Yang DiSaYAngi

Jumaat, 13 Disember 2013

The Royale Bintang - Bollywood Theme

Salam jumaat kengkawan... ni citer last week punyer citer...

jumaat lepas mak aku balik dari ipoh tu sekali dier kata dier ada kenduri kat the royale bintang...dier tanya aku tau ke tak...aku cakap la aku tau...sekali aku dengan muka tak tau malau nak ikut mak aku...mak aku pon ok la...

geng jemah aku mmg teringin nak G makan2 kat the royale bintang ni...bila aku aku thru wassap kat dorang yang aku G kenduri kat situ..memasing jelly jeles kat aku..kakakkakak...padan muka korang..mmg nak kasi korang jelly pon...

aku G ngan syawal je...izz di bawah jagaan abah dier..ok so far en asbeen kata izz behave sangat duduk ngan dier..tak carik pon aku..alhamdulillah....

kiterorg gerak tengahari...
sampai je mak aku salah parking...org suruh masuk parking kat hotel...di parkingnya kat mall...curve tu..adoi....


ni la nama yang di rai itu....


syawal yang sangat2 behave N baik je tak susahkan ibu N maktok pon...gud job syawal...


ni la pintu masuknya...

tak masuk lagi...masuk jap G sakit mata aku..pose dolu kat pintu masuk ni...
jgn tanya camne gamba maktok n syawal boleh bergabung sekali dengan pintu masuk tu..padahal gamba asal dier gini...

haaa..kan lain tu...gamba2 yang aku snap ni mmg link terus kat account google aku...so mmg aku kalo nak amik gamba thru sini je...


camni la hasilnya...

so berbalik citer kenduri tadi..ni 
wedding ex-opismate mak aku punyer anak...
dah hampir 30 tahun tak jumpe..

dolu kerja satu opis sekali...gebang sesama...
sukan sama2...


haaa...ni la kawan mak aku ni...
yang mak aku pelok sambil berborak tu adik kepada kawan mak aku...dier pon kawan jugak la ngan mak aku..egat lagi..sesama olahraga dolu2 kan....baguih la deme ni...

yang tengah2 ni la tuan rumah, anak pompuan dier kawan...
namanya nor jan...dier jugak owner taska/tadika swasta laman cerdik kat presint 11 tu..ada jugak kat presint 9...tu pon dier punyer jugak...tak salah aku/....adam anak ALYCIA pon sekolah kat situ..kalo tak salah la kan...


masuk2 je ballroom ni..mak aiii...berkilat2..mengerlip sana sini ko..hammikk....ni theme bollywood ni...


pelamin pon cantik..berambu2 bunga tu elok je...



ni la makanan yang di sediakan...
biasa la makanan kenduri kan...
yang best sota ayam dier mmg terbaik..syawal suke..siap menambah lagi...



nampak mak aku kalo dapat jumpe kengkawan lama....tak reti nak duduk...kerusi pon tak jumpe tau..aku ngan syawal ni blur la nak buat apa ni...

ni semua geng2 bollywood ni..kire keturunan pakistan la ni....aku pon kat opis ni pon ada kawan berketurunan gini...

telan air liuq aku..semua sedara2...mak aiiii semua hidung spoiler abis..terpacak je...tinggi2 deme ni..bulu mata lentik2 abis....mata bulat2 bagai..mmm..aku mencarik jugak..kot la ada yang hidung penyet buah jambu air macam aku ngan syawal...tak da la pulok..alahai....

sekali2 aku dok snap...tgk ada pulok hamba allah ni...sedara mara kot..ke kengkawan...pengantin...
tara..zahidah rafik...

slim ko..tinggi lagi..mak aiii..dah la tinggi dengan pakai heel lagi...



dah mak aku sebok dok berborak...makanan pon aku tak tau mana nak amik..so jom selfie syawal...


suke2 dier nak amik coklat atas meja tu..nasib baik la ada abg sebelah tu memberi...pon geng spoiler tinggi ni...


sukenya nak bersuap kat ibu..tu pengantin je pon syawal..

snap by syawal yafiq...

tak sangka kan...syawal waktu ni nak main HP aku..aku bagi la..aku nak minum air..sekali tgk syawal snap...suke sangat..nice pic sayang....

ko tgk kek dier..boleh makan ke tu..megerlip sana sini kan...

ni la pengantin yang di rai ni...simple je pengantin lelaki..juz berbaju melayu N sampin...

mengerlip kan kek dier...


selama aku kat dalam ballroom tu...mmg dengar lagu mahendi...dengar lagu hindustan je...

ni dok amik port memasing nak standby nak menari...
ni kire adat dorang la kan...

sekali bila dah start menari..alamak bahu aku joget pulok...alahai terus suke ko...syawal nganga dier tgk aku pastu pusing pulok tgk dorang menari..kikikiki...

syawal ibu awak suke ok benda2 gini...so jgn tak ngaku ibu ok...

ni la semua sedara2 dorang..aku amik gambo curik ni...


ni adik tuan rumah jugak yang berdiri pompuan tu..yang baju putih tu laki dier...warganegara irish...

dier duduk australia dah 26tahun...lama tu....

ni kire geng2 mak aku dolu la masuk ratu kebaya sekali, sukan sekali..opis pon sekali..semua la...jangan tak tau mak aku ratu kebaya ko..tp no 2 la...ikkikikikikikki...


tgk alas meja tu pon mengerlip tau...


last but bot least..

mesti la gambo ngan retis ni..rupanya anak sedara kawan mak aku ni....kire sepupu pengantin pompuan la...nampak lain sangat dier....


p/s : aku masih mengikut tema ...pakai saree ko..ikikkikikikki

15 ulasan:

Nurzakiah Hanum berkata...

tingginya dia

mama tisya berkata...

mmg mergerlip smp ke kek tingkat liplap...kerlas posing ngan retis

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya. Tingginya zahida rafik ni.

dalila berkata...

woww..gedebommm...
gah gile ko..bestnye lahaiii..
nasib aku dah kawin
hahaha
*tetiba*

Falsya berkata...

Mak aiii tingginyeeeee..bestnye jemahhhh..tpkan parking kat hotel tuh mmg boleh wat keliru..sbb penah kene..nak parking kat hotel tuh terparking kat the curve..ahahah

Gieyana berkata...

Wahhh kerlass ko jemah..g wedding t hotel.. Seyes hotel royale bintang ni mmg best. Ritu kite stay dkt bkt bintang..meriahnyer majlis ni..:)

Sya Nadia berkata...

kek tu...cntiknya....

Sya Nadia berkata...

kek tu...cntiknya....

aanie berkata...

Ada tarian gelek x? Sonoknya tgk....bf zahida rafik tu xde ke?

Zura@Iwan berkata...

meriah ye beb
kalau style bollywood ni mmg meriah dorang smbut wedding kan.
mengerlip mengerlap kan..
yg tk thn tu cake dia...
boleh mkn ke? rasa tk cake dia? hehe

zahida tu mmg lain la muka dia..

MamaFarah berkata...

pergh! tinggi bebenor dia..

::NureeN:: berkata...

bersilau aih bijik mata nih....
ngape sue x pakai kilau2an jugak hehe
mmg lain la muka zahidah rafiq tue.. masa pic yg dia pgg camera tue nmpk mcm dia tp bila snap ngan sue tu dh nmpk lain muka dia

izan mama mia berkata...

zahida tuu kawen ke tak lagi..ehe..saja tanya sbb lama dh tak tgk dia berlakon

mama ila berkata...

uihh..tinggi betul dia kann..cantik... tuan blog nie pun cantik juga =)

Masya berkata...

kalau pg kenduri yg tak kenal sape² selfie gambar lah jawabnya hahahaa ... tingginya zahida rafiq ni.. gegegege .. kalau dah jemah paras bawah dagu, mau sy paras bahu x pun ketiak dia gegegege