer...di minta pon tak kasi..last2 cikgu dier masukkan dalam beg..alahai malu for twice si ibu ni ok...

last2 bila tetiap pagi G school, singgah opis ibu dolu, kasi punch card, lepas tu baru hantar..kasi syawal ralit dengan barang2 kat atas meja ni...sesambil tu ibu dier nyorokkan barang yang dier bawak dari rumah..nasib dier tak egat...so barang2 tu la akan teman ibu dier sepanjang di opis ni kan...

tp dalam on da way ke school ni si syawal sudah pandai pow ibu pagi2..gasak la kamoo suraya, ajor anak gitoo...pepagi nak G kedai runcit kat opis ni, beli tamtam...nasib 30sen...tapi 30sen pon di kali dengan setiap pagi mau sebulan...banyak jugak tu..boleh ibu kumpul duit tu kalo tak beli tamtam untuk kamoo syawal..kikiki...takpe la..janji kamoo happy syawal..itu dah memadai buat ibu...

12 ulasan:

Nad MamaZN berkata...

Gi blog nana, dia pakai tudung ni kaler pink
Dtg blog sue, sue pakai corak yg sama kaler turqoise :)

Aidijuma fever sudah mariiii... :)

Nurzakiah Hanum berkata...

senyuman menawan

lizz berkata...

jelita la mama syawal n izz ni...

Falsya berkata...

Tudung kite sama la jemah..ahahhaha..astaga, tergelak2 falsya bile baca yg dak syawal bwk bedak spray pewangi kete abahnye..ahahhaahhaa..kelakar la syawal..

dalila berkata...

hihi..sama la ngan danish..sehari mesti bwk 1 mainan kt tgn..tp nasib xde nk bwk naik taska..mau berebut plak kang..ari2 tggl dlm kete..laci kete pun dh penuh ngan mainan die je..

Zura@Iwan berkata...

lawa gk tdg adijuma ni ye..
blm penah try pakai lagi..
brp hengget tu?

Ibu Lala berkata...

Mulanya x tau aidijuma tu apa. Ni baru paham. Akk lak pakai tudung express tu je la. Yg len x minat dan x reti nak pakai.

Gieyana berkata...

Phewittt..cung tudung ni..:)

Sya Nadia berkata...

hahaha..mcm tu la dulu masa sy msh lg mengajar kat tadika..mcm2 budak2 bwk..yg xpenah hayat kita nmpk pun ada..

Fiza Rahman berkata...

Cung lah tudung mu jemah. Cantik2 tudung adijuma skang erk. Ko beli kat mana ni?

mekchu berkata...

besan baru ada 2 lai AJ.. mauk lagiiiii.....

Mimi Azirah berkata...

hahaha...mcm kenal je mcm pnh nmpak je keto n robot tuh sue?tp dimana ya..