Yang DiSaYAngi

Rabu, 18 Disember 2013

Lebih Indah By Siti Suraya OPSS SALAH by Siti Nurhaliza


Pelangi..
Terlihat tika adanya
Titisan hujan begitu resam alam
Perlu ada kepelbagaian
Cabaran dan dugaan
Membuat hidup lebih indah

Di sekelilingmu ada dinding dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Kau harunginya

Umpama
Purnama jingga
Cantiknya.. di langit senja
Warnanya yang tercipta dari debu zarah udara
Mengajar hidup kita ragam tak menghasil yang indah

Di sekelilingmu ada dinding – dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Mengharunginya

Tiada yang mustahil di dunia
Segalanya mampu ditawan
Sejauh mana kemahuan
Demi ke sana

Di sekelilingmu ada dinding – dinding
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut – laut
Yang menghampari dan merintangi
Jiwa serta raga
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Mengharunginya


sesejak AIM20 sabtu aritu..waktu dato siti nurhaliza nyanyikan lagu lebih indah ni...sedap je lagu dier..mendayu gitoo..lama aku dok PK mana aku penah dengar lagu...rupanya baru aku egat lagu ni ada kat iklan perfume simple siti tu...tapi bukan full version la..kata iklan kan....

aku suke part corus yang aku colourkan font warna magenta tu...sebab apa suke bait tu....sebab aku kat opis memang menghadap dinding...mmg keliling aku dinding sajoo...udah duduk ceruk dunia....akkakakkakakakkakka...giler ado kena mengena bait2 kata tu...





p/s : korang rasa ada kena mengena tak...kakakakakkakakka..giler selengge ko  ni kan suraya

10 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

happy je tgk muka sis

Maisarah Azemi berkata...

salam dear..

Jemput join GA saya ni ye..

http://sarahbodyfood.blogspot.com/2013/12/give-away-dari-sarahbodyfood.html

Hadiah best menanti anda..:)

msredcheesecake berkata...

xpaham apa kene mengenanya...hhaaa... sy dok depan dinding kat opis...

Nad MamaZN berkata...

Kite tgk aim gak ritu
Part zainal abidin nyanyi lagu suraya
Otomatik igt kt sue ngan mekchu
Hahaha
Giler glamet abes!

Chekgu Azrine berkata...

Happy working sis

lizz berkata...

tak penah dengo lagi lagu ni...
jelita sue ..kulit muka mulus aper petuanyer...

Zura@Iwan berkata...

tk dpt nk tgk AIM ritu
sbb ada kt Taiping..

eh cik sue tgh boring ka tu? hikss

aanie berkata...

kehkeh...patut la highlight kemain ayat tu...:)

dalila berkata...

Hahaha
Siti suraya pun boleh..!
Okok..ade la kena mengena jgk ;P

izan mama mia berkata...

xpernah dengar lagu nie..hahah